وزیر ارشاد در مراسم رونمایی از تازه ترین کتاب های انتشارات وزارت امورخارجه:
نمایشگاه کتاب تهران بزرگترین رویداد فرهنگی جهان است
مراسم رونمایی از تازه های نشر انتشارات وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران ساعتی پیش در سرای اصلی اهل قلم بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، با حضور سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اکبر صالحی، وزیر امورخارجه، مرتضی دامن پاک، معاون مرکز آموزش و پژوهش های وزارت امورخارجه و علی اسماعیلی، سرپرست معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد. سیدمحمد حسینی در این برنامه از نمایشگاه کتاب تهران به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی جهان یاد کرد.-
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر بنا نهادن سیاست خارجی بر مبنای عزت، حکمت و مصلحت افزود: قطعاً سیاستمداران و کارشناسنان مسایل سیاسی، تحلیل ها و اطلاعاتی دارند که ثبت و مکتوب کردن آن ها بسیار ضروری است. همچنین استادان دانشگاه وزارت امورخارجه و سایر دانشگاه های کشورمان می توانند نظریات و تجربیات خود را در قالب کتاب منتشر کنند که قطعاً این آثار مورد توجه و استفاده علاقه مندان در قشرهای مختلف جامعه واقع خواهد شد.
حسینی با قدردانی از عملکرد وزارت امور خارجه در زمینه چاپ و انتشار آثار ارزشمند و قابل توجه اضافه کرد: انتشارات وزارت امورخارجه از بدو تاسیس اقدام به انتشار 500 عنوان کتاب کرده است که بخشی از آن ها به کتاب های مرجع اختصاص داده شده است و تعدادی دیگر هم به عنوان منابع دانشگاهی در مراکز آموزش عالی استفاده می شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: وزارت امورخارجه هرسال کنفراس های علمی متعددی برگزار می کند که در آن ها اسناد بسیارخوبی مطرح می شوند. انتشارات این وزارتخانه در حوزه نشر الکترونیک هم فعال شده است که اتفاق بسیار خوبی است.
وی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را بزرگترین رویداد فرهنگی جهان دانست و گفت: هر روز در نمایشگاه شاهد برپایی چنین نشست هایی در حوزه های مختلف هستیم؛ برنامه هایی که بر غنای نمایشگاه می افزاید و در آن مهمانان خارجی می توانند با عظمت این نمایشگاه و استقبال گسترده ای که از آن می شود آشنا شوند.
علی اکبر صالحی وزیر امورخارجه هم در ادامه این نشست گفت: بیش از هزار عنوان کتاب در سال های پس از انقلاب اسلامی منتشر کرده ایم و امسال هم 20 عنوان کتاب جدید توسط انتشارات وزارت امورخارجه منتشر شده است که در نمایشگاه کتاب عرضه می شود.
وی افزود: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی سالانه حدود هزار عنوان کتاب منتشر می شد که این رقم امسال به 69 هزار عنوان رسیده است. یعنی تولید علم و دانش در کشورمان 69 برابر شده است. یک کشور برای توسعه به همه عناصر قدرت احتیاج دارد که یکی از مهم ترین آن ها تولید فکر و اندیشه است. کشوری که تولید اندیشه می کند، بسترساز تمدن است.
صالحی با اشاره به روند رو به رشد تولید علم در کشورمان افزود: ایران بالاترین نرخ رشد تولید علم جهان را دارد به نحوی که مجموعه کل عناوین 57 کشور اسلامی به مراتب کمتر از تولید و نشر کتاب در کشورمان است که این مساله جای افتخار دارد.
وی حساس ترین نقطه استکبار را مباحث اندیشه و فکری دانست و گفت: 1400 سال پیش اندیشه اسلام پدیدار و با ظهور انقلاب اسلامی ایران احیا شد؛ این امر چالش بسیار بزرگی برای جهانیان است چرا که نسل های آینده یک بار دیگر تمدن سازی اسلام را به رخ خواهند کشید و این مساله تنها یک شعار نیست و طلیعه آن حقایقی است که پیش روی ما قرار گرفته اند.
وزیر امورخارجه از برگزاری مراسم بررسی توسعه عمران منابع انسانی سال 2013 طی روزهای گذشته در سازمان ملل متحد خبر داد و افزود: ایران طبق گزارش سازمان ملل متحد در زمره کشورهای شاخص در زمینه توسعه ابعاد انسانی قرار دارد. هرچند کمی ها و کاستی هایی هم متوجه ما هست اما گزارش سازمان ملل متحد گویاترین بیان دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی است.
در این برنامه کتاب های اطلس کلات نادری، تاریخ فلسفه سیاسی غرب، حقوق بین المللی عمومی، روابط بین الملل خاورمیانه، مستندات قانونی امور کنسولی، نظریه اجتماعی سیاست بین المللی، نظریه برخورد تمدن ها، نگرش جدید علم سیاست و جهانگرایی و منطقه گرایی رونمایی شدند.
از نکات شایان توجه این برنامه، رونمایی از کتاب «اطلس کلات نادری» بود که به دلیل حجم زیاد آن، علی اکبر صالحی و سیدمحمد حسینی وزیران فرهنگ و ارشاد اسلامی و امور خارجه به اتفاق هم این کتاب را مقابل دوربین های عکاسان رسانه های خبری گرفتند.
بیست وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران تا 21 اردیبهشت ماه به مدت ده روز در مصلی بزرگ امام خمینی (ره) برگزار می شود.
نظر شما