شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۲ - ۱۷:۳۷
نمایشگاه‌های استانی محل عرضه کتاب‌های در انبار مانده نیست

معاون امور فرهنگی در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب شیراز گفت: نمایشگاه‌های استانی محل عرضه کتاب‌های در انبار مانده نیست بلکه باید کتاب‌های جدید و با کیفیت بالا در این نمایشگاه‌ها عرضه شوند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم افتتاحیه دوازدهمین نمایشگاه کتاب شیراز عصر امروز (14 ديماه) با حضور سید عباس صالحی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسوولان این استان در محل دایمی نمایشگاه‌های استان فارس برگزار شد.

صالحی در این مراسم ضمن ابراز خرسندی نسبت به حضور در نمایشگاه کتاب شیراز گفت: خوشحالم در شهری حضور دارم که شهر شعر و فلسفه است و ده‌ها هنرمند بزرگ از آن برخاسته‌اند.

وی با اشاره به اهداف نمایشگاه‌های استانی گفت:‌ دو دهه از تاسیس نمایشگاه‌های استانی می‌گذرد و امروز دوازدهمین نمایشگاه کتاب در شیراز برگزار می‌شود و علت برپایی این نمایشگاه‌ها، به دلیل فلسفه و ماهیتی است که از آن برخوردارند.

صالحی گفت:‌ نخستین هدف از برگزاری نمایشگاه استانی این بود که  فرهنگ‌سازی به صورت اقلیمی ایجاد شود. این جشنواره‌ها منحصر به یک شهر نیست و برپایی آن یک شهرستان و مجموعه‌ای از شهرها را درگیر می‌کند.

وی افزود:‌ دومین نکته در دسترس بودن کتاب برای دیگر شهرهای دور از تهران بود. در این نمایشگاه 100 هزار عنوان کتاب عرضه شده است که این نشانگر حضور کتاب‌های مختلف در نمایشگاه‌هاست.

صالحی اقتصاد نشر را سومین ویژگی نمایشگاه‌های استانی خواند و گفت:‌ هدف از برگزاری این نمایشگاه‌ها آن بوده است که به اقتصاد نشر کمک شود. نمایشگاه‌های استانی فرصتی برای گردش اقتصاد نشر در استان‌هاست. در سال گذشته گردش مالی حوزه نشر در استان شیراز نزدیک به چهار میلیارد تومان بود.

معاون امور فرهنگی ادامه داد: کمک به مصرف کنندگان کتاب نیز یکی دیگر از اهداف نمایشگاه‌های استانی است. برای بالا بردن میزان مطالعه و توجه مردم به کتاب باید این کالای فرهنگی را در اختیار مردم قرار دهیم و این نمایشگاه‌ها فرصتی برای این کار است. همچنین بن‌های کتاب کمکی است به اقتصاد کتاب و کمک به کسانی که علاقه‌مند به کتاب و کتابخوانی هستند.

صالحی در پایان با اشاره به کاستی‌ها و نقایص نمایشگاه‌های استانی گفت: این مقوله به مانند دیگر مقولات احتیاج به تکمیل دارد. نمایشگاه‌های استانی محل عرضه کتاب‌های در انبار مانده نیست بلکه باید کتاب‌های جدید و با کیفیت بالا در نمایشگاه حضور داشته باشند. حضور ناشران قوی نیز از دیگر مواردی است که باید به آن توجه بیشتری شود و ناشران برجسته باید حضور مقتدرتری داشته باشند.

وی افزود: از دیگر اهداف این است که مردم احساس کنند همانند مردم تهران از آثار منتشر شده بهره‌مند می‌شوند. این نمایشگاه‌ها صرفا فروشگاه نیستند و باید به یک جریان پر تپش فرهنگی تبدیل شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها