سه‌شنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۸
نبود آمار دقيق فرصت آمايش درست را مي گيرد

سيد عباس صالحي اظهار كرد: آمار دقیق از حوزه صنعت چاپ استان‌ها در دسترس نیست تا فرصت آمایش‌های درست را ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) نشست سیدعباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با کارشناسان صنعت چاپ عصر امروز (15 بهمن‌ماه) در سالن اجتماعات مرکز آموزش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور محمود برازش مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

صالحی در این مراسم عنوان کرد: یکی از مسایلی که به صورت مکرر  در این گونه جلسات باید مورد توجه قرار بگیرد بحث صنعت چاپ به عنوان نیروی مولد و تاثیرگذار در حوزه فضای جهانی است.

وی اظهار کرد:بخشی از کارکردهای صنعت چاپ یعنی یک پنجم این صنعت در حوزه کتاب و نشریات و بخش قابل توجهی از آن در حوزه‌های دیگر است و بخش عمده‌ای از این صنعت در حوزه‌های دیگری مصرف دارد.

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عنوان کرد: صنعت چاپ در تولید ثروت و فرهنگ نقش اساسی دارد و این ارتباط و تاثیر دوگانه جایگاه ویژه‌ای به این صنعت بخشیده است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این مسوولیت را در قبال صنعت چاپ و نشر احساس می‌کند اما به نظر می‌رسد آن طور که باید و شاید به مسأله چاپ و نشر توجه نشده است. 

در قبال صنعت چاپ وظايف گسترده اي داريم

صالحی عنوان کرد: متاسفانه به صنعت چاپ به علل مختلف توجه نشده است که بخشی از آنها به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برمی‌گردد زیرا این وزارتخانه موظف بود این صنعت را تحت حمایت قرار دهد.

صالحی گفت: نمی‌خواهم بگویم که متولی صنعت چاپ هستیم اما باید این را در نظر داشته باشیم که در قبال صنعت چاپ وظایف گسترده‌ای داریم.

وی عنوان کرد: خوشبختانه آقاي برازش مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر این وزارتخانه با ارتباطات خوب خود در دو  ماه اخیر برنامه‌هایي را در این حوزه مطرح كند که مورد تایید وزیر هم قرار گرفته است و امیدواریم این برنامه‌ها در حوزه چاپ و نشر تحولات اساسی را ایجاد کند.

صالحی با تاکید بر اینکه اداره کل چاپ و نشر استان‌ها باید وارد عرصه شوند گفت: ما باید مرکزیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را طوری هدایت کنیم که با همکاری اداره کل ارشاد استان‌ها مانند یک تیم بتوانیم به هدف برسیم.

وی عنوان کرد: در چند ماه گذشته تحرکاتی در حوزه مدیریت مرکز چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اتفاق افتاده که امیدواریم با نگاه دولت جدید به اهداف خود برسد. اما تحولات در مرکزيت زمانی به ثمر می‌رسد که اداره کل ارشاد استان‌ها و به ویژه بخش چاپ و نشر این استان‌ها به کمک بشتابند و تنها در مرکز و تهران محدود نشود.

وی افزود: فلسفه برپایی این نشست‌ها این است که به این پرسش پاسخ دهیم که چطور می‌توانیم حلقه‌های اتصالی مراکز اداره کل استان‌ها را به صورت یک تیم در حوزه صنعت چاپ با هم هماهنگ شويم.

صالحی عنوان کرد: در حوزه  چاپ استان‌ها نقاط ضعفی وجود دارد که با پوشش آنها می‌‌توان اهداف حوزه صنعت چاپ و نشر را به ثمر رساند.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یکی از اين مسایلی آشنا نبودن مدیران کل چاپ و نشر استان‌ها نسبت به جایگاه واقعی صنعت چاپ است. اگر قرار باشد اتفاقی در حوزه صنعت و چاپ کشور رخ دهد باید مدیران کل استان‌ها اطلاع خوبی از بخش چاپ و نشر در سطح استان‌ها داشته باشند.

صالحی عنوان کرد: اگر قرار باشد به دلیل وظایف متعدد مدیران کل استان‌ها بحث چاپ در حاشیه قرار بگیرد نمی‌توان به اهداف حوزه چاپ و نشر رسید زیرا اطلاعات و آگاهی کارشناسان مرتبط با این حوزه نیز در سطوح پایین‌تر ادارات سازمانی نیز آنچنان که باید و شاید وجود ندارد.

وی افزود: مدیران کل استان‌ها باید به جایگاه چاپ و نشر وقوف کامل داشته باشند و با برنامه‌های جدی‌تر به سمت توسعه این صنعت حرکت کنند.

صالحی با تاكيد بر اين نكته كه ارتباط ميان صنوف چاپ يكي ديگر از مشكلات چاپ استانهاست افزود: احساس می‌شود که اداره کل استان‌ها با مجموعه‌های نهادهای صنفی رابطه تعریف‌شده‌تری دارند و بهتر است که قرابت خود را با صنوف مختلف چاپی بیشتر کنند. 

برخي مديران دغدغه آموزش در حوزه صنعت چاپ را ندارند

وی عنوان کرد: مساله دیگری که در حوزه صنعت چاپ در استان‌ها باید مورد توجه قرار بگیرد بحث تخصیص اعتبار منابع در استان‌ها در حوزه صنعت چاپ و تاکید بر آموزش است. متاسفانه در حوزه صنعت چاپ دیده می‌شود که مدیران ممکن است دغدغه کافی برای آموزش در حوزه صنعت چاپ نداشته باشند که این مساله باید مورد بازنگری قرار بگیرد. مساله دیگر ارتباط با صنوف چاپی است که‌آن هم باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی بيان كرد: حوزه صنعت چاپ به عنوان یکی از صنایعی که در حوزه تولید فرهنگ و ثروت نقش اساسی دارد باید مورد توجه جدی مدیران کل استان‌ها باشد.

صالحی ادامه داد: اداره کل ارشاد استان‌ها باید با انگیزه کافی به سمت سرمایه‌گذاری دولتی و بانکی در حوزه صنعت چاپ پیش بروند و دغدغه آموزش داشته باشند.

صالحی اظهار کرد: مساله دیگری که در صنعت چاپ کل استان‌ها مشاهده مي شود این است که اطلاعات دقیق از حوزه صنعت چاپ استان‌ها در دسترس نیست تا فرصت آمایش‌های درست را برای مرکز ایجاد کند.

وی گفت: اداره کل ارشاد استان‌ها باید در تهیه اطلاعات دقیق حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری صنعت چاپ تلاش کنند و اطلاعات دقیقی در اختیار مرکز قرار دهند.

معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: هدف حمایت از مراکز صنعت چاپ و نبودن برنامه و تلاش‌های منسجم برای رسیدن به یک اتفاق هماهنگ در استان‌ها ناشی از ضعف‌های نامبرده شده است و با بهتر است با پوشش این ضعف‌ها حوزه چاپ و نشر را به یک صنعت برتر تبدیل کنیم.

صالحی گفت: دو حوزه تکنولوژی و آموزش از مباحث مهم حوزه صنعت چاپ است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی افزود: اداره کل چاپ استان‌ها در کنار همه وظایفی که دارند باید به خدمتگذاری به این صنعت بپردازند زیرا عدم روحیه خدمت‌آفرینی باعث می‌شود صنعت چاپ احساس نزدیکی با ارشاد نکند در صورتی که این وزارتخانه حامی این صنعت در بخش اداری است. 

بحث محتوايي وآموزشي صنعت چاپ از برنامه مهم اين اداره كل است

مدیر کل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این مراسم اظهار كرد: چاپ دیجیتال اکنون به چاپ صنعتی نزدیک شده است یعنی برخی اوقات آنها با یکدیگر خلط وظایف دارند.

وی افزود: از دیگر برنامه‌های این دفتر در حوزه صنعت چاپ بحث محتوایی و آموزشی این صنعت است که به زودی به همه آنها توجه خواهد شد. حتی برخی از استان‌ها همانند استان سیستان و بلوچستان و استان مرکزی با توجه به اینکه در جوار استان قم هستند اما مساله چاپ در این استان‌ها رشد نکرده است و نسبت به این موضوع گله‌مند بودند. 

حضور مدیرکل‌های چاپ استانی در نمایشگاه کاغذ دبی 

مدير كل دفتر امور چاپ ونشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: هفته گذشته جلسه‌ای را با آقای صالحی برپا کردیم که در این جلسه تصمیم گرفته شد تا در ماه آینده برخی از کارشناسان چاپ استان‌ها برای حضور در نمایشگاه کاغذ امارات دوبی به این کشور اعزام شوند. 

استانداران به حمايت از صنعت چاپ بپردازند

مدیرشانچی رییس اداره چاپ و نشر استان خراسان رضوی گفت:‌ با حضور آقای برازش در دفتر امور چاپ وزارت ارشاد تحولات خوبی در این حوزه صورت گرفته است.

وی درباره جایگاه اداره کل استان‌ها بیان کرد: معتقدیم حداقل در استان‌های مهم کشور نظیر خراسان رضوی، استانداران نیز به همکاری با ادارات کل‌ ارشاد پرداخته و تلاش‌هابی برای جذب این افراد صورت گیرد.

این کارشناس چاپ ادامه داد: استاندار به عنوان نماینده دولت و کسی که به واحدهای بانکی اشراف دارد، می‌تواند در حوزه چاپ ورود یافته و در حوزه نوسازی نیز به حمایت از این صنعت بپردازد. 

هنوز در صنعت چاپ با كمبود منابع مواجهيم

در پایان این مراسم ميرزا علي قزلي از لرستان بيان کرد:‌ تاکنون آموزش‌های تخصصی برای کارشناسان حوزه چاپ ارشاد برگزار نشده است یعنی با توجه به اینکه بیش از 20 سال به صورت آکادمیک در کشور به صنعت چاپ ورود یافته‌ایم اما هنوز در این صنعت ضعف‌هایی وجود دارد.

وی اضافه کرد: در حوزه صنعت چاپ با کمبود منابع مواجه هستیم که معتقدم ارشاد با برپایی دوره‌های چاپ و حضور مدیرکل‌ها و کارشناسان صنعت چاپ به سایر کشورها و نمایشگاه می‌تواند به افزایش اطلاعات و تجربیات این افراد کمک کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها