جمعه ۱۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۵
بررسی چالش‌های «حقوق بشر و اینترنت» در یک کتاب

«حقوق بشر و اینترنت» با ترجمه و تحقیق سید قاسم زمانی و مهناز بهراملو، دیباچه‌ای از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال 1998 میلادی است که به ارایه دیدگاه‌ها و بررسی چالش‌های اینترنت در سراسر دنیا برای فعالان این حوزه می‌پردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، «حقوق بشر و اینترنت» با ترجمه و تحقیق سید قاسم زمانی و مهناز بهراملو، دیباچه‌ای کوتاه از «مری رابینسون» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد (1997 – 2002) است. این 21 مقاله‌ها که در سال 2000 میلادی منتشر شدند در سال 1998 در کنفرانسی درباره حقوق بشر و اینترنت و به مناسبت پنجاهمین سالگرد اعلامیه جهانی حقوق بشر در مونترال کانادا ارایه شده بودند که رابطه میان حقوق بشر و اینترنت را از زوایای مختلف بررسی، تجزیه و تحلیل کرده‌اند. 

بخش‌های پنج‌گانه کتاب شامل «چشم‌اندازهای حقوق بشر در اینترنت»،‌ «جلوه‌های عینی حقوق بشر و فناوری جدید»، «حقوق بشر سراسر جهان در اینترنت»، «استفاده و سوءاستفاده‌ها از اینترنت» و «موضوعات اخیر و گرایش‌های آینده» است که دامنه وسیعی از دیدگاه‌ها درباره موضوع‌هایی مهم در ارتباط با کاربرد اینترنت برای توسعه حقوق بشر، حمایت از آن و نیز خطرات و چالش‌هایی است که اینترنت برای مدافعان حقوق بشر ایجاد می‌کند. 

در بخش نخست کتاب، شرح مختصری از دیدگاه‌هایی درباره حقوق بشر و اینترنت در سراسر جهان ارایه داده و نگرشی وسیع درباره چگونگی آشنایی پیشتازان در حقوق بشر به نقش اینترنت در توسعه حقوق بشر یا تاثیر سوء بر آن ارایه می‌دهد. بخش‌های دوم و سوم به بررسی چگونگی کاربرد روزانه اینترنت در حوزه حقوق بشر از سوی فعالان می‌پردازند. همچنین فعالیت‌های سازمان‌ها،‌ طرفداران، فعالان حقوق بشر و نیز جنبش‌‌های عامه مردم در تلاش برای حمایت از حقوق خودشان از سوی کارشناسان و فعالان توضیح داده شده است. 

استفاده و سوءاستفاده از اینترنت که به حقوق بشر مربوط می‌شود، موضوع بخش چهارم کتاب است. این بخش همچنین به مسایلی چون ایجاد نفرت در دیگران از طریق اینترنت، حقوق زنان، حقوق کودکان و رنگ اینترنت می‌پردازد. بخش پنجم، فصل‌هایی درباره موضوع‌های مهمی مانند حقوق خصوصی، آزادی بیان، کنترل سیاسی، الگوهای ارتباط و آموزش حقوق بشر است. 

در بخشی از کتاب با موضوع «کنترل سیاسی و اینترنت» نوشته شده است: «در خصوص شبکه آژانس امنیتی ملی (NSA)، گزارش مرکز ارزیابی و فناوری اروپایی (STOA) اظهار داشت که در اروپا، تمامی پیام‌های پست الکترونیکی،‌ارتباطات تلفنی و فاکس معمولا به وسیله آژانس امنیت ملی ایالات متحد کنترل می‌شوند و کلیه اطلاعات مورد نظر در سرزمین اصلی اروپا از طریق مرکز راهبردی لندن و سپس به وسیله ماهواره به «فورت مید» واقع در مریلند از طریق مرکز بسیار حساس «من ویت هیل» واقع در مورس یورک شمالی انگلستان ارسال می‌شود.» 

چاپ نخست «حقوق بشر و اینترنت» با ترجمه و تحقیق سید قاسم زمانی و مهناز بهراملو در 368 صفحه، شمارگان 500 نسخه و بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات خرسندی در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها