عضو شورای برنامهریزی جام باشگاههای کتابخوانی خبر داد
باشگاههای برگزیده نخستین جام باشگاههای کتابخوانی معرفی میشوند
عزتالله الوندی، عضو شورای برنامهریزی جام باشگاههای کتابخوانی کودکان و نوجوانان، از برگزاری آیین اختتامیه این دوره در دهم اسفندماه 1395 خبر داد و گفت: با وجود مشکلاتی که در زمینه تهیه کتاب برای بچهها در نخستین دوره این جام وجود داشت، اما نتیجه حاصله بسیار شوقانگیز و امیدوارکننده بود که نشان دهنده ایجاد جنبش کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان 15 شهر کشور است.
وی درباره جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان توضیح داد: بعد از اینکه نیشابور به عنوان پایتخت کتاب ایران معرفی شد معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم گرفت طرحی به نام جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان را برگزار کند که در فاز اول این طرح در 15 شهر کشور اجرا شد.
این عضو شورای برنامهریزی جام باشگاههای کتابخوانی ادامه داد: در مرحله اول این برنامه تعدادی کارشناس و مدرس برای تشکیل کارگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان به 15 شهر تعیین شده اعزام شدند و کارگاههایی را برای معلمان، مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مربیان امور فرهنگی مساجد، معاونهای پرورشی، مربیان کانونهای ادبی و ... در دورههای سهروزه تشکیل شد و در این کارگاهها درباره روش های تشکیل باشگاه کتاب خوانی، کتاب های مناسب کودکان و نوجوانان، انواع ادبی، موضوع ها، استعدادها و امکانات مختلفی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای باشگاههای کتابخوانی در نظر گرفته شده بود توضیحاتی ارایه شد.
ثبت نام 22 هزار کودک در جام باشگاههای کتابخوانی
الوندی بیان کرد: سپس این باشگاهها در قالب گروههای 10 تا 15 نفره در شهرهای مورد نظر تشکیل شد. پس از این مرحله مربیان و تسهیل گران باشگاه های خود را ثبت کردند و در ۱۵ شهر بیش از دو هزار باشگاه ثبت و بیش از 22 هزار کودک و نوجوان ثبت نام کردند.بعد از این مرحله فهرستی شامل 600 کتاب مناسب از سوی معاونت فرهنگی وزارت ارشاد تهیه شده و در اختیار مربیان باشگاههای کتابخوانی قرار گرفت. در این مرحله کودکان و نوجوانان عضو باشگاهها میتوانستند با استفاده از طرح تخفیفی که در هفته کتاب از سوی موسسه خانه کتاب ارائه شد تا مخاطبان بر اساس سلیقه خود از میان این آثار، کتاب مورد نظرشان را با 50 درصد تخفیف خریداری کنند و درباره کتابهایی که مطالعه کرده بودند در این باشگاهها با یکدیگر به بحث و تبادل نظر بپردازند. برایناساس از جمله مزایای این باشگاهها ایجاد گفتوگو درباره کتابخوانی و کتابهای خوانده شده در بین بچهها بود.
این نویسنده و شاعر حوزه کودک و نوجوان افزود: سپس از کودکان و نوجوانان شرکتکننده در باشگاهها خواسته شد تا در چهار بخش با یکدیگر به رقابت بپردازند. بخش اول نوشتن نامه برای نویسندگان کتابی بود که خوانده بودند. آنها این نامهها را برای ما ارسال کردند تا براساس معیارهایی که وجود داشت قضاوت و داوری شود. بخش دوم ساخت فیلمهای 50 ثانیهای درباره معرفی کتابهایی بود که دوست داشتند. بخش سوم انتخاب بهترین نویسنده از نگاه کودکان و نوجوانان و بخش چهارم انتخاب بهترین باشگاه از بین باشگاههای کتابخوانی بود که براین اساس هر شهری سه باشگاه برگزیده خود را به ما معرفی کرد.
وی درباره برگزیدگان جام باشگاههای کتابخوانی اظهار کرد: بر این اساس ما از بین بهترین باشگاه های معرفی شده از سوی شهرها که 45 باشگاه بود، 2 باشگاه را به عنوان برگزیده و 6 باشگاه را به عنوان تقدیری در مراسم اختتامیه اعلام خواهد شد. علاوه بر این 5 نامه برگزیده، 5 فیلم برگزیده و 2 نویسنده برگزیده شامل یک نویسنده و یک مترجم نیز در مراسم اختتامیه معرفی میشود.
به گفته الوندی، در نخستین دوره این جام با وجود مشکلاتی که در زمینه تهیه کتاب برای بچهها وجود داشت، اما نتیجه حاصله بسیار شوقانگیز و امیدوارکننده بود که نشان دهنده ایجاد جنبش کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان 15 شهر کشور بود و امید میرود این فرصت در فاز دوم توسعه یابد.
وی درباره دوره بعدی این باشگاهها نیز گفت: فاز دوم این برنامه از 11 اسفندماه امسال شروع خواهد شد و اینبار در 103 شهر برگزار میشود. گرچه خیلی دشوار و مشکل به نظر میرسد اما باتوجه به اینکه در 15 شهر این آزمایش به بهترین شکل ممکن برگزار شده است، امیدواریم بتوانیم در 103 شهر نیز آن را به خوبی برگزار کنیم.
آیین اختتامیه و معرفی برگزیدگان نخستین دوره جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان، ساعت 14 تا 17 سهشنبه (10 اسفند 1395) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار میشود.
نظر شما