یکشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۱
تنوع ناشران، عناوین کتاب‌ها و کشورهای حاضر در بیست‌وهشتمین نمایشگاه کتاب تهران بی‌نظیر است

امیرمسعود شهرام‌نیا، قائم مقام و معاون اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از تحویل غرفه‌ها به ناشران و چیدمان کتاب‌ها در غرفه‌ها خبر داد و گفت: امسال تنوع ناشران، عناوین‌ کتاب‌ها و کشورهای شرکت‌کننده در نمایشگاه، بی‌نظیر است.

شهرام‌نیا در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اظهار کرد: بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از جهاتی، ویژگی‌هایی مشابه نمایشگاه های کتاب دوره‌های قبل را دارد و از جهات دیگر ویژگی‌های متفاوت‌تری دارد که وجه تمایز آن با دوره‌های قبلی است.
 
وی با اشاره به جنبه‌های مشترک این دوره از نمایشگاه کتاب تهران با دوره‌‌های قبل، گفت: نمایشگاه کتاب تهران به مرور زمان به بزرگ‌ترین گردهمایی اهالی فرهنگ تبدیل شده است بنابراین، هیچ رویداد فرهنگی با این گستردگی در کشور وجود. این رویداد فرهنگی از منظر بین‌المللی، به عنوان پُرمخاطب‌ترین نمایشگاه کتاب در دنیا شناخته شده است.
 
قائم‌مقام و معاون اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان این‌که نمایشگاه کتاب تهران میعادگاه سالانه اهالی فرهنگ و کتاب است، عنوان کرد: ویژگی‌های امسال نمایشگاه کتاب تهران که آن را از دوره‌های قبل متمایز کرده، این است که نمایشگاه امسال یک تحول مدیریتی را پشت سر گذاشته است. به عبارت دیگر امسال میزان مشارکت تشکل‌های نشر و بخش خصوصی قدری گسترده‌تر از گذشته است.
 
وی با بیان این‌که از مدیریت شورای سیاستگذاری نمایشگاه تا مدیریت برخی کمیته‌ها را بخش خصوصی بر عهده گرفته است، توضیح داد: طبیعی است که تشکل‌های نشر و بخش خصوصی در برخی از امور با موفقیت عمل کرده‌اند و در برخی دیگر از فعالیت‌ها، آن‌گونه که باید موفق نبودند؛ در مجموع نمایشگاه کتاب تهران باید این مرحله گذر را پشت سر بگذارد تا به‌تدریج این رویداد فرهنگی به اهل خودش سپرده شود.
 
شهرام‌نیا با اشاره به جنبه بین‌المللی نمایشگاه کتاب تهران، گفت: چند سالی است که بخش بین‌الملل نمایشگاه کتاب تهران به دلیل بحران‌های ارزی و تورم، کم رونق شده بود اما امسال کوشیدیم این رونق تا حد زیادی احیاء شود؛ به‌گونه‌ای که تنوع ناشران، عناوین کتاب‌ها و کشورهای حاضر در این رویداد فرهنگی بی‌نظیر و قابل توجه است.
 
قائم‌مقام و معاون اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از حضور 65 کشور در این رویداد فرهنگی خبر داد و گفت: بخشی از این کشورها فقط در حد معرفی نشر خود و نیمی دیگر از این کشورها در بخش فروش نمایشگاه در نمایشگاه حضور می‌یابند.
 
وی ادامه داد: این دوره از نمایشگاه کتاب تهران به لحاظ تعداد مهمانان خارجی بی‌نظیر است؛ تاکنون وزاری فرهنگ 3 کشور، 5 رئیس نمایشگاه کتاب خارجی و تعدادی نویسنده خارجی برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده‌اند.
 
شهرام‌نیا توضیح داد: در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران علاوه بر وزیر اطلاعات کشور عمان، رئیس نمایشگاه کتاب عمان، وزیر فرهنگ و اطلاع‌رسانی عمان و هیأت 34 نفره از ناشران، نویسندگان، هنرمندان و اساتید دانشگاه‌های عمان حضور دارند. همچنین وزیر فرهنگ عراق، رئیس نمایشگاه کتاب بنگلادش، رئیس نمایشگاه پاریس، مدیران نمایشگاه کتاب فرانکفورت، رئیس نمایشگاه بلونیا، رئیس نمایشگاه کتاب مسکو، رئیس نمایشگاه کتاب دوهه و رئیس نمایشگاه کتاب پکن در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران حضور خواهند داشت.
 
قائم‌مقام بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افزود: در حوزه تعامل با ناشران داخلی، امسال برای نخستین بار سیستم مدیریت هوشمند اطلاعات نمایشگاه راه‌اندازی شد؛ به این معنا که امسال تمامی امور ـ از ثبت‌نام ناشران تا ورود کتاب هایشان به نمایشگاه، تعیین غرفه‌ها و پرداخت آنها ـ به صورت الکترونیکی انجام شد. این روش به اطلاع‌رسانی نمایشگاه و عموم مردم کمک شایانی کرد.
 
وی با اشاره به ویژگی دیگر این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، عنوان کرد: امسال فرایند توزیع بُن کتاب سامان یافت؛ پیش از این بِن کتاب بدون سهمیه‌بندی دانشگاه‌های سراسر کشور در اختیار دانشجویان قرار می گرفت اما امسال با طراحی جدول زمانبندی شده و سهمیه بندی دانشگاه‌های استان‌های سراسر کشور، به این مهم پرداخته شد.
 
معاون اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان این‌ امسال مشارکت گسترده‌تر دستگاه‌های مختلف کشور را شاهد بودیم و خواهیم بود، گفت: امسال شهرداری تهران مشارکت بهتر و بیشتری با متولیان برپایی نمایشگاه داشت. همچنین امسال سعی شده است امامکانات رفاهی بهتر و بیشتری در اختیار بازدیدکنندگان قرار بگیرد. البته ناگفته نماند که به لحاظ تأمین امکانات بیشتر چندان دستمان باز نیست چرا که در اصل، مصلای امام خمینی (ره) برای نمایشگاه کتاب ساخته نشده است اما با این وجود تمام کوشش خود را به منظور فراهم کردن امکانات بیشتر به‌کار خواهیم برد.
 
شهرام‌نیا بیان کرد: ناشران داخلی از دیروز (12 اردیبهشت‌ماه) در حال دریافت غرفه‌ها و چیدمان کتاب‌هایشان هستند؛ آنها تا سه‌شنبه (14 اردیبهشت‌ماه) فرصت دارند نسبت به چیدمان کتاب های خود اقدام کنند. همچنین در بخش بین الملل نیز غرفه‌ها در اختیار ناشران خارجی قرار گرفته است؛ تاکنون 340 تُن بار از کشورهای مختلف وارد نمایشگاه شده  که حجم ورود کتاب‌های امسال نسبت به سال گذشته 2 برابر شده است.
 
قائم‌مقام بیست و هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان این که خوشبختانه تاکنون در فضای اجرایی این دوره از نمایشگاه کتاب تهران مشکل خاصی نداشتیم، گفت: تعداد ناشران داخلی حاضر در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران  2 هزار نفر است اما پیش‌بینی می کنیم این تعداد به 2100 ناشر داخلی افزایش یابد. در بخش بین‌الملل نیز حدود 130 غرفه داریم که حدود 3 هزار ناشر از 65 کشور کتاب های خود را عرضه خواهند کرد.
 
بیست و هشتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از تاریخ 16 تا 26 اردیبهشت‌ماه با شعار «خواندن، گفت وگو با جهان» در مصلای امام خمینی (ره) میزبان علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها