شنبه ۴ آبان ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۴
عبور از صحراهای ایران با «سفرنامه آلفونس گابریل»

«سفرنامه آلفونس گابریل» با ترجمه فرامرز نجد سمیعی گزارشی خواندنی و هیجان‌انگیز از سفر گابریل، پزشک اتریشی و هیات همراه او به صحراهای ایران است./

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، «سفرنامه آلفونس گابریل» با ترجمه فرامرز نجد سمیعی در بردارنده 26 فصل با عناوین «دوباره در راه»، «در جهت کویر، راه سنگفرش»، «کویر بزرگ»، «در جستجوی دیر الجص»، «در حاشیه جنوبی مسیله»، «در اراضی خالی از انسان»، «روزهای استراحت در دهکده‌های کویر»، «ریگ جن، کویر ماسه ارواح»، «در کوره راه‌های ناشناخته»، «در مسیر گذشته»، «مسیرهای جدید در کویر، شماره یک کویر دم‌دار»، «مسیرهای جدید در کویر، شماره دو کویر طبقه»،‌ «از میان کویر نمک به ترود»، «در شمال کویر بزرگ»، «خوار و چاله مزینان»، «بازگشت به باتلاق نمک»، «به‌سوی مشهد»، «در اراضی مرزی ایران – افغانستان»، «در قلب کوهستان»، «کویرهای ایران و راه‌های آن 1» و «کویرهای ایران و راه‌های آن 2»، «عبور ازلوت بررسی نشده»، عبور مجدد از لوت»، «در راه بلوچستان، بزرگ‌ترین دریای ماسه ایران»، «در میان بلوچ‌های نامریی» و «در دره‌های رفیع سرحد» است. 

دکتر آلفونس گابریل، پزشک، کویرشناس، جغرافیدان و ایران‌شناس اتریشی از معدود محققانی است که به کویر مرکزی ایران مسافرت کرد و به مناطقی رفت که تا آن زمان هیچ فرد اروپایی به آن‌جا نرفته بود. وی سه بار به همراه همسرش به دست نیافتنی‌ترین مناطق کویری ایران رفت. حاصل این سفرهای اکتشافی انتشار بیش از 30 جلد کتاب و مقاله بود. گابریل گذشته از بررسی جنبه‌های جغرافیایی و تاریخی کویرهای ایران، تحقیقات مردم‌شناختی مفصلی نیز درباره ساکنان مناطق کویری و فرهنگ آن‌ها انجام داده و در تحقیقاتش توجهی ویژه به سیاحان پیش از خود که از ایران عبور کرده بودند، نشان داده است. 

وی در تحقیقات خویش از بی آب و علف‌ترین بیابان‌ها گذشته و کویر لوت را مورد تحقیق و بررسی قرار داده‌است. گابریل پس از سه سفر اکتشافی در ایران به وین رفت و تا پایان عمر به تدوین آثار و تدریس در دانشگاه پرداخت.

در پیشگفتار کتاب، گابریل درباره اهمیت و جاذبه کویر می‌نویسد: «کویرها جاذبه خاص خود را دارند و این مناطق بی روح که معیارهای انسانی را به تمسخر گرفته‌اند تاثیر عظیمی بر مشاهدات و تفکرات می‌گذارند. دنیایی که ما در جستجویش بودیم بسان ستاره‌ای تنها، بی حرکت و رها از هرگونه مسایل گذرا، فراسوی مرگ و زندگی قرار دارد. برای کسانی‌که با او بیگانه‌اند مفهومی جز بیم و هراس ندارد و در قلب کسی که با زیبایی‌ها و هراس‌هایش آشنا شده، شوقی غیر قابل تسکین برای بازگشت دوباره جا داده است. کویر کسی را که یک‌بار گرفتار افسون‌اش شده باشد، رها نمی‌کند.»

پایان‌بخش «سفرنامه آلفونس گابریل»  تصاویری از صحراهای ایران و پوشش گیاهی این مناطق، روستاها و بناهای تاریخی آن و مردم محلی  است. 

چاپ نخست «سفرنامه آلفونس گابریل» با ترجمه فرامرز نجد سمیعی در 410 صفحه با شمارگان یک‌هزار نسخه و قیمت 20 هزار تومان از سوی انتشارات ایرانشناسی روانه بازار کتاب شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها