کتاب «مساله حجاب در غرب» با بررسی تاریخچه حجاب به معنای پوشش، سیر دوری گزینی و تمایل مجدد مردم غرب به حجاب را بررسی و نگاه حکومتهای غربی نسبت به این موضوع و نتایج برآمده از آن را تحلیل میکند._
وی افزود: زمانی که به این حوزه مطالعاتی پرداختم به ذهنم رسید که در چند بعد میتوان این مساله را تحلیل کرد. در ابتدا نگارش این اثر را بر اساس درخواست پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات آغاز کردم.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) بررسی تاریخچه نگاه و مواجهه غرب به مساله حجاب را نقطه آغازین پژوهشهایش برشمرد و گفت: با بررسی این موضوع در بازه زمانی قرن 15 قبل از میلاد تا قرن نوزدهم پس از میلاد، مواجهه غرب را شیوهای ملایم یافتم. همچنین در این بررسیها به این نکته رسیدم که از سال 1950 میلادی به بعد مواجهه با مساله حجاب برای غرب تبدیل به یک پروژه شدT از این رو کوشیدم دلایل این مقابله را بررسی کنم و به عوامل فردی و اجتماعی آن پی ببرم.
دکتر غلامی یکی از نکات قابل تامل این مسیر پژوهشی را اقبال مجدد جامعه غرب به مساله حجاب دانست و گفت: همچنان که در این کتاب نیز عنوان کردهامT نسل جدید به حجاب ـ نه به معنای حجاب اسلامی بلکه به عنوان پوشش ـ گرایش یافتهاند. در ادامه این مسیر تصمیم گرفتم رفتار کشورها و حکومتهای غرب را در مواجهه با مساله حجاب بررسی کنم. در این میان کشور فرانسه از لحاظ تصویب قوانین مواجهه و مقابله با حجاب در راس قرار دارد.
این کارشناس رشته حقوق جزا و جرمشناسی افزود: تصمیم گرفتم با پرهیز از روشهای ژورنالیستی، قوانین داخلی و بینالمللی یا حتی بر مبنای اصول دموکراسی و لائیتیسه تنها به منابع و مکتوبات فرانسه مراجعه کنم. در این مسیر با استناد به بیش از 100 کتاب و منبع فرانسوی و انگلیسی رویکرد دولت و حکومت فرانسه را بررسی و تحلیل کردم.
نویسنده این اثر در فصول چهارگانه کتابش با بررسی «مفهوم، چرایی و سیر تطور حجاب»، «دلایل رویگردانی و مخالفت با حجاب در غرب»، «دلایل اقبال به حجاب در غرب» و «تبیین و نقد عملکرد کشورهای غربی در قبال حجاب» را میکاود.
نخستین چاپ کتاب «مساله حجاب در غرب؛ بررسی حقوقی ـ جامعهشناختی» را انتشارات دانشگاه امام صادق(ع) با همکاری پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با شمارگان هزار و پانصد نسخه در 400 صفحه رقعی به بهای 11 هزار تومان منتشر کرده است.
نظر شما