به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، کتاب «مبانی مدیریت دولتی» از 14 فصل تشکیل شده و دکتر پورعزت در آن با رویکردی کاربردی به مساله مدیریت دولتی و حاکمیت کشور پرداخته است. در هر فصل از این کتاب، مفاهیم مطرح شده در آن به طور کامل توضیح داده شدهاند و بخشی به «واژگان و مفاهیم رهنما» اختصاص یافته است.
فصول مختلف کتاب در پنج بخش کلی، با عناوین «چیستی اداره دولت»، «عرصهها و شاخههای حکمرانی»، «تصمیمگیری برای اداره و مدیریت دولت و حکومت»، «طرح مساله عمومی و چالشهای معاصر دولتها و حکومتها» و «سیر نظریههای اداره و حکمرانی» تقسیمبندی شدهاند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران، در این کتاب دانش و تجربه را در کنار هم برای صاحبمنصبان بخش عمومی و کارکنان عالیرتبه دولتی لازم میداند و معتقد است تجربه بدون دانش، در واقع آزمون و خطایی است که هزینه آن را جامعه بشری باید در نسلهای متوالی بپردازد.
در این کتاب بر اهمیت آیندهپژوهی هم تاکید شده و نویسنده معتقد است منابعی در دست مدیران و دولتمردان قرار دارد که در واقع سرمایه آیندگان هم هست و سو تدبیر نسل حاضر ممکن است سبب رکود و فقر آیندگان شود.
در پایان هر فصل از این کتاب، سوالاتی برای مطالعه بیشتر مطرح شده و مولف در بخشی با عنوان «کارگاه» مسایلی را مطرح کرده که تا به کمک آنها ذهن مخاطب را درگیر مسایل کند و شرایطی را فراهم آورد که هر مخاطبی از زاویه دید خود به سوالات مختلف حکومتی و مدیریتی پاسخ دهد.
در بخش مقدمه مولف ميخوانيم: «سخن گفتن با دانشپژوهان عرصه حکمرانی دشوار است زیرا هر جمله میتواند تاثیری در سرنوشت مجموعه وسیعی از انسانها داشته باشد. از این رو، مولف این کتاب با توجه به سنگینی این مسوولیت، از دادن پاسخ قاطع به سوالات دانشپژوهان این رشته علمی میپرهیزد زیرا هر پاسخ قاطعی به سوالات برخاسته از مشکلات بشری ممکن است پاسخی ناپایدار داشته باشد.»
یکی از ویژگیهای این کتاب، زبان ساده نویسنده در مطرح کردن مسایل مدیریتی و حکومتی است. مولف هدف از نگارش این کتاب را کمک به ارایه راهحل برای مسایل کشور، مروری بر مسایل عمومی کشور، ایجاد عضمی جدی برای حل مشکلات و نگاهی کاربردی و نظری به مسایل مدیریت و حکمرانی دانست و گفت: این اثر به نوعی دنباله کتاب «مبانی دانش اداره دولت و حکومت» است که پیش از این منتشر شده بود، با این تفاوت که کتاب «مبانی مدیریت دولتی» نگاهی کاربردیتر دارد و میکوشد با زبان سادهتری، مسایل پیشروی پیچیدهترین سازه بشر یعنی حکومت را بررسی کند.
دانشیار گروه مدیریت دولتی دانشگاه تهران درباره نحوه حکومت در کشورهای مختلف گفت: مغزهای متعددی در حکومتها وجود دارند و باید توجه داشت که هر کشوری ساخت مدیریتی مخصوص به خود را دارد، هرچند برخی مباحث نظری در همه کشورها مشابهاند.
نویسنده کتاب «مديريت راهبردی عصرمدار رويكرد آيندهپژوهانه به منافع ملی» افزود: فضایی که در کشورهای غربی حاکم است با ایران تفاوت دارد و ما مسایل مخصوص به خود را داریم که باید بررسی شوند. این کتاب با ساختاری ایرانی نوشته شده، الگوی مشابه غربی ندارد و بر اساس نیازهای کشور تدوین شده است.
این استاد دانشگاه درباره منابع استفاده شده برای نگارش این اثر گفت: در نگارش این اثر از کتابها و مقالههایی که پیش از این نوشته بودم، تجربه شخصی و منابع داخلی و خارجی متعدد، استفاده کردم و حدود 11 صفحه پایانی کتاب، به منابع متعدد به کار گرفته شده در این حین نگارش اختصاص یافته است.
پورعزت هماکنون در حال نگارش کتاب دیگری با عنوان «عدالت زبانی» است.
«مبانی مدیریت دولتی» اثر علیاصغر پورعزت در 309 صفحه، با شمارگان هزار نسخه و به بهای چهار هزار و 700 تومان از سوی انتشارات سمت منتشر شده است.
سهشنبه ۲۰ تیر ۱۳۹۱ - ۱۳:۱۰
نظر شما