محسن باقرزاده با بيان اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: پرويز رجبي مردي بسيار خوش نفس و خوش قلم بود و تاريخ را كه همواره براي جوانان و نوجوانان خشك به نظر ميرسد با قلمي توانا و نثري روان به رشته تحرير درآورد.
وي افزود: هنگامي كه اين مجموعه را ميخوانيد، نثر روان و تواناي زندهياد رجبي را به خوبي ميتوانيد مشاهده كنيد. اين مجموعه كتابها با استقبال خوبي مواجه بوده و جوانان را با تاريخ ايران باستان آشتي داده است.
باقرزاده به مجموعه «سدههاي گمشده» نيز اشاره كرد و گفت: قرار بود كه اين مجموعه نيز توسط نشر توس منتشر شود ولي متأسفانه امكانپذير نشد و انتشار اين مجموعه ارزشمند به ناشر ديگري سپرده شد.
وي به عناوين مجموعه «هزارههاي گمشده» اشاره كرد و گفت: جلد نخست به «اهورامزدا، زرتشت و اوستا» اختصاص دارد، جلد دوم «هخامنشيان به روايتي ديگر» و جلد سوم «خشايارشا تا فروپاشي هخامنشيان» در بردارد. جلد چهارم «اشكانيان (پارتها)» و جلد پنجم «ساسانيان» را تشريح ميكند.
دکتر پرويز رجبي در سال 1318 در روستاي امامقلي، قوچان به دنيا آمد و در 1350 موفق به اخذ دکترا در رشتههايايرانشناسي، اسلامشناسي و ترکشناسي از دانشگاه گوتينگن آلمان شد. پيش از انقلاب اسلامي استاد دانشگاه اصفهان، ملي (شهيد بهشتي) بوده و از سال 1353 به رياست مرکز تحقيقات ايرانشناسي دانشگاه ملي برگزيده شد. وي در سال 1378 به مدت شش سال به تدريس در دانشگاههاي گوتينگن و ماربورک آلمان پرداخت و سپس چند سالي سرپرستي بخش ايرانشناسي دايرهالمعارف بزرگ اسلامي را به عهده گرفت.
پرويز رجبي ايرانشناس برجسته و از برگزيدگان چندين دوره جايزه کتاب سال جمهوري اسلامي ايران، ساعت 22 و 30 دقيقه 21 بهمنماه 90 پس از يك دوره سخت بيماري و شيميدرماني بر اثر عوارض ناشي از سرطان در منزلش در تهران درگذشت.
مراسم خاكسپاري (پرويز رجبي) ساعت 10 صبح فردا (سهشنبه 25 بهمنماه) از مقابل مرکز عروجيان (پذيرش متوفي) بهشت زهرا (س) به سمت قطعه نامآوران انجام ميشود.
دوشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۲
نظر شما