جعفری در گفتوگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، اظهار کرد: بر اساس طرح سیستم انفورماتیک امانت و ارجاع هوشمند که ابتدا در بخش کوچکی از این کتابخانه راهاندازی میشود، مخاطب بدون نیاز به کتابدار، کتاب مورد نیاز خود را انتخاب میکند و سیستم بعد از شناسایی فرد و کتاب مورد نظر، با تایید فرآیند، اجازه خروج کتاب را صادر میکند.
وی درباره ویژگیهای منحصر به فرد کتابخانه مرکزی استان همدان گفت: این کتابخانه كه از نظر وسعت بزرگترین کتابخانه غرب کشور است، منابع ویژه و برجستهای دارد و از تنوع و کیفیت خدمات بسیار مناسبی برخوردار است.
رییس کتابخانه مرکزی همدان با اشاره به تحول در منابع و خدمات این کتابخانه از سال 1387 تاکنون گفت: کتابخانه مرکزی استان همدان در سال 1387 افتتاح شد و این کتابخانه تا سال 1390 از نظر خدمات، تحولات و تعداد منابع دچار تحولات مهمی شد.
وی با بیان اینکه سال 1387 تعداد منابع کتابخانه مرکزی استان همدان 20هزار جلد بود، عنوان کرد: اکنون این تعداد به 70 هزار نسخه افزایش پیدا کرده و تصمیم داریم این منابع را تا پایان سال 1392 به 100 هزار منبع افزایش دهیم.
رییس کتابخانه مرکزی استان همدان با تاکید بر ارسال تازههای نشر کشور از طریق اداره تامین منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور به این کتابخانه عنوان کرد: اداره کل تامین منابع نهاد کتابخانهها تلاش میکند با ارسال تازههای کتاب به این کتابخانه مشکل دسترسی مردم استان به کتاب را بر طرف کند تا افراد برای تامین منابع مورد نیاز خود مجبور نباشند به تهران مراجعه کنند.
وی با اشاره به هزینه 150 میلیون تومانی برای قفسه بندی کتابخانه مرکزی استان همدان عنوان کرد: فراهم آوری و مجموعه سازی یکی از ویژگیهای این کتابخانه است که با دقت زیادی انجام می شود و اکنون کتابخانه دارای بخش پذیرش مستقل و اطلاع رسانی، امانت مجزا، مخزن، بخش ثبت کتاب، بخش ویژه نابینایان و کودک و نوجوان با کتابدار مستقل و سالن مطالعه مجزای خواهران و برادران به صورت شبانه روزی در دو طبقه مجزاست.
جعفری درباره تعداد منابع بخش نابینایان در کتابخانه مرکزی همدان اظهار کرد: این کتابخانه دارای 500 نسخه کتاب بریل و بیش از پنج هزار نسخه کتاب گویا برای نابینایان است.
وی با اشاره به عضویت سه هزار و 500 نفر در کتابخانه مرکزی استان همدان گفت: کتابخانه مرکزی استان همدان با هشت هزار و 500 متر مربع زیربنا در منظرهای زیبا در وسط شهر همدان قرار دارد و محمد رجبی، رییس کتابخانه مجلس در بازدید از این کتابخانه پیشنهاد کرد با توجه به منظره زیبا و امکانات کتابخانه مرکزی همدان بهتر است با همکاری میراث فرهنگی این کتابخانه به یک قطب گردشگری برای توریستهای خارجی تبدیل شود.
رییس کتابخانه مرکزی استان همدان افزود: رییس کتابخانه مجلس در جریان بازدید از کتابخانه مرکزی از درج گزارشی درباره کتابخانه مرکزی این استان در نشریه بین المللی کتابخانه مجلس (The Parliament's Library) خبر داد.
وی با اشاره به وجود سالن اختصاصی مطالعه ویژه افراد فرهیخته در کتابخانه مرکزی استان همدان عنوان کرد: این سالن مطالعه اختصاصی که قابلیت رزرو میز، صندلی و کمد را دارد و دارای امکاناتی مانند اینترنت رایگان، نشریات و نرم افزار نمایه است و ویژه افرادی است که دارای مدرک کارشناسی باشند یا در ردیف دانش آموزان نخبه و تیزهوش باشند و هدف این سالن مطالعه ارایه خدمات به فرهیختگان است.
جعفری درباره شرایط استفاده از خدمات کتابخانه مرکزی همدان اظهار کرد: این کتابخانه برای استفاده از سالن مطالعه اختصاصی ماهیانه مبلغ 30 هزار تومان و در بخش استفاده از مخزن و خدمات عمومی کتابخانه ماهیانه 10 هزار تومان از مراجعان دریافت میکند اما ارایه خدمات در بخش کودک و نوجوان و نابینایان رایگان است.
وی درباره نرم افزار نمایه موجود در این کتابخانه گفت: نرم افزار نمایه شامل نشریات 30 سال اخیر است و تمام نشریات کشور را تا سال 1391 اطلاع رسانی میکند و مدام به روز رسانی میشود. این نشریات شامل موضوعهای علمی، ترویجی، تخصصی و عمومی است که اکنون این نرم افزار تحت وب بوده و افراد میتوانند به صورت رایگان از این نرم افزار در منزل استفاده کنند.
رییس کتابخانه مرکزی استان همدان با اشاره به توجه به مجموعه سازی و فراهم آوری تامین منابع در شش کتابخانه مرکزی کشور از جمله کتابخانه مرکزی استان همدان عنوان کرد: کتابهایی این کتابخانه از کانالهای ارسال منابع ویژه از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور ، طرح کتاب من و منابع وقفی افراد تامین میشود.
دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۶
نظر شما