پنجشنبه ۴ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۵
ماحوزی: مطالعه کتاب «علم و جامعه‌شناسی معرفت» را پیشنهاد می‌کنم

رضا ماحوزی استادیار پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی به تازگی سه کتاب خود در حوزه اندیشه را که ماحصل چهار سال فعالیت‌های پژوهشی اوست تمام کرده است. این استاد فلسفه مطالعه کتاب «علم و جامعه‌شناسی معرفت» اثر مایکل مولکی را به مخاطبان پیشنهاد می‌کتد.

رضا ماحوزی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از اتمام نگارش سه کتاب خود خبر داد و گفت: عنوان نخستین کتابم «زیبایی در اندیشه سنت‌گرایان» است. این کتاب به بررسی جایگاه زیبایی در اندیشه سنت‌گرایان معاصر می‌پردازد. در فصل‌های مختلف کتاب نیز سنت‌گرایان دوره معاصر معرفی و مفهوم زیبایی در اندیشه آنها بررسی شده است. همچنین یکی از فصل‌های کتاب به بررسی مفهوم سنت اختصاص یافته است. در فصل دیگری نیز متافیزیک سنت در سه بعد خداشناسی، جهان‌شناسی و انسان‌شناسی بررسی می‌شود. در فصل‌های دیگری از این کتاب نیز زیبایی طبیعی و زیبایی هنری مورد توجه قرار گرفته است.
 
وی ادامه داد: کتاب «زیبایی طبیعی و هنری در اندیشه کانت» عنوان اثر دیگری است که حاصل مقاله‌های علمی پژوهشی من در سال‌های گذشته است. این کتاب در 10 فصل تنظیم شده و به تشریح ارکان نقد قوه حکمه کانت اختصاص یافته است.
 
وی با اشاره به نقطه تمایز این کتاب با سایر کتاب‌های مشابه افزود: در این کتاب ارتباط مباحث زیبایی طبیعی و هنری با دو نقد عقل عملی و عقل محض کانت توضیح داده شده است. به عبارت دیگر از مجموع فصل‌های این کتاب مفهوم نظام کامل فلسفی و مفهوم متافیزیک به معنای کانتی کلمه برداشت می‌شود.
 
این مدرس فلسفه در ادامه با اشاره به کتاب دیگر خود با عنوان «مبانی فلسفی علوم تجربی در اندیشه فارابی و ابن‌سینا» اظهار کرد: این کتاب روش تطبیقی را برای توضیح موضوع اثر در پیش گرفته و در آن مباحث فلسفه علم معاصر و یافتن نمونه‌هایی از آن در فلسفه علوم طبیعی در اندیشه فارابی و ابن سینا توضیح داده شده است.


ماحوزی در بخش دیگری از سخنانش مطالعه کتاب «علم و جامعه‌شناسی معرفت» اثر مایکل مولکی به ترجمه حسین کچوییان را به مخاطبان پیشنهاد داد و گفت: نکته جالبی که این کتاب به آن می‌پردازد ملاحظات اجتماعی است که ناخودآگاه وارد یافته‌های پژوهشی محقق می‌شوند و بدون این‌که محقق بخواهد بر آنها اثر می‌گذارد.

وی بیان کرد: مباحث این کتاب را می‌توان حتی در کشورمان هم مشاهده کرد؛ این‌که چگونه ملاحظات سیاسی، فرهنگی و اجتماعی می‌توانند روی یافته‌های محقق اثر بگذارند و حتی به آن جهت دهند. 

کتاب «علم و جامعه‌شناسی معرفت» چشم‌اندازهای جدیدی را روی تحلیل و تحقیق تجربی می‌گشاید که در گذشته، به‌طور عمده از سوی جامعه‌شناسان، مورد غفلت واقع شده است. 

کتاب «علم و جامعه‌شناسی معرفت» اثر مایکل مولکی به ترجمه حسین کچوییان در 232 صفحه به بهای 35 هزار ریال از سوی نشر نی منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها