احمد ملکوتی مدیر انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی و الهام اثنی عشری مدیر غرفه انتشارات سایه سخن درباره آثارشان در نمایشگاه گفتند.
وی ادامه داد: این پروژه قرار است تا 12 جلد ادامه داشته باشد و تاکنون 6 جلد آن منتشر شده و تا 9 جلد منتشر میشود. ما امسال کارهای 95 و 96 را به نمایشگاه عرضه کردیم و بیش از 20 عنوان کتاب تجدید چاپی داشتیم. همچنین چندین عنوان کتاب داشتیم که با ویراستهای جدید روانه بازار نشر شده است.
وی با بیان اینکه 20 عنوان کتاب چاپ اولی در سال 96 منتشر شده که تمرکزشان روی موضوعاتی چون آموزش عالی، مطالعات دانشگاه، مطالعات بینالمللی، مطالعه نهاد علم و ... است گفت: کتابخوانی در ایران به صورت کلی وضعیت خوبی ندارد البته چون ما در حوزههای تخصصی کتاب منتشر میکنیم و مخاطب دانشگاهی داریم وضعیتمان خوب است و تلاش کردیم کتابهایی را منتشر کنیم که نیازهای نهادهای علمی و دانشگاهی را برطرف کند.
ملکوتی افزود: برخی از کتابهای ما مانند ویژگیهای «اساتید برتر» به چاپ پنجم رسیده است. همچنین کتاب «دانشگاه، تاملات نظری و تجربه ایرانی» نیز از دیگر آثاری است که مورد توجه مخاطبان قرار گرفته است.
وی در پاسخ به این سوال که چه کتابهای برای مخاطبان عمومیتر منتشر شده است اظهار کرد: اگر منظور از مخاطب عام دانشجویان باشد برخی از کتابها مانند «نگاهی انتقادی به دانشگاه هاروارد» با این رویکرد منتشر شده است. اما پژوهشکده اساساً ارتباط با مخاطب عام را در ماموریتهای خود تعریف نکرده و هدف این نهاد ارتباط با جامعه دانشگاهی است.
مدیر انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی در پایان گفت: اصلیترین ماموریت ما در سال 96 ادامه دادن پروژه «ابعاد فرهنگی اجتماعی کلاس درس» به سرپرستی عباس کاظمی است. در همین راستا نزدیک به 10 پروژه تعریف شده و تجربه زیسته اساتید در کلاس نیز در قالب کتابی مجزا منتشر میشود.
وی یادآور شد: دو کتاب «ابعاد اجتماعی و فرهنگی زندگی روزمره» و «روایتی از تجربه زیسته اساتید دانشگاهی» در نمایشگاه کتاب رونمایی میشود.
همچنین الهام اثنی عشری مدیر غرفه انتشارات سایه سخن با اشاره به شش عنوان کتاب جدید منتشر شده در نمایشگاه کتاب گفت: گلسر بر رویکرد واقعیتدرمانی در روانشناسی تاکید دارد و ما نیز به دنبال ترویج این سبک هستیم.
الهام اثنی عشری با اشاره جدیدترین عناوین منتشر شده در نمایشگاه کتاب افزود: «تله شادمانی مصور» و «سیلی واقعیت» نوشته راس هریس به ترجمه علی صاحبی دو اثر جدیدی است که خواندن آن ها مکمل هم است.
وی ادامه داد: همچنین کتاب «سوالاتت را تغییر بده تا زندگیات تغییر کند» نوشته ماریل آدامز به ترجمه سید حمید میرغفوری و «واقعیتدرمانی برای قرن بیست و یکم» نوشته روبرت ووبلدینگ به ترجمه علی صاحبی و حسین زیرک از دیگر عناوین چاپ اولی سایه سخن هستند. دو کتاب «خلع سلاح همسر انتقادگر» نوشته میشل اسکین به ترجمه حسن حمیدپور و زهرا اندوز و «چله نشینی شاد» نوشته حسن ملکیان از دیگر آثار جدید سایه سخن در نمایشگاه کتاب است.
اثنی عشری درباره علت استقبال مخاطبان از کتابهای روانشناسی اظهار کرد: همه ما در زندگی با مشکلاتی مواجه هستیم و برای اینکه احساس رضایت را به دست بیاوریم به این کتابها روی میآوریم. گلسر رویکردی را در این باره بیان کرده و میگوید هر انسانی به پنج نیاز بقا، احساس تعلق و عاطفه، قدرت، تفریح و آزادی نیاز دارد و هر یکی از اینها باید تا حدودی در زندگی ما برطرف شود. هر کدام اگر در یکی از این نیازها کمبودی را احساس کنیم دیگر احساس رضایت نمیکنیم.
وی با بیان اینکه اغلب کتابهایی که در حوزه روانشناسی در ایران منتشر میشود به دنبال این است که دنیای غیرواقعی را برای مخاطب ترسیم کند و در نهایت مخاطب هم احساس رضایت را با مطالعه این کتابها کسب نمیکند گفت: گلسر به دنبال ترویج این سبک بوده است. همچنین در کشورهای دیگر کارگاههایی برای واقعیت درمانی برگزار میشود.
اثنی عشری تاکید کرد: به هر حال بر مبنای رویکردی که گلسر دارد ما نیز در انتشارات سایه سخن به دنبال ترویج کتابهای روانشناسی مبتنی بر واقعیتدرمانی هستیم.
نظر شما