پنجشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۰
بصیره: آخر هفته را با حقیقت «دایره مینایی» و هیجان «فرار از لایپزیک» بگذرانید

عبدالحسن بصیره، رئیس پیشین دانشکده علوم دانشگاه کردستان دو کتاب «دایره مینایی» و «فرار از لایپزیک» را برای مطالعه آخر هفته به مخاطبان خبرگزاری کتاب ایران پیشنهاد کرد.

دکتر عبدالحسن بصیره، رئیس پیشین دانشکده علوم دانشگاه کردستان و ویراستار مجموعه سه‌جلدی «فرهنگ ‌‌فیزیک» در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره پیشنهاد مطالعه آخر هفته به دوستداران کتاب اظهار کرد: به مخاطبان خبرگزاری کتاب ایران و دوستداران کتاب و مطالعه دو عنوان کتاب «دایره مینایی؛ پژوهشی در تاریخ کیهان‌شناسی در تمدن اسلامی» و «فرار از لایپزیک» را برای مطالعه آخر هفته پیشنهاد می‌کنم.
 
وی درباره محتوای کتاب «دایره مینایی» افزود: این کتاب نوشته دکتر امیر‌محمد گمینی از پژوهشگران حوزه تاریخ علم با مقدمه دکتر حسین معصومی‌همدانی است. وارثان سنت نجومی مراغه، جایگاه سنت علمی مراغه در تاریخ نجوم، جایگاه معرفتی علم و فلسفه طبیعی در تمدن اسلامی، ریشه‌های یونانی علم هیأت، کتاب‌های هیأت تا قبل از ابن‌هیثم و دستاوردهای علمی منجمان مراغه‌ از‌جمله موضوعات این کتاب سه فصلی است.

رئیس پیشین دانشکده علوم دانشگاه کردستان ادامه داد: «نشر سینا» این کتاب را منتشر کرده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای آشنایی بیشتر با مباحث علم نجوم از فرهنگنامه اصطلاحات نجومی در هیأت تمدن اسلامی و منابع که در آخر کتاب منعکس شده استفاده کنند.
   
بصیره درباره کتاب «فرار از لایپزیک» نیز گفت: کتاب «فرار از لایپزیک» نوشته «هارالد فریش» با ترجمه حسن فتاحی را انتشارات «حکمت» منتشر کرده است. فریش، تجربه شخصی خود در جریان فرار از آلمان شرقی در سال 1960 را در قالب این کتاب روایت کرده است.
 
وی ادامه داد: «فرار از لایپزیک» برای سیاسیون نیز کاربرد دارد به‌عبارت دیگر تجربه‌ای برای سیاست‌مداران است که چگونه با  اندیشمندان رفتار کنند. هلموت کوهل، صدراعظم سابق آلمان درباره این کتاب گفته است: «کتاب فریش و زندگی‌اش در لایپزیگ و فرارش به غرب باید از سوی هر فردی که علاقه‌مند به تاریخ آلمان در قرن بیستم است خوانده  شود. کتاب فریش همچون کتاب‌های پلیسی است اما داستان فریش کاملاً واقعی است.»

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها