یکشنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۱ - ۱۳:۴۶
ايرانيان با نگاه فلسفی گئورگ زيمل به زندگی آشنا می‌شوند

«نگاه به زندگي» عنوان آخرين كتاب گئورگ زيمل، جامعه‌شناس و فيلسوف آلماني است كه پس از مرگ وي چاپ شد. عده‌اي معتقدند اين اثر وصيت‌نامه او محسوب مي‌شود. شهناز مسمي‌پرست ترجمه فارسي اين كتاب را در دست دارد.-

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گئورگ زيمل در اواخر عمر به سرطان كبد دچار شد، اما پس از اطلاع از بيماري‌اش از خوردن داروهاي شيمي درماني سر باز زد، زيرا مي‌خواست باقي‌مانده كوتاه عمرش را از سلامت ذهني برخوردار باشد و بتواند آخرين كتابش را به سرانجام برساند. به همين دليل كتاب «نگاه به زندگي» به عنوان وصيتنامه او شناخته مي‌شود.

شهناز مسمي‌پرست كه تاكنون چندين عنوان كتاب و مقاله از زيمل و درباره او ترجمه كرده است، اين اثر را نيز در دست ترجمه دارد. وي درباره اين كتاب به ايبنا گفت: «نگاه به زندگي» مانند ساير آثار زيمل، يك اثر علمي است و به عنوان آخرين كتابش، حاوي دل‌نوشته‌هايي پراكنده نيست. 

مترجم كتاب «فهم علم اجتماعي» افزود: زيمل در اين كتاب ديدگاهش را درباره زندگي تا انداز‌ه‌اي شرح داده است. معمولا نويسنده‌اي كه مي‌داند كتابي كه مي‌نويسد آخرين اثر اوست، اثري خلق مي‌كند كه اندكي خاص‌تر و متفاوت‌تر از ساير كتاب‌هايش باشد. اين كتاب زيمل نيز نگاه فيلسوفانه او به زندگي را شامل مي‌شود.
 
مسمي‌پرست يادآوري كرد: زيمل در يكي از چهار كتاب اصلي‌اش با عنوان «مسايل اصلي فلسفه» درباره نگاه فيلسوف مطالبي را عنوان مي‌كند و مي‌گويد فيلسوف كسي است كه نگاه خاص خودش را به زندگي دارد و فلسفه چيزي نيست كه تاريخ‌بردار باشد. او بر اين باور است كه درست و غلط درباره نگاه فلسفي يك فيلسوف مصداق ندارد، برخلاف علم كه يك نظر را مي‌توان به قطعيت رد كرد.

مترجم كتاب «نيچه و شوپنهاور» ادامه داد: اين كتاب نيز شامل نگاه فلسفي زيمل به زندگي است، همان نگاهي كه او در كتاب «مسايل اصلي فلسفه» آن را شرح مي‌دهد.

مسمي‌پرست در پايان گفت: ترجمه اين كتاب را به موازات ساير ترجمه‌هايم پيش مي‌برم و به همين دليل به سرانجام رساندن آن زمان مي‌برد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها