شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۳
هفته صنایع دستی بدون رونمایی از کتاب برگزار می‌شود!

بهمن نامورمطلق در پاسخ به پرسش خبرنگار ایبنا مبنی بر این‌که در هفته بزرگداشت صنایع دستی کتاب تازه‌ای در این زمینه رونمایی خواهد شد، گفت: کتابی در زمینه صنایع دستی در این هفته رونمایی نمی‌شود اما از فعالان عرصه صنایع دستی که مولف و محقق هستند قدردانی و تجلیل خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) دکتر بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در نشست خبری که شنبه 17 خردادماه در سالن اجتماعات سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد به تشریح مهم‌ترین برنامه‌های بزگداشت روز جهانی و هفته صنایع دستی پرداخت. 

وی افزود: از فعالیت‌های اسماعیل بنی‌اردلان، نویسنده کتاب «معرفت شناسی آثار صناعی جستجویی در مفهوم فن و هنر» (حوزه حکمت و فلسفه صنایع دستی) در هفته بزرگداشت صنایع دستی قدردانی و تجلیل می‌شود. 

نامورمطلق درباره رونمایی از کتاب‌های تازه در هفته بزرگداشت صنایع دستی گفت: کتاب جدیدی در حوزه صنایع دستی در این هفته رونمایی نخواهد شد اما قصد داریم از فعالان عرصه صنایع دستی که محقق و مولف هستند قدردانی شود که نام دکتر اسماعیل بنی اردلان، نویسنده کتاب «معرفت‌شناسی آثار صناعی جستجویی در مفهوم فن و هنر» در این میان است. 

وی درباره سرانجام پژوهش‌های مغفول مانده صنایع دستی افزود: امیدواریم با تجلیل از محققان و نویسندگان صنایع دستی و هنرهای سنتی، پژوهش و تالیف به‌ویژه در حوزه فلسفه و حکمت صنایع دستی بیشتر شود. در این راستا قرار است بنیادی برای پژوهش درباره فلسفه و حکمت صنایع دستی راه‌اندازی شود تا این گونه پژوهش‌ها افزایش یابند. ضمن این که ما در هفته پژوهش برنامه‌های متعددی را به پژوهش در صنایع دستی و هنرهای سنتی اختصاص دادیم.

نامور مطلق با برشمردن هدف سازمان صنایع دستی و هنرهای سنتی از برگزاری نمایشگاه در هفته صنایع دستی گفت: هدف از رویدادهای مهمی که در روز و هفته بزرگداشت صنایع دستی اتفاق می‌افتد معرفی، نمایش توانمندهای صنایع دستی کشور، ایجاد تغییر و تاثیر در سبک زندگی مردم و ارایه الگوی ایرانی اسلامی در یک فضای باز اقتصادی فرهنگی است ضمن این که این هفته موقعیت مناسبی برای آسیب‌شناسی صنایع دستی از سوی کارشناسان و علاقه‌مندان است. 

برنامه‌های هفته بزرگداشت صنایع دستی بر 4چهار محور استوار است 

وی با تاکید بر جدایی هنرهای سنتی از صنایع دستی بیان کرد: فعالیت‌های ما در هفته صنایع دستی بر چهار محور گردهمایی، نمایشگاه تهران، نمایشگاه استانی و گفتمان سازی در حوزه تبلیغات استوار است. در این هفته مباحث هنرهای سنتی مطرح نمی‌شود و در نظر داریم که صنایع دستی را از هنرهای سنتی جدا کنیم، ضمن این که در پاییز گزارش کاملی از فعالیت‌های صنایع دستی ارایه خواهیم داد. 

نامورمطلق با تشریح جزییات برنامه گردهمایی در اجلاس سران عنوان کرد: در بخش گردهمایی که با حضور صدها هنرمند در سالن اجلاس سران، چهارشنبه 20 خرداد ساعت 10 با حضور معاون اول رییس جمهوری، مهندس اسحاق جهانگیری، دکتر مسعود سلطانی ، رییس سازمان میراث فرهنگی و دو نفر از نمایندگان صادرات صنایع دستی برگزار می‌شود 14 نفر از برجستگان صنایع دستی معرفی و با لوح فیروزه تجلیل می‌شوند. 

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی در ادامه افزود: در این گردهمایی علاوه بر تشویق فعالیت‌های سالانه یک نمایشگاه نمادین خواهیم داشت که یک اثر فاخر رونمایی می‌شود و فرصت را مغتنم شمرده و با حضور مسوولان پای صحبت هنرمندان عرصه صنایع دستی می‌نشینیم. 

چاپ ویژه‌نامه‌ای در هفته بزرگداشت صنایع دستی 

وی با اشاره به چاپ یک ویژه نامه در 5 شماره در هفته بزرگداشت صنایع دستی افزود: امسال در بخش گفتمان محوری و با همکاری بانک شهر یک ویژه‌نامه در 5 شماره در طول هفته بزرگداشت صنایع دستی چاپ خواهد شد و ستاد خبری نیز با حضور اعضای روابط عمومی معاونت صنایع دستی تشکیل شده است. 

نامورمطلق با اشاره به بهره‌‌گیری از ائمه جمعه در بحث گفتمان‌محوری اظهار کرد: با همکاری سازمان زیباسازی شهر تهران، معاونت صدا وسیما و رسانه‌ها قرار شد که کارهای تبلیغات به خوبی انجام شود و حتی سازمان زیباسازی قرار است بیش از 100 بیلبورد در اختیار تبلیغات صنایع دستی قرار دهد. ما می‌خواهیم حتی ائمه جمعه در گفتمان‌سازی صنایع دستی و تغییر الگوی مصرف صحبت کنند که اگر این کار انجام شود صنایع دستی ایران شکوفا خواهد شد زیرا مردم به سمت الگوی مصرف بومی ایرانی خواهند رفت. 

کتاب «معرفت‌شناسی آثار صناعی جستجویی در مفهوم فن و هنر» 

اسماعیل بنی اردلان در کتاب «معرفت‌شناسی آثار صناعی جستجویی در مفهوم فن و هنر» به جست‌ و جوی معرفت و دانش که رکن اصلی آثار هنری ایرانی و تاثیر آن بر ذهن و هنرور ایرانی و طرز تجلی آن در آثار صناعی پرداخته است. وی با نگاهی به سابقه تاریخی مقام و مفهوم صنعت و هنر در یونان و ایران به آثار معرفت و فن در نوشته‌ها اشاره کرده است. 

برخی از عنوان‌های مطالب کتاب عبارتند از: هنر در معنای جدید، کمال فنی در نزد یونانی، تصرف در شکل نزد هنرور ایرانی، دو جنبه یگانه صنع و تحقق معرفت صنعت و فنون در دوره اسلامی. 

بنی اردلان کتاب‌های دیگری مانند «سرفرسنگ‌های تحول در مسیر نگارگری ایران» و«مجال آه» را نیز در کارنامه خود دارد.

در پایان این نشست خبری، دکتر بهمن نامورمطلق به پرسش‌های خبرنگاران در جلسه پاسخ گفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها