به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از روابط عمومی مدیریت فرهنگی هنری شهرداری منطقه 20، مراسم رونمایی از مجموعه چهار جلدی خردسالان نوشته مصطفی رحماندوست با هدف ترویج و توسعه فرهنگ کتابخوانی و ایجاد انگیزه مطالعه، در فرهنگسرای ولا برگزار می شود.
این مجموعه چهارجلدی ویژه کودکان ،توسط بیوک ملکی شاعر کودک و نوجوان کشور به شكلي مبسوط معرفی خواهد شد.
مجموعه چهار جلدی شامل كتاب هاي «ببعی می گه ، ساعت می گه، لی لی قاه قاه و لالا کن لولو » با تصویرگری حسن عامه کن، هدی عظیمی و سید حسن موسوی منتشر شده است.
همزمان با رونمایی این مجموعه چهار جلدی، نمایشگاهی جهت آشنائی کودکان و نوجوانان با آثار اين فعال ادبي برپا خواهد شد.مراسم فوق روز چهارشنبه 4 تیرماه از ساعت 17 الی 19 در سالن همایش هاي کتابخانه فرهنگسراي ولا برگزار می شود.
علاقمندان به حوزه کتاب و کتاب خوانی می توانند به شهرک 13 آبان ، خیابان مولایی جنوبی ، کوی شهید عطری مراجعه و یا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 55525577 و 5525588 تماس بگيرند.
برگزیده
-
کارنامه ادبی صادق چوبک، در گفتوگوی ایبنا با حسن میرعابدینی؛
صادق چوبک؛ ناتورالیستِ تندرو یا راوی رنجهای فراموششدگان؟
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با محمد حسینی؛
پشت سر مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
-
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر؛
در سوگ خانهای که چراغ عدالت در آن روشن بود…
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال انسانها در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
-
بازار داغ کتابهای فلسفی در گفتوگو با حسین شیخرضایی؛
فلسفهخوانی در زمانه بحران معنا
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
-
درباره کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی»؛
برای پیشگیری از «انحطاط تمدن»
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
-
گفتوگو با علیرضا بهشتی به مناسبت درگذشت السدیر مکاینتایر ؛
فضیلتگرای ارسطویی
به نظر میرسد تفسیری که مکاینتایر از نظریه بحران معرفتشناختی ارائه میدهد، ما را در فهم تحولات فکری تاریخ ایران بسیار کمک میکند.
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
تازهها
-
مجله ادبی آوانگاردها منتشر کرد؛
فراخوان جایزه جستارنویسی ادبی
مجله ادبی آوانگاردها در فراخوانی از نویسندگان، شاعران، منتقدان و علاقهمندان به ادبیات دعوت کرده تا با نگاهی شخصی، تحلیلی یا انتقادی، درباره شعر معاصر ایران (از نیما به بعد) جستار بنویسند.
-
پیام وزیر فرهنگ به اجلاس وزرای فرهنگ شانگهای؛
تقویت دیپلماسی فرهنگی، اعتمادسازی و توسعه پایدار برای منطقه به ارمغان میآورد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیام به اجلاس وزرای فرهنگ کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، تاکید کرد: سازمانهایی چون سازمان همکاری شانگهای میتوانند نقشی راهبردی در تقویت انسجام منطقهای و گسترش صلح از طریق توسعه همکاریهای فرهنگی ایفا کنند.
-
فیلم
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر
در حملات رژیم صهیونیستی به میهن عزیزمان، یکی از زخمخوردهترین نقاط، نه فقط ساختمانی در خیابان سهروردی شمالی تهران، بلکه بنایی بود که در آن شعله روشن عدالت، معرفت و اندیشه حقوقی نسلها افروخته شده بود. منزل حضرت استاد دکتر ناصر کاتوزیان، پدر علم حقوق ایران، که هنوز هم همسرشان در آن ساکن است، دچار آسیب جدی شده و در شأن سکونت انسانی همراه با احترام وی باقی نمانده است.
-
تفاوت چراغ های ۲۰۶ با ۲۰۷ چیست؟
چراغهای خودرو فقط یک قطعه برای روشنایی نیستند؛ طراحی و نوع آنها میتواند ظاهر یک خودرو را کاملاً متحول کند. در میان خودروهای محبوب بازار ایران، پژو ۲۰۶ و ۲۰۷ همیشه در مقایسه با هم بررسی میشوند.
-
آیینهای محرمی استانها به روایت پژوهشگران- ۱۶
«شیرین شمامه»؛ ماندگارترین نوحه عاشورایی در ادبیات کُردی
کردستان - پژوهشگر کردستان با بیان اینکه نوحه ماندگار «شیرین شمامه» یکی از تأثیرگذارترین مرثیههای عاشورایی در ادبیات کردی است، گفت: این نوحه از گذشتههای دور تاکنون در آیینهای سوگواری محرم، حضوری پررنگ و مؤثر داشته و همچنان جایگاهی ویژه در میان نوحهخوانان و مخاطبان آیینی استان کرمانشاه و دیگر مناطق کردنشین دارد.
-
با میزبانی کتابخانه ملی؛
صلح در ادبیات کودک و نوجوان بررسی میشود
بهمناسبت روز ملی ادبیات کودکان و نوجوانان، یک نشست تخصصی با عنوان «صلح و ادبیات کودک و نوجوان» با میزبانی کتابخانه ملی برگزار میشود.
-
گزارش تازهترین نشست بینالمللی مدیران کتابخانههای ملی؛
نشست آنلاین کمیته CDNL با حضور مدیران کتابخانههای ملی برگزار شد
در کنفرانس اخیر مدیران کتابخانههای ملی (CDNL)، ضمن انتخاب هیئت رئیسه جدید، موضوعات کلیدی رهبری در کتابخانههای ملی، تجارب مدیران و راهکارهای تقویت تعامل با مخاطبان بررسی شد.
-
«من متوسلیان را کشتم» منتشر شد؛
گزارشی مستند و چالشبرانگیز از یک ماجرای سیاسیامنیتی
همزمان با سالروز ربوده شدن احمد متوسلیان در ۱۴ تیرماه ۱۳۶۱ از سوی انتشارات شهید کاظمی «من متوسلیان را کشتم» منتشر شد.
-
در موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران منتشر شد؛
مسابقه «به نام وطن»؛ بازتاب تجربههای واقعی از جنگ
خانه کتاب و ادبیات ایران فراخوان مسابقه روایتنویسی «به نام وطن» را به منظور بازتاب روایتها و تجربههای واقعی و انسانی از جنگ ۱۲ روزه تحمیلی منتشر کرد.
-
با سخنرانی بهاءالدین خرمشاهی؛
شب مهشید مشیری برگزار میشود
هشتصد و شصت و چهارمین شب از شبهای بخارا به یادبود مهشید مشیری، فرهنگنویس و مترجم کشورمان، اختصاص یافته است.
-
با تدریس مباحث زبانی و ادبی؛
دوره آموزش زبان فارسی در دانشگاه روسیه به پایان رسید
دوره آموزش زبان فارسی در دانشگاه دولتی اوستیای شمالی روسیه با همکاری رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه و نمایندگی بنیاد سعدی به کار خود پایان داد.
-
رئیس کتابخانههای عمومی اسلامآباد غرب مطرح کرد؛
کتابخانه باید فعال و اثرگذار باشد
کرمانشاه- رئیس اداره کتابخانههای عمومی اسلامآباد غرب گفت: کتابخانهها نباید تنها به امانت دادن کتاب بسنده کنند، بلکه باید نقش فعالی در آگاهیبخشی، تولید محتوای فرهنگی و دفاع از عدالت اطلاعاتی ایفا کنند.
-
با تلاش حلقه داستان اکسیر قلم خوزستان؛
فراخوان جشنواره داستان کوتاه اکسیر قلم منتشر شد
خوزستان- دومین دوره جشنواره داستان کوتاه سراسری اکسیر قلم به کوشش حلقه داستان اکسیر قلم خوزستان و مشارکت کتابخانه خوزستان شناسی علوم ایران برگزار میشود.
-
سلسله نشستهای نقد و بررسی فیلمهای مستند تاریخی آغاز شد
مستند «تئوری توطئه» زیر ذرهبین کتابخانه ملی
کتابخانه ملی ایران در نظر دارد در قالب برنامه ویژهای به ارزیابی فیلمهای مستند تاریخی بپردازد و در اولین نشست به سراغ «تئوری توطئه» میرود.
-
بنیاد علمیوفرهنگی بوعلیسینا منتشر میکند؛
کتاب سوم القانون
القانون فی الطب یکی از کتابهای ابن سینا در زمینهٔ پزشکیست که ادعا شده نزدیک به هفتصد سال در مراکز علمی اروپا تدریس میشد.
-
نمایشنامهخوانی «خیمه هنر» به پایان رسید
جلسات نمایشنامهخوانی رویداد «خیمه هنر» یکشنبه ۱۵ تیر و با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به پایان رسید.
-
نقد و بررسی نظریه اعتباریات علامه طباطبایی؛
طرحینو در تبیین نسبت انسان با جهان و اجتماع
قاسم پورحسن:اعتباریات، طرحینو در تبیین نسبت انسان با جهان و اجتماع است، ازاینرو هم نظریهای فلسفی و معرفتشناختی است و هم طرحی انسانشناسی- جامعهشناختی است
-
دوشنبهها با شاهنامه - ۴۳
داستان پادشاهی بهمن
خراسانرضوی - پس از تراژدی افزونطلبی اسفندیار که با کور شدن و کشتهشدن او به پایان میرسد، به پادشاهی بهمن فرزند اسفندیار میرسیم که زیر نظر مستقیم رستم پرورش مییابد که این هفته قسمت اول آن را خواهیم خواند.
-
مدیر انتشارات «آنتونیم» هند در گفتوگو با ایبنا؛
ایران و هند در ابتدای همکاریهای کتابمحور قرار دارند
مدیر انتشارات «آنتونیم» هند، روابط کتابمحور ایران و هند را دارای ظرفیتهای درخورتوجه دانست و گفت: فلوشیپ نشر تهران آغاز راه و همکاری ایران و هند در حوزه ادبیات کودک و نوجوان ایرانی است
-
از سوی خانه اندیشمندان علوم انسانی؛
نشست «جنگ دوازده روزه اسرائیل و ایران» برگزار میشود
نشست «جنگ دوازده روزه اسرائیل و ایران» همزمان با هشتادمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد و بیست وپنجمین سال تشکیل انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد در سالن حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار میشود.
نظر شما