
برگزيده گروه شعر نخستين دوره انتخاب كتاب سال مقاومت (جايزه ادبي شهيد آويني) گفت: اين جشنواره ميتواند اهرمهاي حمايتي خود را مطعوف به چاپ و انتشار كتابهاي برگزيدگان كند كه حاصل آن توليد كتاب ديگري، براي پر كردن خلاءهاي موجود در حوزه شعر مقاومت است.-
اين شاعر گفت: اين اشعار را در همان ايام جنگ 33 روزه لبنان سرودم و به همين دليل سرودهها فضا و حال و هواي خاصي دارند. اين اثر ارتباط چنداني با جريانهاي ادبي يا وامگيري از آنها ندارد و بيشتر شرح حال كلي شاعر است كه در مواجه با حوادث به بيان آن ميپردازد.
داوودي، برگزاري جشنوارههايي مانند نخستين دوره انتخاب كتاب سال مقاومت را خوب، اما آنها را عاملي براي ايجاد يك جريان شعري ندانست و افزود: معمولا شاعران ما براساس مناسبتها شروع به سرودن شعر ميكنند و به همين دليل ميبينيد كه توجه به موضوعاتي مانند مقاومت تبديل به يك جريان نميشود تا شاعران جوانتر در وبلاگها يا آثار، آن را دستمايه اشعار خود قرار دهند.
وي ادامه داد: اين نوع جشنوارهها باعث انگيزه بخشيدن به فرد و هدفدار شدن آثار ميشوند و بايد نهادهايي وجود داشته باشند كه از شاعر در اين حوزهها كار بخواهند؛ اما متاسفانه فضاي فرهنگي ما با اين مقوله غريب است. شاعر باكي از بيان حقيقت ندارد و ميتواند در بيان مقاومت كارهاي ارزشي و به درد بخوري توليد كند. برگزاري اين نوع جوايز ادبي ميتواند اهرمهاي حمايتي خود را مطعوف به چاپ و انتشار كتابهاي برگزيده كند كه حاصل آن توليد كتاب ديگري براي پركردن خلاءهاي موجود در حوزه شعر مقاومت است.
اختتامیه نخستین دوره انتخاب کتاب سال مقاومت (جایزه ادبی شهید آوینی) 21 فروردين ماه برگزار شد و در گروه شعر كتاب «سوء تفاهم» سروده علي داوودي به عنوان اثر برگزيده معرفي و در بخش پژوهش همين گروه نيز كتاب «كلمات در خط مقدم» با تدوين جواد محقق شايسته تقدير شناخته شد.
نظر شما