دوشنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۷
مدیر نشر معمار رویال: سهم کتاب‌های معماری در کتابفروشی‌های بزرگ ناچیز است/ انتشار ترجمه‌ای تازه از کتاب مایک بیدولف

مدیر انتشارات علم معمار رویال از انتشار دو کتاب تازه در حوزه طراحی و معماری اجزاء خبر داد. «طراحی شهری و مسکن: مقدمه‌ای بر طراحی سایت‌های مسکونی» نوشته مایک بیدولف با ترجمه سمانه محمدی، ساره نجوا و علی غفاری استاد دانشگاه شهید بهشتی و «معماری اجزا» نوشته مهندس محمدرضا نیکبخت تا پایان بهمن ماه سال جاری منتشر خواهند شد. محمدباقر محمودزاده از عرضه نشدن کتاب‌های معماری در فروشگاه‌های لوکس تهران گلایه کرد.

به گزارش خبر گزاری کتاب ایران (ایبنا) مدیر نشر علم معمار رویال همچنین از تجدید چاپ کتاب‌های «ایده و خلاقیت در معماری» نوشته احسان طایفه برای سومین مرتبه و «درس گفتار مبانی نظری معماری: عینکمان را خودمان بسازیم» نوشته غلامرضا احسانی اسلامی برای دومین بار خبر داد.

کتاب «طراحی شهری و مسکن» با عنوان اصلی Introduction to residential layout در سال 2006 از مایک بیدولف (Biddulph Mike) و نخستین ترجمه فارسی آن با عنوان «مقدمه‌ای بر طراحی نواحی مسکونی» توسط محمد باقری و ملیحه هاشمی‌ از انتشارات  آذرخش در سال ۱۳۹۲ منتشر شده است.

ترجمه تازه آن در 248 صفحه از سوی انتشارات علم معمار تا پایان این ماه روانه بازار خواهد شد.

 


کامران دیبا تمایلی به انتشار کتابش نداشت

محمودزاده همچنین درباره کتاب «کامران دیبا» که نخستین منبع مکتوب از آثار ارزشمند این معمار پرآوازه ایرانی گفت: کامران دیبا تمایل چندانی نداشت که کتابش در ایران ترجمه و منتشر شود اما با تقاضایی که به ویژه از سوی دانشجویان و معماران نسل امروز برای آشنایی جامع و بررسی مجموعه فعالیت‌های این هنرمند و همچنین گفته‌ها و نظرات او وجود داشت، انتشار این کتاب را یک ضرورت دانستیم.

وی ادامه داد: کامران دیبا را اگرچه بسیاری می‌شناسند اما این شناخت محدود به یک یا دو اثر او مثلا موزه هنرهای معاصر یا فرهنگسرای نیاوران خلاصه شده‌بود و لازم بود از آثار ارزشمند این معمار پیشکسوت معرفی جامعی صورت گیرد. خوشبختانه  استقبال قابل قبولی از این کتاب شده و  بیشتر نسخه‌های آن به فروش رسیده است.

کتاب «کامران دیبا» در 244 صفحه مصور (بخشی رنگی) با شمارگان هزار و 500 نسخه و به بهای 23 هزار تومان منتشر شده است.



محمود زاده همچنین درباره کتاب ساناز افتخار زاده (از آشوب ادراک تا شناخت معماری) که اثری تالیفی- پژوهشی درباره علم نوبنیاد «آشوب» و بهره‌گیری از آن به عنوان بنیانی برای تدوین نظریه‌ معماری است، گفت:این کتاب به دلیل ارجاعات زیادی که به مکاتب فکری- فلسفی معاصر و همچنین ادبیات و معرفت بزرگان علم و ادب ایران دارد، طبیعتا مخاطبان محدودتری دارد و دانشجویان و معمارانی با آن ارتباط برقرار خواهند کرد که حداقل شناخت و علاقه ای به آن مباحث فلسفی داشته باشند.

محمودزاده افزود: با این اوصاف بیشتر نسخه‌‌های این کتاب، طی یک سال گذشته فروش رفته و در حال حاضر 300 نسخه آن باقی مانده است.

چاپ اول  این کتاب در 484 صفحه و شمارگان هزار نسخه با بهای 38هزار و 500 تومان از سوی این نشر در سال 1392 عرضه شده است. معرفی این کتاب را اینجا بخوانید.
 
کتاب دکتر وحید قبادیان به چاپ سوم رسید

وی درباره کتاب دکتر وحید قبادیان (سبک‌شناسی و مبانی نظری در معماری معاصر ایران‏‫) که در سال گذشته دوبار باز نشر شد، خبر داد، چاپ دوم این کتاب تمام شده و مقدمات باز نشر آن برای سومین بار انجام خواهد شد.



وی همچنین درباره کتاب «ساختمان‌ها با من حرف می‌زنند» (عیسی حجت) که مجموعه‌ای از کارهای دنشجویانش در دانشکده هنرهای زیبا را در بر می‌گیرد، گفت: انتشار چنین مستنداتی از کارها و فعالیت‌های دانشجویی در ایران اتفاق تازه‌ای است که کمتر از سوی ناشران شناخته‌شده انجام شده‌اشت. بعد از این کتاب هم پیشنهادهایی برای انتشار کارهایی مشابه وجود داشت اما پس از بررسی‌ها و سنجش‌های انجام شده، کیفیت کارهای ارائه شده در حد و اندازه‌ای نبود که بتوان به کتاب‌شدن آنها فکر کرد. «ایده و خلاقیت در معماری» نوشته احسان طایفه کتابی است که با ساختاری مشابه با کتاب عیسی حجت، در فصل آخر خود برخی کارها و فعالیت‌های دانشجویی را هم دربر می‌گیرد.

چاپ اول کتاب «ساختمان‌ها با من حرف می‌زنند» در 184 صفحه تمام گلاسه و مصور با شمارگان هزار و 200 نسخه و بهای 23 هزار و 500 تومان روانه بازار شده است. معرفی آن را اینجا بخوانید
 
کتاب‌های معماری فقط دانشگاهی نیستد!

خبرنگار ایبنا همچنین درباره محدود بودن پخش کتاب‌های حوزه معماری و این تناقض که بر اساس آمار خانه کتاب، معماری در هر ماه بیشترین تازه‌های کتاب‌های هنر را به خود اختصاص می‌دهد اما این کتاب‌ها فضای ناچیزی در کتابفروشی های لوکس و اصطلاحا فرهنگی تهران در اختیار دارند، با مدیر نشر علم معمار رویال گفت‌وگو کرد. محمودزاده در این باره توضیح داد: در حوزه توزیع کتاب به دلیل پیکره سنتی‌ای که وجود دارد توزیع‌کنندگان در سه حوزه دانشگاهی، عمومی  و هنر فعالیت می‌کنند. کتاب‌های دانشگاهی به دلیل شمارگان و مخاطبان محدود آنها در همکاری با این توزیع کنندگان، آثار خود را حداکثر با 30 درصد تخفیف ارائه می‌دهند که این رقم برای کتاب‌های عمومی و هنر به 40 درصد هم می‌رسد.

محمودزاده افزود: ناشران حوزه معماری میلی به ارائه تخفیفی بیش از این ندارند و درنتیجه توزیع‌کنندگانِ کتاب‌های هنر ترجیح ‌می‌دهند وارد این حوزه نشده و پخش کتاب‌های معماری را به توزیع‌کنندگان دانشگاهی بسپارند.

وی ادامه داد: به همین دلیل به اشتباه کتاب‌های معماری در حوزه آثار دانشگاهی قرار گرفته و از دید مخاطبان هنری خود در کتابفروشی‌ها و پاتوق‌های فرهنگی شناخته‌شده محروم مانده‌اند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها