سه‌شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۰:۳۷
انتشار نخستین کتاب حسن رحیم‌پور ازغدی در حوزه هنر

کتاب «هنر و تجربه شوریدگی» شامل سه گفتار از حسن رحیم‌پور(ازغدی) در حوزه زیبایی‌شناسی و فلسفه هنر اسلامی (با تکیه بر سینما) منتشر شد. این نخستین کتاب منتشر شده رحیم‌پور در حوزه هنر است.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «هنر و تجربه شوریدگی» شامل سه گفتار با عناوین «هنر و تجربه شوریدگی»، «ادبیات اقلیت، سینمای اکثریت» و «هنر و ایدئولوژی» است. 

«فلسفه هنر؛ ترکیبی تناقض‌گو؟!»، «نسبت تأویل هنری با مالیخولیا»، «استاتیک و تفکیک جمال از اخلاق»، «روان‌شناسی لذت و احساسات فاقد ماوراء»، «هنر بدون فلسفه و نفی بنیادهای اشراقی زیبایی»، «الهام؛ هوشیاری در ناهوشیاری»، «کمالات اخلاقی، شرط درک زیبایی در ابژه» و «زشت دیدن عالم، اوج بی‌هنری» نام برخی از بخش‌های مختلف گفتار نخست است. این گفتار در سال 1379 در همایش «هنر و ماوراالطبیعه» در دانشگاه هنر تهران ارایه شده است. 

گفتار دوم این کتاب نیز با عنوان فرعی «سینما، اساطیر و صنعت رمانتیک‌سازی» سال 1391 در سومین همایش بین‌المللی هالیوودیسم، در قالب یک سخنرانی و با حضور ده‌ها تن از منتقدان سینمایی و سینماگران امریکایی و اروپایی ارایه شد. 

«صنعت فرهنگ‌سازی؛ دین سینمایی یا سینمای دینی؟!»، «سینمای غیرسکولار؛ مشکل، اما ممکن»، «کارخانه دروغ‌سازی، خرید و فروش شهوت و خشونت تصویری»، «فیلسوف در تعقیب تکنسین سینما»، «مفهوم‌سازی برای کنترل واقعیت»، «کدگزاری، نشانه‌شناسی و جبر مصرف»، «دین سینمایی به جای سینمای دینی: کمدی معنویت»، «آتوریته‌ی لیبرال و سینمای آزاد»، «تجربه‌زدگی و شک‌گرایی در سینمای مدرن و پست مدرن»، «نه معنویّت سکولار شرقی، نه مادیّت سکولار غربی» نیز نام بخش‌هایی از گفتار دوم است. 

در نهایت گفتار سوم این کتاب نیز محصول پاسخ‌گویی به اقتراح دفتر پژوهشی دانشگاه هنر تهران در سال 1378 است که با شماری از نظریه‌پردازان هنر دینی و پژوهشگران فلسفه هنر صورت گرفته است. 

«ترافیک کور در تعریف ماهوی هنر»، «نسبیّت در مفهوم جمال یا مصادیق آن؟»، «جمال‌شناسی و انسان‌شناسی»، «جمال‌شناسی بی‌درد؟! هیهات»، «ایدئولوژی‌ستیزی ایدئولوژیک و سینمای سرمایه‌داری» و «هنر، ارزش، تکنیک» نام برخی بخش‌های این گفتار است. 

این کتاب، یازدهمین جلد از مجموعه تالیفات رحیم‌پور (ازغدی) در قالب مجموعه گفتار «طرحی برای فردا» و نخستین کتاب از تأملات انتقادی وی در مبانی نظری هنر دینی است. 

در بخشی از پیشگفتار این کتاب آمده است: «آن‌چه در دست دارید، مجموعه گفتار «طرحی برای فردا» دیدگاه‌های استاد حسن رحیم‌پور (ازغدی) را بازتاب می‌دهد. این مجموعه که غالبا برگرفته از سخنرانی‌های ایشان و یا تقریرات دانشجویی برخی شاگردان می‌باشد، محصول نشست‌های آزاد یا آموزشی، همایش‌ها، گفت‌وگوها و حلقه‌های نقد و بررسی است. بخش اندکی از این مجموعه، پیش‌تر در شماری از رسانه‌های دیداری و شنیداری یا نوشتاری، منتشر شده و بخش عمده آن به تدریج و برای نخستین بار به کوشش موسسه فرهنگی هنری طرحی برای فردا انتشار می‌یابد.» 

«هنر و تجربه شوریدگی» اثر حسن رحیم‌پور (ازغدی) با شمارگان دو هزار نسخه، 116 صفحه و بهای دو هزار و 500 تومان از سوی نشر طرح فردا، روانه کتابفروشی‌ها شده است. 

این نظریه‌پرداز، گفتارهای دیگری نیز در حوزه هنر داشته است که در آینده نزدیک به کوشش نشر «طرح فردا» با عنوان «ققنوس زنده است» منتشر خواهد شد. 

از دیگر کتاب‌های منتشر شده رحیم‌پور (ازغدی) می‌توان به «عرف قدسی»، «فقه و تئوری دولت»، «گفت‌وگوی انتقادی در علوم اجتماعی» و «مدارا نه از راه پلورالیزم» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها