به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، این شماره شامل شش مقاله پژوهشی با رویکردهای نوین در مطالعات تئاتر است. در مقاله نخست با عنوان «تجلی زمان اسطورهای در آثار منتخب بهرام بیضایی با تکیه بر آراء ارنست کاسیرر» پریسا حجتی و اسماعیل شفیعی به پیوند میان اسطوره و درام در آثار بیضایی پرداختهاند. مقاله دوم با عنوان «بازاندیشی مفهوم گروتسک و کارکردهای انتقادی آن با رویکردی به آموزههای میخائیل باختین» نوشته فاطمه راستی یگانه، محمدجعفر یوسفیان کناری و پرستو محبی، به تحلیل مفهومی یکی از رویکردهای انتقادی در تئاتر میپردازد.
در ادامه، نگار صحرانورد و محمدحسین ناصربخت در مقالهای با عنوان «بررسی وجوه نقالی مرشد ولیالله ترابی با توجه به فن بدن فراروزمرۀ یوجینیو باربا» به تلاقی سنت و تئوریهای مدرن بدن میپردازند. شهاب پازوکی نیز در مقاله «مطالعهٔ پیامدهای اشاعه تنِ زیباییشناسی و رویکردهای معرف آن در تئاتر معاصر»، نگاهی انتقادی به پدیده بدن در تئاتر امروز دارد.
تحلیل رئالیسم پسااستعماری و مفهوم «سیاهباوری» در نمایشنامه «مویزی در آفتاب» نوشته لورن هانزبری نیز موضوع مقالهای از محمد للهگانی و رفیق نصرتی است. نرگس یزدانفر و حسین مرادی مخلص نیز در مقاله «محیط یادگیری نمایش خلاق؛ تحولی در توسعهٔ مهارتهای ارتباطی در عصر متصل» به نقش نمایش در آموزش نوین پرداختهاند.
فصلنامه علمی «تئاتر» که توسط دفتر پژوهش، آموزش و انتشارات ادارهکل هنرهای نمایشی منتشر میشود، در این شماره با همکاری دکتر رامتین شهبازی (مدیر داخلی) و مرجان سمندریمعطوف (دبیر اجرایی) به فعالیت خود ادامه داده است. مقالات منتشرشده در این شماره از طریق وبگاه رسمی نشریه به نشانی journal.theater.ir در دسترس علاقهمندان قرار دارد.
فصلنامه علمی «تئاتر» فعالیت خود را از سال ۱۳۶۷ به کوشش علی منتظری و لاله تقیان آغاز کرد. در طول دهههای گذشته، با وجود وقفههایی در انتشار، این نشریه مسیر خود را با تمرکز بر پژوهشهای تئاتری، بهویژه در حوزه نمایش ایران، ادامه داده است.
از تابستان ۱۳۹۰ و همزمان با شماره ۴۵، دکتر مصطفی مختاباد سردبیری آن را بر عهده گرفت و روند اخذ اعتبار علمی-پژوهشی را پیگیری کرد. این تلاش در مهرماه ۱۳۹۳ با انتشار شماره ۵۹ به ثمر نشست و از آن زمان، نشریه به صورت مستمر و علمی-پژوهشی منتشر میشود.
نظر شما