دبیر جشنواره «جایزه ادبی تبریز» تفاوت چشمگیر و قابل توجه این جشنواره را نسبت جشنوارههای پیشین ورود داستانهای کوتاه به زبان آذری در جشنواره امسال دانست.-
وی درباره آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره «جایزه ادبی تبریز» گفت: اینک 300 قطعه شعر و 350 داستان کوتاه و بلند به دبیرخانه این جشنواره ارسال شدهاند. البته بر اساس تجارب سالهای گذشته پیشبینی میشود که در روزهای پایانی مهلت ارسال، با تراکم آثار ارسالی روبهرو شویم و حدود شش هزار اثر را دریافت خواهیم کرد.
دبیر جشنواره «جایزه ادبی تبریز» با بیان اینکه زمان ارسال آثار به این جشنواره یک هفته تمدید شده است و همچنین در زمان دریافت آثار پستی به تاریخ ارسالشان توجه میکنیم، ادامه داد: این آثار در گروههای اشعار «فارسی» و «ترکی»، داستانهای «کوتاه فارسی»، «بلند فارسی» و «کوتاه ترکی» بررسی و داوری خواهند شد. همچنین داوران جشنواره «جایزه ادبی تبریز» استادان دانشگاههای بومی استان آذربایجان و شهرستان تبریز خواهند بود.
وی درباره برنامههای جانبی این جشنواره بیان کرد: در نظر داریم از پیشکسوتان شعر در سراسر ایران و به ویژه استان آذربایجان شرقی برای حضور در جشنواره «جایزه ادبی تبریز» به عنوان برنامه جانبی دعوت کنیم، زیرا بسیاری از جوانان علاقه دارند چهره افراد سرشناس را که نامشان بر کتابها حک شده است، از نزدیک ببینند.
دبیر جشنواره «جایزه ادبی تبریز» در پاسخ به این سوال که «دلیل استقبال نویسندگان نسبت به شاعران از جشنواره امسال را چگونه ارزیابی میکنید؟» گفت: هر سال استقبال شاعران از جشنواره «جایزه ادبی تبریز» بیشتر از نویسندگان است و احتمالا در پایان مهلت ارسال آثار، آمار کنونی به شدت تغییر پیدا خواهد کرد، چرا که نویسندگی دشوارتر از سرودن شعر است و نگارش داستان از قالب خاصی پیروی میکند، در حالی که حجم شعر کمتر از نگارش داستان است و اغلب ایرانیان برای شعر گفتن از ذوق خاصی برخوردارند.
مهرنگ درباره استقبال علاقهمندان سایر استانهای ایران از جشنواره «جایزه ادبی تبریز» عنوان کرد: امسال آثاری که از سایر مناطق ایران به ویژه شهرهای انزلی، رشت، خرمآباد، مشهد، بوشهر، تهران و لاهیجان دریافت کردهایم، بسیار قابل توجه است، زیرا از آثار بومیان این منطقه بیشترند که برخی این فزونی را بیتوجهی آذریها به این جشنواره میدانند اما به تعبیر من، جشنواره «جایزه ادبی تبریز» جایگاهش را در میان اهالی فرهیخته سراسر ایران پیدا کرده است و دلیلی بر بیتوجهی بومیان این منطقه نیست. البته انتظار زیادی برای حضور پررنگ شرکتکنندگان و علاقهمندان تبریزی داریم.
استاد دانشگاه تبریز ادامه داد: دریافت آثار ادبی از مناطق بسیار دور دست نسبت به استان آذربایجان شرقی مانند شهرستانهای توابع زاهدان و مشهد هم از رخدادهای قابل توجه جشنواره «جایزه ادبی تبریز» به شمار میآید.
وی درباره موضوعات این جشنواره بیان کرد: علاقهمندان به شرکت در جشنواره «جایزه ادبی تبریز» میتوانند آثار خود را با موضوعات «آزاد» و «تبریز» ارایه کنند. مراسم افتتاحیه و اختتامیه این جشنواره اسفندماه امسال در تبریز برگزار میشود.
مربی شعر انجمن ادبی تبریز در پاسخ به این سوال که «آیا زمان و مکان دقیق مراسمهای افتتاحیه و اختتامیه این جشنواره مشخص شدهاند؟» اظهار کرد: با توجه به کثرت آثار ارسالی و تمدید زمان آن تا پایان هفته نخست بهمن ماه، زمان و مکان دقیق برگزاری مراسمهای افتتاحیه و اختتامیه جشنواره «جایزه ادبی تبریز» مشخص نشده است و متعاقبا اعلام خواهد شد.
علاقهمندان میتوانند آثار خود را تا پایان هفته نخسن بهمنماه امسال به دبیرخانه جشنواره «جایزه ادبی تبریز» به نشانی تبریز، خیابان آزادی، روبهروی خیابان گلباد، سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تبریز ارسال کنند.
نظر شما