کتاب «فلسفه فرانسه در قرن بیستم» منتشر شد. این اثر از معرفی اندیشههای برگسون آغاز میشود و در نهایت به متفکران پستمدرن و پساساختارگرا میرسد._
محسن حکیمی با اشاره به کاربردی بودن این کتاب در عین اختصار آن گفت: در این کتاب 328 صفحهای حدود دوازده متفکر معرفی و اندیشههای آنان بررسی میشود، اما با وجود این نمیتوان گفت که این اثر به دلیل اختصار آن کاربردی نیست.
برگسون، سارتر، لویناس، لیوتار، آلتوسر، کوژو، لاکان، فوکو، مرلوپونتی و لودوف از جمله متفکرانیاند که در این کتاب معرفی شدهاند.
وی افزود: میتوان گفت که اریک متیوز در این کتاب به جریانی میپردازد که از حدود دهه هفتاد در اروپا و بهویژه فرانسه شکل گرفت، جریانی که از آن با عنوانهای پسامدرن و پساساختارگرا نام برده میشود. این کتاب نیز در دهه نود نوشته شد؛ یعنی زمانی که هنوز این جریان جلوه داشت.
حکیمی، بیشتر متفکران این جریان را فرانسوی دانست و گفت: پستمدرنیزم و پساساختارگرایی در واقع در فرانسه شکل گرفتند هرچند نیچه و هایدگر را هم میتوان از شخصیتهای تاثیرگذار آنها دانست. این در حالی است که متفکران انگلستان در برابر این جریان موضع گرفتند، زیرا فلسفه در این کشور به شکل کلاسیک مورد توجه بود.
این مترجم یادآوری کرد: نمیتوان گفت که این اثر تماما به دو جریان پستمدرن و پساساختارگرا اختصاص دارد، زیرا نویسنده از بررسی فلسفه برگسون آغاز میکند و به اگزیستانسیالیستهایی مانند سارتر هم میپردازد، اما به هر حال این دو جریان در فلسفه معاصر فرانسه اهمیت بیشتری دارند و بیشتر به چشم میآیند.
حکیمی اکنون مشغول ترجمه کتابی درباره جنبش کارگری و آرا و اندیشههای مارکس است.
چاپ دوم کتاب «فلسفه فرانسه در قرن بیستم» با شمارگان هزار و 100 نسخه، در 328 صفحه با بهای 11 هزار تومان از سوی انتشارات ققنوس منتشر شده است. چاپ نخست این کتاب سال 1378 منتشر شده بود.
نظر شما