به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) این کتاب به قلم ریچارد استنگل، نویسنده و روزنامهنگار آمریکایی است. نویسنده این کتاب را در آوریل 2012 منتشر کرده و کوشیده است تا با تکیه بر تجربیات و ارتباط مستقیمش با نلسون ماندلا، بار دیگر این شخصیت مبارز را تصویر و توصیف کند. وی نتیجه چندین ساعت مکالمه خودمانی با ماندلا را که هر یک موزهای برای زندگی محسوب میشود ارایه کرده است.
مولف در این اثر، به بازگو کردن لحظاتی میپردازد که در طی آن، پدربزرگ آفریقای جنوبی در ورطه امتحان قرار گرفته و دانش و خردی که در طی زندگانی طولانی خود آموخته است در اختیار ما قرار میدهد.
«نلسون ماندلا: تصویری از یک مرد فوقالعاده» از یک پیشگفتار و 16 فصل تشکیل شده است. «منظور از شجاعت، نترسیدن نیست»، «اقدام سنجیده»، «رهبری مستقیم»، «رهبری غیر مستقیم»، «بررسی نقش»، «در اختیار داشتن یک اصل اساسی بقیه موارد فقط تاکتیک است»، «دیدن خوبیها در دیگران»، «دشمن خود را بشناس»، «نزدیک نگاه داشتن رقیبان»، «بدانید چه زمانی جواب منفی دهید»، «این یک بازی طولانی است»، «عشق، عامل ایجاد تفاوت است»، «رهاکردن، خود نوعی رهبری است»، «همیشه هر دو طرف درست است»، «باغ خود را بیابید» و «هدیه ماندلا» عناوین فصل یک تا پانزدهم این کتاب هستند.
این کتاب با مقدمهای از علی دهباشی، روزنامهنگار، نویسنده و سردبیر مجله بخارا آغاز شده است. وی در این مقدمه، به معرفی نویسنده این اثر، ریچارد استنگل پرداخته است: «ریچارد استنگل، نویسنده و روزنامهنگار آمریکایی میباشد که در 1955 در نیویورک به دنیا آمده است. استنگل در دانشگاه پرینستون تحصیل کرد و پس از دریافت بورسیه به آکسفورد رفت تا تاریخ و زبان انگلیسی بخواند و از 1981 به مجله تایم پیوست و از مقالهنویسان این مجله بود و در زمینههای گوناگون از جمله درباره آفریقای جنوبی برای تایم مطلب مینوشت.
وی در کنار سردبیری این مجله، کتابهایی نیز نوشته است. خورشید ژانویه: یک روز، سه زندگی، شهری در آفریقای جنوبی در زمره نخستین کتابهای اوست که به زندگی سه مرد در محیط روستایی آفریقای جنوبی میپردازد. کتاب بعدی او اثری است متفاوت با عنوان مهربانی تو زیاد از حد است: تاریخچهای از چاپلوسی که در سال 2000 به چاپ رسید. سومین کتاب استنگل، راه و رسم ماندلا، پانزده درس درباره زندگی، عشق و لجاجت. براساس گفتوگوهای مستقیم بین ماندلا و استنگل شکل گرفت و در ماه مارس 2010 به چاپ رسید که تحسین فراوانی را به همراه داشت. اما مشهورترین اثر او حاصل همکاریاش با نلسون ماندلا در تالیف زندگینامهی خودنوشتی است که ماندلا با عنوان راه دشوار آزادی در 1995 به چاپ رساند و فیلمی نیز براساس همین کتاب ساخته شد که استنگل در تولید آن مشارکت داشت.»
در بخشی از این کتاب درباره ماندلا میخوانیم: «نخستین سالهای عضویت ماندلا در اتحادیه جوانان کنگره ملی افریقا، در کشاکش نوعی تضاد دایمی میان اصول و تاکتیکها گذشت و در ابتدای امر، او با اجازه دادن به غیر سیاهپوستان، برای عضویت در کنگره ملی آفریقا، از اساس مخالفت کرد و البته بعدها نظرش را در این مورد تغییر داد. سپس با عضویت اعضای حزب کمونیست در کنگره ملی آفریقا، مخالفت کرد و بازهم مدتی بعد، رای خود را تغییر داد. در هریک از این موارد، مصلحت اندیشی بر اصول غلبه کرد و تصمیمات اتخاذی وی نیز موجب تقویت بیش از پیش کنگره ملی آفریقا گردید.» (ص 90)
چاپ نخست کتاب «نلسون ماندلا: تصویری از یک مرد فوقالعاده» نوشته ریچارد استنگل با ترجمه محمد احدی و نگار نادور، در 184 صفحه، شمارگان یکهزار نسخه و بهای 11 هزار و 900 تومان از سوی انتشارات گرایش تازه چاپ و منتشر شده است.-
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۵:۵۶
نظر شما