چهارشنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۰
تجهیز کتابخانه تخصصی موزه ملی قرآن نیازمند توجه ویژه مسئولان است

حجت‌الاسلام امیر لهراسبی در روز کتاب و کتابخوانی، با تاکید بر لزوم توجه مسئولان فرهنگی و قرآنی کشور به موزه ملی قرآن کریم، گفت: برای احیای نخستین کتابخانه تخصصی قرآن کریم، نیازمند افزودن آثار مرتبط با علوم دینی و قرآنی و دیگر آثار تخصصی در حوزه‌های مختلف به این مجموعه هستیم که این امر منوط به توجه مسئولان و همکاری موسسات مرتبط است.

حجت‌الاسلام والمسلمین امیر لهراسبی، مدیر موزه ملی قرآن کریم، همزمان با روز کتاب و کتابخوانی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره کتابخانه تخصصی موزه ملی قرآن، بیان کرد: موزه ملی قرآن کریم از سال 1384 شروع به‌کار کرد. این مجموعه متشکل از تالارهای موزه‌ای، کتابخانه تخصصی، فضاهای نمایشگاه‌های و گالری‌های مختلف است. کتابخانه موزه ملی قرآن، نخستین کتابخانه تخصصی قرآن کریم در کشور است که در سه طبقه به وسعت حدود 500 مترمربع احداث شده و نزدیک به سه هزار جلد کتاب در موضوعات مختلف مانند علوم تفسیری و علوم قرآنی در زبان‌های مختلف همچون فارسی، عربی، انگلیسی، فرانسه و آلمانی در آن وجود دارد.
 
این مسئول فرهنگی افزود: متاسفانه بنا به دلایل نامعلومی، این کتابخانه تا امروز به‌شکل جدی راه‌‌اندازی نشده، علی‌رغم اینکه از لحاظ ساختاری آماده است. مسئولان نیز به دلایل نامشخصی به مجموعه موزه ملی قرآن و کتابخانه آن بی‌توجه بوده‌‌اند.

لهراسبی گفت: در ماه‌های اخیر برای اینکه بتوانیم پذیرای پژوهشگران علوم قرآنی، محققین، دانشجویان و طلاب علوم حوزوی در این کتابخانه تخصصی باشیم، برنامه‌ریزی‌ها و رایزنی‌هایی صورت گرفت. در مرحله نخست، سعی کردیم به بحث محتوایی کتابخانه سروسامان دهیم. با توجه به اینکه تمامی اسناد کتابخانه موجود نبود، تک‌تک کتاب‌ها برای آمارگیری دقیق ثبت شد. در مرحله بعد، با موسسات مختلفی مانند موسسه تحقیقات و نشر معارف اهل‌بیت (ع)، دارالقرآن کریم، پژوهشکده علوم و فرهنگ اسلامی، معاونت‌های امور فرهنگی و قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانه‌های عمومی، موسسه علوم وحیانی اسراء و حوزه‌های علمیه، مکاتبات و رایزنی‌هایی صورت گرفت تا بتوانیم با کمک این مجموعه‌ها کتابخانه را پویاتر کنیم و از محتواهای موجود در این مراکز برای غنابخشی کتابخانه تخصصی قرآن کریم استفاده کنیم. اما تا این لحظه هیچ‌کدام از این مراکز پاسخگو نبوده و درخواست همکاری ما را اجابت نکردند.
 


مدیر موزه ملی قرآن کریم، ادامه داد: به فرموده مقام معظم رهبری، بحث کتابخوانی و علم‌آموزی نه یک وظیفه ملی، بلکه یک وظیفه دینی است. برای احیای کتابخانه تخصصی موزه ملی قرآن، نیازمند آثار مرتبط با علوم دینی و قرآنی و دیگر آثار تخصصی در حوزه‌های مختلف هستیم که این امر منوط به همکاری موسسات فرهنگی و قرآنی مرتبط است.
 
لهراسبی اظهار کرد: از مسئولان تقاضا داریم با حضور در موزه ملی قرآن و کتابخانه آن، برای تجهیز، احیا و پویاتر کردن این مجموعه و به‌ویژه کتابخانه، ما را یاری کنند تا بتوانیم بسترهای حضور علاقه‌مندان و پژوهشگران علوم قرآنی و دیگر حوزه‌ها را در این مکان فراهم کنیم؛ این امر نیازمند نگاه ویژه مسئولان است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها