احمد آلاحمد به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، گفت: در حال حاضر آثار منتشر نشدهاي از پدرم باقي مانده كه هنوز براي انتشار ارزيابي نشدهاند و تصميم قطعي درباره انتشار آنها نداريم. البته به دليل آنكه اين نوشتهها در بخشهايي شخصياند، به ارزيابي، ويرايش و تنظيم براي انتشار نياز دارند.
وي افزود: در يادداشتهاي ايشان مطالب اجتماعي با ظرافتهاي خاص فكري ديده ميشود كه براي بررسي آنها در مرحله اول به زمان نياز داريم، ضمن آن كه بايد كارشناسان و نويسندگاني در بازخواني اين آثار ما را ياري كنند.
فرزند شمس آلاحمد همچنين درباره سفرنامه این نویسسنده فقید توضيح داد: در آثار پدرم پروندهاي به نام «سفرنامهها» وجود دارد. در اين مجموعه سفرنامههايي از ايشان ديده ميشود كه با توجه به آن زمان، ويژگيهايي فرهنگي و اقتصادي شهری را که به آن سفر کرده است با كنجكاويهاي خاص خود بيان كردهاند. يكي از اين سفرنامهها درباره سفر پدرم با مرحوم جلال و شرقشناسی اتريشي، از كرمان به بهبهان است كه بخشي از آن پياده طي شده است.
وي اضافه كرد: همچنين سفرنامه شمال و كوه دماوند، از كارهاي جالب ايشان است كه در آن نمونه گياهان منطقه را نيز در برگهايي چسبانده و جستوجوگريهاي خاصي را نسبت به جزييات آن منطقه در آنها به كار بردهاند.
وي افزود: سفرنامه به نيشابور نيز از جمله آثار ديگر ايشان است كه در آن طرحهايي از اولين سازههاي مقبره خيام را نيز در کنار یادداشتها، کشيدهاند. ايشان همچنين در سال ۱۳۵۳ سفري به فرانسه و آلمان داشتند كه به علت بيماريشان در اين سفر، مطالب مفصلي از آن نداريم. ولي در کتاب مربوط به سفر به آمريكاي جنوبي و اسپانیا، كه با نام «سير و سلوك» منتشر شده، خاطرات مسافرتهاي ايشان به اسپانيا، نيكاراگوئه و كوبا تشريح شده است.
وي با اشاره به تمايل علي اكبر اشعري، در زمان تصدياش در رياست كتابخانه ملي مبني بر نگهداري كتابهاي شمس آلاحمد، گفت: در زمان حيات پدرم و دورهای كه آقاي احمدينژاد شهردار تهران و آقاي اشعري رييس كتابخانه ملي بودند، پيشنهاد شد كه كتابخانه ايشان در كتابخانه ملي حفظ شود، ولي در حال حاضر اين مساله مطرح شده كه شايد امكان دسترسي به آثار ايشان در كتابخانه ملي با اشاره به شرايط عضويت و سختگیریهای ديگر اين مركز، محدود شود.
وي در ادامه يادآور شد: پدرم در منزلش 40 سال زندگي كرد. اين منزل حدود 20 سال است كه دست نخورده است و تمايل داريم كه از آن و ديگر لوازمشان به شكلی متمركز استفاده شود. البته در حال حاضر اين مساله فقط در حد يك پيشنهاد است.
پيشنهاد تبديل منزل شمس آلاحمد به كتابخانه، سال گذشته در مراسم يادبود اين پژوهشگر از سوي فرشته آلاحمد همسر زندهياد شمس آلاحمد مطرح شد.
سهشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۲:۵۷
نظر شما