دوشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۰ - ۱۶:۴۰
پارسی‌نژاد: ادبیات داستانی باید به زمینه‌های بومی توجه کند

کامران پارسی‌نژاد، دبیر اجرایی همایش داستان کوتاه، با بیان این‌که هر سرزمینی اتفاق‌‌های خاص خود را در تاریخ آن سرزمین دارد و می‌تواند بر ادبیات آن اقلیم تاثیر بگذارد گفت: ما باید سعی کنیم در گسترش ادبیات داستانی در ایران از نشانه‌ها و پتانسیل‌های بومی استفاده کنیم.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پارسی‌نژاد پس از اتمام نشست خبری همایش داستان کوتاه که صبح امروز دوشنبه ۲۶ دی در سرای اهل قلم برگزار شد، در گفت‌وگو با خبرنگار «ایبنا» به چشم‌انداز «بنیاد ادبیات داستانی ایرانیان» اشاره کرد و گفت: ما چند برنامه را دنبال می‌کنیم، یکی از آن‌ها گردهم‌آیی جمعی از نویسندگان و اهالی قلم است که مبنایی برای تبادل نظر و اطلاعات برای بهبود حوزه ادبیات داستانی به‌ویژه داستان کوتاه به شمار می‌رود.

وی در معرفی اهداف این گردهم‌آیی و برنامه‌های مشابه گفت: یکی از مسایلی که مهم به نظر می‌رسد و ما به آن خواهیم پرداخت، یکي جریان‌سازی است که در آن از آرا و نظرات نویسندگان مختلف بهره می‌گیریم. ما می‌خواهیم از یک‌سویه بودن ادبیات داستانی جلوگیری کنیم و از تمام نگرش‌های موجود در جامعه استفاده کنیم تا از این نظرات متفاوت به آسیب‌های این سبک از ادبیات برسیم و در جهت رفع آن برآییم.

پارسی‌نژاد یکی از عوامل موثر بر ادبیات داستانی را موضوع سیاست دانست و ادامه داد: سایه سیاست بر ادبیات داستانی خیلی سنگین است و این، گاه می‌تواند مثبت باشد و گاه منفی؛ ما باید جنبه‌های مثبت آن را تقویت کنیم و از جنبه‌های منفی آن بکاهیم.

دبیر اجرایی همایش داستان کوتاه، در بحث تاثیر این حوزه از غرب توضیح داد: بسیاری پژوهشگران ما فقط به سوابق غربی ارجاع دارند و حتی گاه همان را با ادبیات داخلی تلفیق می‌کنند ولی ما باید به این برسیم که فضای داخل با خارج از کشور متفاوت است، مثلا در آن‌جا انقلاب صنعتی رخ داده است و جنگ‌های جهانی به وقوع پیوسته است و این‌ها بر روی ادبیات داستانی غرب تاثیر گذاشته است.

او ادامه داد: تاثیر گرفتن از غرب می‌تواند نکات مثبتی هم داشته باشد اما ما باید بومی سازی کنیم و با شناخت از جریان‌های بومی از اتفاقات داخلی الهام بگیریم. راه رسیدن به ریشه‌ها و شناخت‌ها در زمینه‌های داخلی، می‌تواند همین نشست‌ها و همایش‌ها باشد؛ ما پس از شناخت ریشه‌ها و نکات موثر، آن‌ها را در برنامه‌های بنیاد اعمال می‌کنیم.

پارسی‌نژاد در پاسخ به «میزان تاثیر بنیاد بر اعمال این برنامه‌ها تا چه حد است؟» گفت: بنیاد بیشتر یک اهرم برای اجراست و با شناخت زمینه‌ها و بخش‌های مهم و تاثیرگذار، بر روی آن‌ها سرمایه‌گذاری می‌کند و باید با جذب نویسندگان صاحب فن در این عرصه به اعتلای این حوزه بپردازد.

نشست خبری همایش داستان کوتاه صبح امروز 26دی در سرای هل قلم برگزار شد. 

همایش داستان کوتاه 25 بهمن در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها