به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «طبیعتگردی در ایران» تالیف مشترک نسرین صالحی و محمد علی فیاضی در دو فصل با عناوین «فعالیتها» و «جاذبههای گردشگری» تهیه و تنظیم شدهاست.
در مقدمه کتاب آمدهاست: «یکی از راهکارها برای گسترش صنعت طبیعتگردی، شناسایی هرچه کاملتر مناطق مستعد گردشگری طبیعت و بهدنبال آن برنامهریزی دقیق جهت امکانسنجی این مناطق به لحاظ توان جذب گردشگر طبیعت است. از اینرو، تحلیل و ارزیابی توانها و قابلیتهای یادشده بهگونهای علمی، همراه با رعایت مسایل زیست محیطی، ضرورت دنیای امروز است.»
فصل نخست کتاب که شامل فعالیتهای گردشگری است، شاخههای عمده طبیتگردی در ایران و پتانسیلهای آن را بررسی میکند. اکوتوریسم، گردشگری روستایی، گردشگری عشایری، بیابانگردی، ژئوتوریسم، گردشگری نجومی، کوهنوردی، غارنوردی، سنگنوردی، یخنوردی، درهنوردی، طبیعتگردی با دوچرخه، اسکی، غواصی، آبدرمانی، پرندهنگری، رفتینگ و بازدید از حیات وحش برخی فعالیتهای گردشگری است که در این فصل معرفی شدهاست.
در قسمتی از این فصل کتاب درباره گردشگری روستایی میخوانیم: «گردشگری روستایی شامل فعالیتهایی است که محور آن طبیعت و فرهنگ مردم ساکن آن منطقه است. فعالیتهایی شامل گردشگری کشاورزی، بازدید از طبیعت، اقامت در خانههای روستایی، سوارکاری، کوهپیمایی و دیگر فعالیتهایی است که بهواسطه نوع جغرافیای هر روستا قابل انجام است. کشور ایران با توجه به گستردگی جغرافیایی و وجود اقلیمهای متفاوت، دارای فرهنگها، سنن و چشماندازهای متفاوتی است که برای شهرنشینان جاذبه بسیاری دارد. افراد ساکن در شهر با اقامت در این روستاها علاوه بر آشنایی با آداب و رسوم آن روستاها میتوانند اوقات خوشی را نیز در طبیعت بگذرانند.»
در فصل دوم جاذبههای طبیعی هر استان به صورت جداگانه مورد بررسی قرار میگیرد. در هر کدام از بخشهای این فصل کتاب ضمن معرفی مختصر استان، جاذبههای طبیعی آن در جداولی طبقهبندی شده و توضیحات کوتاهی درباره آنها بیان شده است. همچنین برخی از مهمترین جاذبههای فرهنگی و تاریخی استان و مناطق مناسب برای قایقسواری و پرندهنگری در این بخش آمدهاست.
چاپ نخست کتاب «طبیعتگردی در ایران» تالیف مشترک نسرین صالحی و محمدعلی فیاضی در 344 صفحه با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت 30 هزار تومان از سوی انتشارات میرماه راهی بازار کتاب شد.
جمعه ۲۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۲۰
نظر شما