شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۵:۴۲
چهار کتاب تازه از دکتر شروين وکيلي منتشر شدند

«اسطوره‌ معجزه‌ يوناني» يا «تاريخ يونان در عصر هخامنشيان»، «تاريخ كوروش هخامنشي»، «نظريه‌ منش‌ها» و «نظريه قدرت» عنوان چهار كتاب تازه‌ دکتر شروين وكيلي به كوشش نشر شورآفرين منتشر شد./

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، كتاب «اسطوره‌ معجزه‌ يوناني»، باوري است ريشه‌دار، فراگير، مرسوم و نقدنشده که خاستگاه علوم، هنرها، ادبيات، دمکراسي سياسي و فلسفه را در يونانِ قرن چهارم تا ششم پيش از ميلاد به تصوير مي‌كشد.

اين كتاب با بازخواني منابع باستاني به جاي مانده از آن دوران و به ويژه تمرکز بر منابع يوناني نوشته ‌شده است. وكيلي در اين مقطع تاريخي، تمدن يونان باستان را بازبيني کرده و دستاوردهايش را در قياس با آنچه به طور همزمان در ايرانِ هخامنشي جريان داشته است، ارزيابي مي‌کند. بنابراين اين متن را مي‌توان يک تاريخ تحليلي دقيق از سياست، فرهنگ، جمعيت، اقتصاد و دين يونانيان باستان دانست. تاريخ تحليلي نبردهاي ايران و يونان و فرهنگ اين دو تمدن نيز در کانون‌ توجه اين پژوهش قرار دارد.

كتاب «تاريخ کوروش هخامنشي» نيز با بازخواني نقادانه‌ تاريخ‌هايي درباره کوروش هخامنشي نوشته شده است و با تکيه بر اصل منابع بابلي، عبري، يوناني و پارسي‌ که به کوروش مربوط مي‌شود، سيماي اين نخستين شاهِ‌ کشورِ متحد ايران را بازسازي مي‌کند.

آنگونه که نويسنده در مقدمه کتاب اشاره دارد هدف از نگارش آن، اسطوره‌زدايي از ماجراي کوروش و دستيابي به فهمي عميق و تحليلي از برنامه و سياستي است که از سويي به ظهور کشور ايران و دولت يگانه‌ در ايران ‌زمين منتهي شد و از سوي ديگر تاريخ تمدن را در سطحي جهاني به دو دوره‌ متمايز تقسيم كرد.

شروين وكيلي در اين كتاب مي‌كوشد تا با نگاهي تحليلي به زندگي و دستاوردهاي اين فرمانرواي پُر آوازه جهان باستان بپردازد. پژوهش او با استناد به منابع اصلي و اسناد تاريخي انجام شده است و تصويري روشن از بنيانگذار دولت هخامنشي به دست مي‌دهد. نگاه نقادانه نويسنده به بازخواني تاريخ پُر فراز و نشيب زندگي كوروش مي‌انجامد. در اين كتاب، ترجمه متون باستاني مربوط به دوران كوروش هخامنشي در دسترس خوانندگان قرار گرفته است

كتاب «نظريه‌ قدرت» پايان‌نامه‌ نويسنده در دوره‌ دکتري رشته‌ جامعه‌شناسي دانشگاه علامه طباطبايي است. در اين كتاب شالوده‌ جامعه‌شناختي ديدگاه زروان را برمي‌سازد. مفهوم قدرت کليد اصلي فهم نظريه‌هاي اجتماعي مدرن و پيوندگاهي است که جامعه‌شناسي، سياست و فلسفه در آن با يکديگر چفت و بست مي‌شود.

اين کتاب از درون چارچوب نظريه‌ سيستم‌هاي پيچيده به اين مفهوم نگريسته و مدلي نظري براي بازتعريف قدرت پيشنهاد مي‌کند که به کمک آن فهمي عميق‌تر از «من انتخابگر» و چگونگي اتصالش به نهادهاي اجتماعي ممکن مي‌شود.

كتاب «نظريه‌ منش‌ها» ديگر كتاب وكيلي است كه به كوشش نشر شورآفرين منتشر شده است. ايجاد مدلي نظري براي فهم فرهنگ از ديرباز يکي از دغدغه‌هاي اصلي جامعه‌شناسان و پژوهشگران عرصه‌ علوم انساني بوده است. 

شايد از اين روست که در دوران ما بيشتر نظريه‌پردازان و پژوهشگران از برساختن نظريه‌اي جامع چشم پوشيده‌اند و به گمانه‌زني در يک قلمرو خاص فرهنگي بسنده کرده‌اند. اين کتاب با پشتوانه‌ نظريه‌ سيستم‌هاي پيچيده، به کمک تعريف واحدي پايه براي فرهنگ ـ که منش خوانده مي‌شود ـ مدلي فراگير و عام از مفهوم فرهنگ و تحول فرهنگي را پيشنهاد مي‌کند.

پيشتر نيز کتاب «نظريه سيستم‌هاي پيچيده و روانشناسي خودانگاره» از همين نويسنده در چارچوب ديدگاه زروان از انتشارات شورآفرين به چاپ رسيده بود. همچنين «اسطوره پهلوانان ايراني» نيز به كوشش انتشارات پازينه مورد استقبال علاقه‌مندان قرار گرفته بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها