امیر حسن سیفی در ابتدای این نشست رسانهای، آنچه را در هشت سال جنگ تحمیلی سپری شد ریشه در تاریخ اسلام دانست و افزود: در جهان 200 نبرد علمی رخ داده است که تحلیل شدهاند و شیوههای این نبردها در دانشگاههای دنیا تدریس میشوند.
وی با بیان اینکه با کشورهای پیرامونمان اشتراکاتی بسیاری در زمینههای دینی و فرهنگی داریم، افزود: به یقین، میزان تفاوتها کمتر از اشتراکهاست و یکی از اشتراکهای فرهنگی و دینی منطقهای این است که هدف از تربیت نیروی نظامی، تربیت گلادیاتور نیست.
معاون نیروی انسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران بر ضرورتِ یافتن نقاط اشتراک در جنگهای مشهور و علمی جهان تاکید کرد و ادامه داد: باید بر این نکته متمرکز شویم که نبردهای بزرگ دنیا چه نکتههایی برای عبرتآموزی دارند. اگر دنیا به آنچه در حلبچه رخ داد با دقت مینگریست، هیچگاه خسارت شیمیایی در سوریه تکرار نمیشد. کشورهای مدعی صلح، در آن زمان سکوت کردند و اکنون رخ دادن فاجعه شیمیایی در سوریه پیامد این نادیدهانگاری است.
امیر سیفی با تاکید بر اینکه جامعهشناسان و محققان دنیا که در برابر چنین فاجعهای سکوت کرده بودند باید توبه کنند، تصریح کرد: سکوت جامعه بینالمللی در برابر حملات شیمیایی عراق علیه ایران، به گروههای افراطی جراتِ رقم زدن فاجعه دیگری را در سوریه داد و جهان امروز نیازمند مرور و مطالعه گذشته است تا بتواند آیندگان را مصون نگاه دارد.
وی به حمایت 43 کشور در جریان جنگ تحمیلی از عراق اشاره کرد و گفت: ما از 39 کشور، اسیر جنگی داشتیم و این کشورها نسبت به ایران مدیوناند. بر اساس آموزههای دینی معتقدیم که باید دشمنانمان را با مهربانی شماتت کنیم و از همین رو، هیچگاه نام تمامی این کشورها را رسانهای نکردهایم اما آیا اکنون زمان عذرخواهی کشوهای حامی عراق در جنگ تحمیلی، از کشورمان فرا نرسیده است؟
رییس سازمان حفظ آثار ارتش در بخش دیگری از سخنانش، پرسید که آیا ارتش در جنگ تحمیلی به وظایف خود مبنی بر آنچه آموزش دیده بود عمل کرد یا خیر و در اینباره توضیح داد: بر اساس آموزشهای ارتش، در زمانی که مهاجمی به کشور حمله کند، پس از متوقف کردن و تثبیت او، باید با تهاجم و عقبراندن مهاجم را از مسیر حمله دور کنیم. ارتش در نخستین سال جنگ تحمیلی، دشمن را متوقف و تثبیت کرد. برخی میگویند در سال نخست جنگ تحمیلی تهاجمی به دشمن عراقی صورت نگرفته است. در حالی که ارتش و سپاه در سال نخست جنگ172 عملیات انجام دادند که 164 عملیات آن قابل تدریس در دانشگاهها است.
امیر سیفی سپس آماری از همکاریهای مشترک ارتش و سپاه در سالهای جنگ تحمیلی ارایه کرد و گفت: مقاومت 34 روزه خرمشهر، مقاومت پادگان دژ، عملیاتهای میمک، بازی دراز و ... از جمله عملیاتهای موفق سال نخست جنگ تحمیلیاند. در سال اول جنگ، نفس عراق گرفته شد. اجرای 172 عملیات در جنگ، یعنی مردم علیه عراق ایستادهاند. 46 عملیات انجام شده از سوی ارتش در سال چهارم جنگ تحمیلی نشان میدهد که این نیرو خود را در این سال بازیافته و نهتنها توانش کم نشده، بلکه آمادگی و توان رزمیاش افزایش هم یافته است.
وی در ادامه، با اشاره به کتاب «اسرای عراقی یا میهمان» به ارایه آماری از نحوه نگهداری ارتش از اسیران عراقی در سالهای جنگ تحمیلی و پس از آن پرداخت و گفت: اکنون همکاری با سپاه پاسداران در زمینههای فرهنگی ادامه دارد و پروژه «مردان آسمانی» در باغموزه دفاع مقدس و نمایشگاه «یاد یاران» نمونهای از این همکاریهاست. این همکاریها برای جلوگیری از موازیکاری و جلوگیری از رقابتهای سوزنده انجام میشود. اگر نیروی نظامی با وحدت عمل کند، به نتیجههای خوبی میرسیم.
رییس سازمان حفظ آثار ارتش با بیان اینکه اکنون دفاع از میهن به نوک قلم اهالی قلم و رسانه وابسته است، درباره کتابهای منتشر شده و در دست انتشار این سازمان توضیح داد: امسال 41 عنوان کتاب در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ارایه کردیم. 67 جلد کتاب کودک آماده به چاپ داریم. قصههای 14 جلدی «زینب و مادرش» و داستانهای 14 جلدی «ابوعبدالحمید» از آثار حوزه کودکی است که در دست انتشارند.
امیر سیفی ادامه داد: نزدیک به 110 جلد کتاب آماده به چاپ داریم که از این تعداد، 20 عنوان مراحل پایانی انتشار را سپری میکنند. رمانهایی با نامهای «جدال برای رهایی» و «راز عاشقی» را هم نوشتهام که آماده انتشارند.
«تنم را به زمین دوختم»، «ای کاش فانوسها روشن باشند» و «آنکه برای باورهایش به زمین دوخته شد»، «ای کاش همه بابا داشتند» و «ای کاشهمه...» برخی دیگر از آثاری بودند که امیر سیفی به عنوان کتابهای آماده انتشار سازمان حفظ آثار ارتش نام برد.
رییس سازمان حفظ آثار ارتش افزود: بر محور آثار منتشر شده حوزه کودک انیمیشنی تهیه شد که رتبه نخست کشوری هم دریافت کرد. انیمیشنهای دیگری هم بر محور کتابها و عملیاتهای دفاع مقدس در حال تهیهاند.
وی درباره آثار منتشر شده در حوزه تاریخ شفاهی گفت: در این زمینه «جدال با سرنوشت» و «بازوی مشت آهنین» منتشر شدهاند و کتابهای «مرد باصلابت»، «بزرگمرد کوچک» در دست انتشارند. کتابی درباره شهید فلاحی و یازده نفر از فرماندهان جنگ تحمیلی هم در دست تالیف و انتشارند.
معاون نیروی انسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران درباره زمان انتشار مجموعه «روزشمار جنگ به روایت اسناد ارتش» گفت: این آثار هنوز برای بازبینی در اختیار پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس قرار دارند. امیدوارم بازبینی این 31 جلد روند سریعتری را طی کند.
وی در پاسخ به این سوال خبرگزاری کتاب که آیا برای معرفی عملکرد حفظ آثار به دنیا اقدامی انجام شده است؟ گفت: در این زمینه گامهایی برداشتهایم، مطالبی تهیه شده اما هنوز اقدام جدی صورت نگرفته است. گام بر داشتن جدی در این زمینه مستلزم ارایه برنامهریزیهای بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، به مدیریت سردار بهمن کارگر است.
امیر سیفی ادامه داد: انجام کار تالیفی برای خارج از کشور بسیار متفاوت است با آنچه برای داخل کشور انجام میدهیم. تمام خاطرهها قابلیت ترجمه ندارند. سازمان حفظ آثار ارتش آثار قابل ترجمهای هم دارد اما در انتظار برنامهریزیهای مدون بنیاد حفظ آثاریم.
نظر شما