یکشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۴
صالحی امیری: آموزش و پرورش و کتابخانه‌ها مجرای رسیدن به توسعه فرهنگی هستند/ «کتابخانه» مرکز تولید اندیشه است

سید رضا صالحی امیری، رئیس سازمان استاد و کتابخانه ملی ایران با تأکید بر این‌که باید دولتمردان را قانع کنیم که در کنار توسعه اقتصادی، به توسعه فرهنگی و اخلاقی در کشور توجه کنند و مجرای ورود به توسعه فرهنگی و اخلاقی، آموزش و پرورش و کتابخانه‌ها هستند. اگر با این نگاه به کتابخانه بنگریم باید خط تولید توسعه فرهنگی و اخلاقی و فضیلتی را در کتابخانه ها جست‌وجو کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) آیین بزرگداشت یازدهمین سالگرد تاسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و تجلیل از برگزیدگان دومین دوره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه‌ها امروز یکشنبه 17 اسفند ماه با حضور غلامعلی حداد عادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، سید رضا صالحی امیری، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، علیرضا مختارپور، دبیرکل و مدیران نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و جمعی از نویسندگان، ناشران و اهالی فرهنگ، در تالار رودکی تهران برگزار شد.
 
سید رضا صالحی امیری در این مراسم با قدردانی از زحمات مجموعه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، گفت: من بر این باورم که اگر قرار است در کشور ما تحولی مثبت برای رسیدن به قله‌ها فرهنگی رخ دهد، بعد از توسل به ائمه اطهار علیهما سلام، راهی نداریم جز این‌که به کتاب و کتابخوانی روی بیاوریم.
 
رئیس سازمان استاد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به نیاز بشر به «رشد» و «تکامل» افزود: انسان با مجموعه‌ای از نیازهای فرهنگی به رشد می‌رسد، اما تکامل انسان در گرو رشد اخلاقی و معرفتی اوست. با این‌که سالانه هزینه‌های زیادی در کشور برای تأمین نیازهای معیشتی جامعه می‌شود، اما متأسفانه هر روزشاهد پدیده‌های بد اجتماعی چون بد اخلاقی، انگ زنی، تهمت و غیره هستیم و دلیل همه این موارد فقدان تولید و باز تولید معرفت و اخلاق است.
 
وی در ادامه با اشاره به این‌که بین کتاب کتابدار کتابخانه رابطه وثیقی وجود دارد گفت: در سال 1353 در نشریه شماره 8 انجمن کتابداران مسائل و مشکلات کتابخانه‌ها را در بندهای متعدی بیان کرده بودند و وقتی که این بندها را می‌خوانیم متوجه می‌شویم که الان پس از گذشت 40 سال در کتابخانه‌ها با همین مشکلات دست به گریبان هستیم.
 
صالحی امیری در این‌باره افزود: من از مخزن کتابخانه ملی مجلدی را باز کردم که در آن سرمقاله ای مربوط به 120 سال پیش بود؛ در این مقاله عنوان شده بود که ایران مریض است و مشکلات معیشتی و اقتصادی دارد و امروز هم اگر قرار باشد سرمقاله‌ای نوشته شود دوباره همان مشکلات تکرار خواهد شد.
 
رئیس سازمان استاد و کتابخانه ملی ایران با اشاره به نگاه رهبری به حوزه کتاب و کتابخانه‌ها گفت: در کشور ما هیچ کس به اندازه مقام معظم رهبری مدافع کتاب و کتابخوانی نیست این نگاه و این اراده افتخار بزرگی برای ما به شمار می‌رود که باید قدردان آن باشیم.

وی عنوان کرد: باید دولتمردان را قانع کنیم که در کنار توسعه اقتصادی، به توسعه فرهنگی و اخلاقی در کشور توجه کنند و مجری ورود به توسعه فرهنگی و اخلاقی، آموزش و پرورش و کتابخانه‌ها هستند و اگر ما امروز در جامعه شاهد آسیب‌های گسترده اجتماعی هستیم به این دلیل است که در دهه‌های گذشته در حوزه کتاب سرمایه گذاری نکرده‌ایم.
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی افزود: باید در سیاست گذاری، برنامه و عملکرد نظام نظارتی در این حوزه بازنگری شود و در غیر این صورت تداوم وضع موجود به ناکارایی خواهد انجامید. متاسفانه عده ای کتابداری و کتابخانه را به عنوان یک محیط امانت داری قلمداد می کنند در حالی‌که کتابخانه یک نهاد فرهنگی است و همان گونه که مسجد تنها یک ساختمان نیست و رسالت توسعه دین را دارد وظیفه کتابخانه نیز همین است و نقش کتابداران همانند نقش روحانیان در مساجد است.
 
صالحی امیری  تاکید کرد: اگر با این نگاه به کتابخانه بنگریم باید خط تولید توسعه فرهنگی و اخلاقی و فضیلتی را در کتابخانه ها جست‌وجو کنیم.
 
وی در ادامه سخنان خود گفت: ما به تازگی مجمع کتابخانه های بزرگ را با 9 هیات موسسه تشکیل دادیم و امروزه 60 کتابخانه بزرگ را در کشور شناسایی کردیم که در آینده نهاد صنفی تشکیل دهند که در سطح ملی یا تشکیل شورای عالی کتاب و کتابخانه ها بتوانند اهداف، مطالبات و مسائل حوزه کتاب و کتابخانه را در کشور پیگیری کنند و امیدواریم با این مهم تحول جدی در حوزه کتاب و کتابخوانی بیفتد.
 
در این مراسم از خانواده‌ لُر خیّر کتابخانه ساز نوشهری و خانواده شهید مطلب شفیع زاده خیّر کتابخانه ساز یزدی قدردانی شد و متن نامه رهبری در قدردانی از پدر شهید مطلب شفیع زاده توسط علیرضا مختار پور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور قرائت شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها