سردار سرلشكر پاسدار غلامعلي رشيد، جانشين رييس ستاد كل نيروهاي مسلح در مراسم تشييع پيكر سردار شهيد احمد سوداگر، تفكر، شجاعت، عقلانيت و مسووليتپذيري را بخشي از ويژگيهاي شخصيتي وي دانست و گفت: اقدام ماندگار و بزرگترين خدمت سوداگر، پايهگذاري و توسعه نگاه علمي به دفاعمقدس بود كه به حق، هيچ كسي به پاي او نميرسد.-
سردار غلامعلي رشيد در آغاز اين مراسم اظهار كرد: احمد سوداگر، دلتنگيهاي خود را روي صفحه كاغذ ميآورد. وقتي از فرزند او خواستيم كه دستنوشته ای از او را به ما بدهد تا به وصيت سردار سوداگر عمل كنيم، دلتنگيهاي خود را اينچنين نوشته بود: «به پزشك قانوني بگوييد، روح مرا كالبدشكافي كند. بعد از مرگم، انگشتان مرا به رايگان در اختيار اداره انگشتنگاري قرار بدهيد تا براي هميشه، بيگناهيام به اثبات برسد. كارت شناسايي مرا در كفنم بگذاريد، شايد آنجا هم نياز باشد و روي تابوت و كفن من بنويسد: اين عاقبت كسي است كه صادقانه زيست.»
وي ادامه داد: احمد سوداگر، جواني 17 ساله بود كه به نهضت امامخميني(ره) و مبارزه با رژيم فاسد پهلوي پرداخت و يك سال بعد در كميته انقلاب اسلامي و سپاه پاسداران، تفنگ به دست گرفت و با اشرار و ضد انقلاب مبارزه كرد. او جواني پرشور، پرتحرك و نوراني بود.
جانشين رييس ستاد كل نيروهاي مسلح از شجاعتهاي بيبديل سردار شهيد احمد سوداگر در دفاعمقدس ياد كرد و افزود: او در همه عملياتهاي جنگ از اولين روز تا پايان آن حضور داشت و تمام هستي خود را در راه امام(ره)، ولايتفقيه، انقلاب اسلامي در طبق اخلاص گذاشت و صادقانه خدمت كرد.
سردار رشيد با اشاره به جانبازي سردار احمد سوداگر، او را شخصيتي آماده براي حضور در صحنههاي خطر دانست و تاكيد كرد: سوداگر طوري برنامهريزي ميكرد كه گويا 100 سال ديگر زنده خواهد بود. او داراي اراده مصمم و ايدههاي بلند و طرح در مسووليتهاي محوله بود.
وي تاكيد كرد: تفكر، شجاعت، عقلانيت، اراده و مسووليتپذيري، بخشي از ويژگيهاي شخصيتي سردار احمد سوداگر بودند. اقدام ماندگار و بزرگترين خدمت او پايهگذاري و توسعه نگاه علمي به دفاعمقدس بود كه به حق، هيچ كسي به پاي او نميرسد.
جانشين رييس ستاد كل نيروهاي مسلح در پايان سخنانش تصريح كرد: او با تلاش شبانه روز و با وجود تنگناها توانست، راهي براي عرضه علمي ارزشها و خلاقيتها و تجارب دفاعمقدس در دانشگاهها باز كند و اين مسير را براي آناني كه ميخواهند كاري زينبي در تداوم دفاعمقدس داشته باشند، باز كرد. يكي از مهمترين خواستههاي سوداگر از ما ادامه راهي است كه خود را وقف آن كرد.
سپس دكتر محمد رضا سنگري اظهار كرد: احمد سوداگر در سال 1359، پاي خود را در آغاز جنگ و یکی از مناطق جنگی، به ما تقديم كرد تا راه را بشناسيم. چند روز قبل، براي صحبت درباره مسايل پژوهشي پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس و گلايه از دشواريها به ملاقات او رفتم. دست بر روي شانهام گذاشت و گفت: من در تمام زندگيام، به ياد ندارم كه حتي يك بار ترسيده باشم. اين جمله، تصويري از شخصيت احمد سوداگر نشان ميدهد.
وي افزود: او مرد خطر، دشواريها و تصميمهاي بزرگ بود. ورود ارزشها و فرهنگ دفاعمقدس به دانشگاهها مديون احمد سوداگر است و هيچ كسي، اين كار را با اين عظمت و حساسيت انجام نداده است.
سردار احمد سوداگر، بیست و یکم بهمن ماه 1390 درگذشت. وی از نیروهای اطلاعات و عملیات در سال های دفاع مقدس بود و بعد از پایان جنگ، فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا را برعهده گرفت و پس از آن، پژوهشگاه علوم و معارف دفاعمقدس را تاسيس كرد.
سوداگر در دوران خدمت در این پژوهشگاه، طرح های اساسی و بنیادین در حوزه نشر دفاع مقدس همچون تدوین و چاپ «دایره المعارف دفاع مقدس» را مورد حمایت قرار داد و اهمیت اسناد جنگ برای پژوهشگران این عرصه را نمایان کرد.
پيكر سردار شهيد احمد سوداگر، فردا (24 بهمن ماه) در گلزار شهداي دزفول به خاك سپرده خواهد شد.
نظر شما