وی ادامه داد: کتاب «زیبایی طبیعی و هنری در اندیشه کانت» عنوان اثر دیگری است که حاصل مقالههای علمی پژوهشی من در سالهای گذشته است. این کتاب در 10 فصل تنظیم شده و به تشریح ارکان نقد قوه حکمه کانت اختصاص یافته است.
وی با اشاره به نقطه تمایز این کتاب با سایر کتابهای مشابه افزود: در این کتاب ارتباط مباحث زیبایی طبیعی و هنری با دو نقد عقل عملی و عقل محض کانت توضیح داده شده است. به عبارت دیگر از مجموع فصلهای این کتاب مفهوم نظام کامل فلسفی و مفهوم متافیزیک به معنای کانتی کلمه برداشت میشود.
این مدرس فلسفه در ادامه با اشاره به کتاب دیگر خود با عنوان «مبانی فلسفی علوم تجربی در اندیشه فارابی و ابنسینا» اظهار کرد: این کتاب روش تطبیقی را برای توضیح موضوع اثر در پیش گرفته و در آن مباحث فلسفه علم معاصر و یافتن نمونههایی از آن در فلسفه علوم طبیعی در اندیشه فارابی و ابن سینا توضیح داده شده است.
ماحوزی در بخش دیگری از سخنانش مطالعه کتاب «علم و جامعهشناسی معرفت» اثر مایکل مولکی به ترجمه حسین کچوییان را به مخاطبان پیشنهاد داد و گفت: نکته جالبی که این کتاب به آن میپردازد ملاحظات اجتماعی است که ناخودآگاه وارد یافتههای پژوهشی محقق میشوند و بدون اینکه محقق بخواهد بر آنها اثر میگذارد.
وی بیان کرد: مباحث این کتاب را میتوان حتی در کشورمان هم مشاهده کرد؛ اینکه چگونه ملاحظات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی میتوانند روی یافتههای محقق اثر بگذارند و حتی به آن جهت دهند.
کتاب «علم و جامعهشناسی معرفت» چشماندازهای جدیدی را روی تحلیل و تحقیق تجربی میگشاید که در گذشته، بهطور عمده از سوی جامعهشناسان، مورد غفلت واقع شده است.
کتاب «علم و جامعهشناسی معرفت» اثر مایکل مولکی به ترجمه حسین کچوییان در 232 صفحه به بهای 35 هزار ریال از سوی نشر نی منتشر شده است.
نظر شما