یکشنبه ۳ شهریور ۱۳۹۲ - ۱۱:۴۱
معدنی‌پور: عکس‌های ایران مثل پسته سوغاتی است

کتاب مجموعه عکس و گزین‌گویه‌های غلامرضا معدنی‌پور، هنرمند عکاس و مدرس دانشگاه با عنوان «چهل سالگی‌ها» منتشر شد. وی اعتقاد دارد که کتاب‌های مجموعه عکس در ایران مهجور است و بیشتر توریست‌های خارجی مخاطب آن هستند و با آن مانند پسته، به عنوان یک سوغاتی نگاه می‌کنند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، معدنی‌پور درباره چرایی انتشار کتاب «چهل سالگی‌ها» گفت: من سال‌های بسیاری است که عکاسی می‌کنم و مدرس این رشته در دانشگاه‌ها هستم. بر این اساس دوست داشتم اثر هنری را در قالب کتاب تولید کنم. 

وی در ادامه با بیان این نکته که هنرمند دوست دارد دیده شود، گفت: هنرمند در مقوله خلاقیت جا پای خدا می‌گذارد و من هم دوست داشتم خلاقیتم را مخاطبان ببینند. 

این هنرمند عکاس در ادامه در پاسخ به این سوال که «آیا با انتشار کتاب مجموعه عکس هنرمند عکاس رسمیت پیدا می‌کند؟» گفت: من به این مساله اعتقاد ندارم. هنرمند با مخاطب معنا پیدا می‌کند، حال چه می‌خواهد این مخاطب را از طریق کتاب و رسانه‌ها یا با برگزاری نمایشگاه عکس، پیدا کند. 

معدنی‌پور درباره تعداد نمایشگاه‌های عکسی که تاکنون برگزار کرده است، گفت: در حدود 10 سال پیش در دو نمایشگاه گروهی عکس شرکت کردم و از آن تاریخ تاکنون دیگر هیچ نمایشگاهی نداشتم. یکی دیگر از دلایل دیگر من برای انتشار این کتاب به همین مساله برمی‌گردد. با انتشار کتاب کار هنری و همچنین تفکراتم به بوته نقد کشیده می‌شود. 

این عضو هیات علمی دانشگاه علمی و کاربردی همچنین در پاسخ به این سوال که «نظرش درباره روند انتشار کتاب‌های مجموعه عکس در ایران چیست؟» گفت: کتاب‌های مجموعه عکس در ایران بسیار مهجور و ناشناخته است. بیشترین مخاطبان این کتاب‌ها توریست‌ها هستند و این برایشان مثل «پسته» یک سوغاتی از ایران است. 

وی در ادامه با اشاره به این نکته که کتاب‌های مجموعه عکس در سبد خرید کتابخانه نیز قرار ندارد، گفت: دانشجویان عکاسی در ایران نیز تمایلی به خرید کتاب عکس ندارند و ترجیح می‌دهند عکس‌ها را از طریق اینترنت نگاه کنند؛ این در حالی است که کتاب‌های مجموعه عکس هویت چیدمانی دارند. 

این هنرمند همچنین با انتقاد از یکنواختی کتاب‌های مجموعه عکس، گفت: کتاب‌های مجموعه عکس معمولا یکنواخت است، چرا که از یک موضوع خاص، به عنوان مثال عکاسی از ماسوله، گیلان و یا کویر، عکاسی شده است. من سعی کردم از این مساله دوری کنم، بنابراین عکس‌های من موضوع خاصی را دربر نگرفته و شامل عکس‌هایی با موضوعات اجتماعی، مذهبی، طبیعت و دیدنی‌های ایران است. 

معدنی‌پور همچنین درباره گزین‌گویه‌های درج شده در کتاب گفت: مخاطب عموما کتاب مجموعه عکس را یک و یا در نهایت دوبار می‌بیند و من برای این‌که کتابم به این سرنوشت دچار نشود، بخشی از کتاب را هم به درج گزین‌گویه‌ها اختصاص دادم. گزین‌گویه‌ها نیز حاصل سال‌ها مطالعات فلسفی و عرفانی من است. 

معدنی‌پور گفت: اندیشه‌ پنهان در گزین‌گویه‌های این کتاب، یک نگرش التقاطی، البته نه به معنای بد آن است. یعنی از مشرب رواقیون گرفته تا اندیشه‌های شوپنهاور و عرفان سهروردی و حکمت خسروانی، در بیان این گزین‌گویه‌ها بر من تاثیر گذاشته‌اند. این جملات اندیشه‌هایی درباره زندگی، خدا، مرگ و عشق است. 

این مدرس عکاسی در پایان به کتابی که هم‌اکنون مشغول نگارش آن است، اشاره کرد و گفت: این روزها کتاب «مکاتب سینمایی» را می‌نویسم که از سوی انتشارات جمال هنر، روانه کتابفروشی‌ها خواهد شد. 

«چهل سالگی‌ها» مجموعه عکس‌ها و گزین‌گویه‌های غلامرضا معدنی‌پور با شمارگان هزار نسخه، 144 صفحه مصور رنگی با بهای 30 هزار تومان، از سوی انتشارات جمال هنر روانه کتابفروشی‌ها شده است. 

معدنی‌پور فارغ التحصیل مقطع کارشناسی ارشد سینما از دانشگاه هنر تهران است و هم‌اکنون در دانشگاه علمی و کاربردی به عنوان عضو هیات علمی تدریس می‌کند. 

معدنی‌پور همچنین در انجمن عکاسان ایران نیز عضویت دارد و «چهل‌ سالگی‌ها» نخستین کتاب منتشر شده اوست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها