پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۶
صفحه امروز؛ 26 جولای

جورج برنارد شاو، آنتونیو ماچادو، آلدوس هاکسلی، آنا ماریا ماتوته، برنیس رابنس، ابن صفی و ریک براگ از نویسندگانی هستند که سال ها پیش در چنین روزی به دنیا آمده یا از دنیا رفته اند._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، در چنین روزی از سال 1951 انیمیشن «آلیس در سرزمین عجایب» در لندن و بریتانیا برای نخستین بار به نمایش درآمد. این کتاب را لوییس کارول،نویسنده انگلیسی در سال 1865 برای کودکان خلق کرد. داستان این کتاب سفر خیالی دختری به نام آلیس است که به دنبال خرگوش سفیدی به سوراخی در زمین می‌رود و در آنجا با ماجراهای عجیبی روبه رو می‌شود.
 
جورج برنارد شاو
جورج برنارد شاو، نمایشنامه نویس ایرلندی چنین روزی در سال 1856 به دنیا آمد. وی در طول عمر 94 ساله خود آثار فراوانی خلق کرد و 63 نمایشنامه نوشت. او در سال 1876 دوبلین را ترک کرد و به لندن رفت و دو سال به مطالعه در کتابخانه موزه لندن مشغول شد و در همان سال ها با ویلیام ارکر آشنا و این دوستی موجب ورود او به حرفه روزنامه نگاری شد. او ابتدا به عنوان منتقد هنر و سپس به عنوان منتقد موسيقی فعاليت می ‌كرد تا اين كه سال 1892 نخستين نمايشنامه‌اش با عنوان «سرای‌ بيوگان» به صحنه رفت و با وجود اين كه بعد از دو اجرا متوقف شد، اما نام او را به عنوان نمایشنامه نویسی قدر بر سر زبان ها انداخت. او در این فاصله نمایشنامه های دیگری هم نوشت اما در سال 1904 نمايشنامه «كانديدا» در تئاتر سلطنتی به صحنه رفت و اجرای موفقيت‌آميز آن باعث مطرح شدن شاو به عنوان يك هنرمند پيشرو شد. سال 1925 جایزه نوبل برای نمایشنامه «سنت ژان» به او تعلق گرفت اما او نشان آن را تنها به اصرار همسرش كه آن را افتخاری برای ايرلند می‌دانست پذيرفت ولی جايزه نقدی آن را قبول نكرد و درخواست کرد که این پول صرف ترجمه آثار سوئدی به انگليسی شود. وی سال 1938 نیز جایزه اسکار را برای بهترین فیلمنامه اقتباسی از آن خود کرد. «کسب و کار خانم وارن»، «سلاح ها و انسان ها»، «سزار و کلئوپاترا»، «بشر و فوق بشر» و «ماژور باربارا» از دیگر آثار اوست. وی نوامبر 1950 از دنیا رفت. 

آنتونیو ماچادو
آنتونیو ماچادو، شاعر اسپانیایی چنین روزی در سال 1875 به دنیا آمد. این شاعر از اعضای برجسته جنبش ادبی «نسل ۹۸» اسپانیا بود و خیلی زود به یکی از چهره های شاخص ادبی اسپانیا تبدیل شد. سال 1901 نخستین اشعار وی در مجله ادبی الکترت منتشر شد و پس از آن سال 1903 نخستین مجموعه شعرش به نام «تنهایی ها» به چاپ رسید و سال 1907 «تنهایی ها، گالری ها و شعرهای دیگر» منتشر شد. او هفت مجموعه شعر از خود به یادگار گذاشته و آخرین سروده او پس از مرگش در جیبش پیدا شد. جایزه آنتونیو ماچادو هر سال برای بزرگداشت وی به بهترین نوآوری ادبی در زمینه شعر اهدا می شود. او فوریه 1939 از دنیا رفت. 

آلدوس هاکسلی
آلدوس هاکسلی، نویسنده و رمان نویس انگلیسی چنین روزی در سال 1894 در خانواده ای مشهور و ادب دوست به دنیا آمد. وی از پیشگامان ادبیات مدرن در نیمه اول قرن بیستم محسوب می‌شود و در کارنامه ادبی اش شعر، داستان کوتاه، سفرنامه و مقاله های بسیار به چشم می خورد. او مدتی نیز ویراستاری مجله شعر آکسفورد را بر عهده داشت. وی که از 17 سالگی به ادبیات روی آورد و نخستین کتابش را نوشت که هرگز چاپ نشد، نوشتن را به طور جدی از دهه 1920 آغاز کرد. نخستین رمان وی با نام «زرد کرومی»  سال 1921 منتشر شد اما آنچه سبب شهرت او شد کتاب «دنیای قشنگ نو» بود که در سال 1932 خلق کرد. «زمان باید بایستد»، «جزیره»، «بوزینه و ذات»، «درهای ادراک» و «وضع بشر» از دیگر کارهای اوست. وی که از سال 1937 ساکن آمریکا شد، سال 1939 جایزه جیمز تیت بلک و سال 1962 جایزه انجمن سلطنتی ادبیات را دریافت کرد. هاکسلی 22 نوامبر 1963 و چند ساعت پس از ترور جان.اف.کندی رییس جمهوری آمریکا از دنیا رفت.
 
آنا ماریا ماتوته
آنا ماریا ماتوته، نویسنده اسپانیایی چنین روزی در سال 1925 در بارسلونا به دنیا آمد. او در سال 2010 موفق شد جایزه سروانتس را برای آثار ادبی برجسته اش از آن خود کند. رفتن سراغ موضوع‌هايي چون كودكي و از دست دادن معصوميت، عدالت اجتماعي و گرفتاري‌هاي زندگي در اسپانيا پس از سال هاي 1936 تا 1939 كه جنگ داخلي اسپانيا درگرفته بود، از موضوع‌هاي اصلي آثار اوست. «بچه‌هاي گم شده» و «سربازها تا شب گريه مي‌كنند» از جمله آثار اوست. 

برنیس رابنس
برنیس رابنس، رمان نویس انگلیسی روسی تبار، چنین روزی در سال 1928 در شهر کاردیف ولز به دنیا آمد. او که استاد زبان و ادبيات انگليسى در دانشگاه بيرمنگام و لندن بود کار ادبی اش را از سال 1960 آغاز کرد. وی در دوران حرفه اى نويسندگى اش 27 رمان نوشت و سال 1970 ميلادى براى تاليف كتاب «عضو منتخب» موفق به دريافت جايزه ادبى بوكر شد. از ديگر آثار رابنس مى توان به كتاب «خانم سوزاتزكا»، «بهترین یکشنبه»، «پدر ما» و «زمانی که من بزرگ شدم» اشاره كرد. وی اکتبر 2004 در لندن برای همیشه آرمید. 

ابن صفی
ابن صفی، رمان نویس و شاعر پاکستانی چنین روزی در سال 1928 به دنیا آمد و همان روز در سال 1980 برای همیشه آرمید. نام اصلی وی اسرار احمد بود و برای داستان های شاخصش به عنوان نویسنده ای پرفروش لقب گرفته بود. او از دهه 1940 نوشتن را آغاز کرد و مهمترین اثرش مجموعه 125 جلدی «دنیای جاسوسی» و مجموعه 120 جلدی « عمران» است. 

ریک براگ
ریک براگ، نویسنده و روزنامه نگار آمریکایی چنین روزی در سال 1959 به دنیا آمد. او برای کتاب های غیرداستانی اش به ویژه آن هایی که مربوط به خاطرات خانوادگی اش در آلباما است به شهرت رسید. او سال 1996 جایزه پولیتزر را برای «چهره نوشتن» که در نیویورک تایمز منتشر شد به خود اختصاص داد. براگ پنج کتاب به رشته تحریر در آورده که از میان آن ها می توان به «من هم سرباز هستم»، «پادشاه سرزمین قورباغه» و «چارلی و موش رودخانه» اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها