قاسم هاشمینژاد، نویسنده و روزنامهنگار پیشکسوت جمعه 13 فروردین جان به جانآفرین تسلیم کرد. مجید غلامیجلیسه، مدیرعامل موسسه خانه کتاب یادداشتی به همین مناسبت در اختیار ایبنا قرار داده است که میخوانید.
اگر چه او داستاننویسی، سرودن شعر کودک، روزنامهنگاری و حتی طبع آزمایی در حوزه ترجمه و نقد هنری را در کارنامه پربار کاری خود دارد، اما جایگاه او در مقولة نقد کتاب را باید جایگاهی ویژه دانست؛ نقدهای او تأثیری جدی بر پویایی فضای نقد ادبی آن دوران ـ به ویژه در حوزه رمان داشت؛ نگارش جدی رُمان و توجه به داستان کوتاه، تهیة گفتگوهای جدی با هنرمندان مؤلفان و گزارشنویسی، از دیگر فعالیتهای هاشمینژاد بود که به نوعی تقویتکننده قلم او در نقد رمان و نقد فیلم بود و نگاه او را به مقولة نقد تا حدودی از دیگر نقد نویسان آن دوره متمایز میکرد.
شیوة نقادی و منش فردی قاسم هاشمینژاد، دو بعد از شخصیت این نقدنویس پیشکسوت است که میتواند الگوی نقادی و رفتاری نسل جوان منتقدان قرار گیرد.
او هرگز به حاشیهها مشغول نشد؛ در نقد، هرگز منافع شخصی و غیرحرفهای را به کار خود راه نداد؛ آثار او چه از نظر شیوه نگارش، بیان (سلاست، روانی، نظم و انسجام، دقت، جامعنگری و نکته سنجی) و نوع نگاه، نمونههایی خوب برای مطالعه و سرمشقگیری است.
خانه کتاب ایران ضمن ابراز تاسف از درگذشت این استاد فرهیخته و ارزشمند و تسلیت به جامعه فرهنگی و مطبوعاتی کشور، خُرسند است که در زمان حیات شادروان قاسم هاشمینژاد، از ایشان به عنوان پیشکسوت حوزه نقد کتاب، در دوازدهمین جشنواره نقد کتاب که در دی ماه 1394 برگزار شد،تجلیل و قدردانی کرد.
یادش گرامی و روحش شاد!
نظر شما