به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از ستاد خبري بيستو چهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب تهران، احسان ميرزايي، كارشناس پشتيباني wimo در مبين نت با اعلام اين خبر گفت: بازديدكنندگان و غرفهداران لازم است براي استفاده از اينترنت رايگان كلمه wimo را به 30009679 پيامك كنند.
ميرزايي سرعت ارائه شده را 64 كيلوبايت اعلام كرد و گفت: 40 نود شبكه WiFi كه در نزديك به شصت نقطه قابل دسترسي است، در نمايشگاه نصب شده است تا كاربران به راحتي از آن استفاده كنند.
وي از تمام كاربران اينترنت بيسيم نمايشگاه خواست در صورت هرگونه مشكل به غرفه مبين نت مراجعه كنند.
امسال براي نخستين بار اينترنت بيسيم در نمايشگاه بينالمللي كتاب به كل غرفهها و محوطه مصلي ارائه شده است.
برگزیده
-
از سوی مرکز حافظشناسی؛
موضوع علمی بیستونهمین یادروز حافظ اعلام شد
فارس- «سیمای جهانی حافظ»، از سوی مرکز حافظشناسی به عنوان موضوع علمی بیستونهمین یادروز حافظ اعلام شد.
-
شاهینشهر پایتخت شعر کودک ایران میشود
اصفهان - آیین امضای تفاهمنامه همکاری شهرداری شاهین شهر برای برپایی پنجمین جشنواره شعر ملی کودک ایران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد تا این شهر در مسیر پایتختی شعر کودک ایران قرار گیرد.
-
توسط قدیمیترین کتابخانه مجارستان صورت گرفت؛
نجات ۱۰۰ هزار کتاب از هجوم سوسکها
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
-
منتخبی از عکسهای دهه ۴۰؛
به «تماشای ایران» بنشینید!
اصفهان – نشر «اقنوم» کتاب «تماشای ایران» را که شامل منتخب عکسهای مرتضی بخردی از سرتاسر ایران است، به انتخاب حامد قصری منتشر کرد.
-
کارنامه ادبی صادق چوبک، در گفتوگوی ایبنا با حسن میرعابدینی؛
صادق چوبک؛ ناتورالیستِ تندرو یا راوی رنجهای فراموششدگان؟
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با محمد حسینی؛
پشت سر مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
-
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر؛
در سوگ خانهای که چراغ عدالت در آن روشن بود…
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال انسانها در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
تازهها
-
از سوی دبیرخانه؛
فراخوان جایزه «مهرگان ادب» منتشر شد
فراخوان دورههای بیستوپنجم و بیستوششم جایزه مهرگان ادب منتشر شد.
-
عبدالحسین وهابزاده در اکنون: انسانِ تنها، انسانِ بریده از طبیعت است
در قسمت سی و پنجم از برنامه «اکنون» به میزبانی سروش صحت و با تهیهکنندگی و کارگردانی محمدرضا رضائیان، عبدالحسین وهابزاده، بومشناس و استاد دانشگاه، در گفتوگویی تفصیلی به بررسی گسست انسان از طبیعت، نقش حیاتی ارتباطات انسانی در سلامت روان، و نقد نظام آموزشی مبتنی بر رقابت پرداخت.
-
ساناز اقتصادینیا، نویسنده داستانهای جنایی، در گفتوگو با ایبنا:
ژانر جنایی، حلقه اتصال بین خواننده و کتابخوانی است
ساناز اقتصادینیا، روزنامهنگار و داستاننویس، گفت: هروقت که ناشران دنبال این هستند که کتاب پرفروش داشته باشند، به ژانر جرم توجه نشان میدهند چون این ژانر همان ژانریست که میتواند خوانندهها را دوباره کتابخوان کند و سرانه مطالعه را بالا ببرد. من به این حوزه خوشبینم چون میبینم از دهه ۹۰ به این طرف تعداد کتابهایی که در حوزه ژانر جرم منتشر میشوند بیشتر است و اقبال از آنها افزایش یافته است و ناشران هم گرایش بیشتری نشان میدهند که اینها همه از خوش اقبالی است.
-
نویسنده برنده نوبل درباره بحران در کرهجنوبی در گفتگو با گاردین:
همه رمانهایم درباره گونههای خشونت انسانی است!
هان کانگ، نویسنده اهل کره جنوبی و برنده نوبل ادبیات، اعتراف میکند مضمون مرکزی آثارش واکاوی ابعاد مختلف خشونت انسانی است. او با بازتاب بخشهای تاریک تاریخ معاصر کره، تلاش میکند مرز میان وحشیگری و کرامت را در روایتهای خود به تصویر بکشد.
-
گزارش ایبنا از یک کتابفروشی در محله جیحون؛
میراثدار کتابهای عمو علیاصغر ...
انتهای خیابان جیحون، لابلای هیاهوی مردم برای فرار از گرما، زهرا هر روز سختی راه طولانی کرج تا تهران را تحمل میکند تا با امید کرکرههای کتابفروشی عموی شهیدش را بالا بدهد.
-
رئیس اتحادیه چاپخانه داران تهران به ایبنا خبر داد:
برگزاری پنجمین جشنواره ضرباهنگ چاپ در ۱۱ شهریور
پنجمین جشنواره ضرباهنگ چاپ ۱۱ شهریور به همت اتحادیه چاپخانه داران تهران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
-
با صدور پیام؛
وزیر فرهنگ، درگذشت آیتالله غلامعلی نعیمآبادی را تسلیت گفت
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با صدور پیام، درگذشت آیتالله غلامعلی نعیمآبادی را تسلیت گفت.
-
چهارشنبهها با کتابهای امامرضایی - ۲۸
«یک قمقمه دریا»؛ قمقمهای از اقیانوس عظیم رضوی
خراسان رضوی- کتاب «یک قمقمه دریا» به قلم محمد هادی زاهدی، نویسنده خراسانی، قمقمهای از اقیانوس عظیم رضوی است که در آن با رعایت ایجاز و گزیدهگویی و با ادبیاتی روان، گوشههایی از زندگانی حضرت رضا (ع) به شکل داستانی عنوان شده است.
-
یادداشت؛
کاریکتابور: جادوی کلمات در دنیای کتاب
محسن حاجیزینالعابدینی، عضو هیئت علمی گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه شهید بهشتی معتقد است؛ در دنیای پرشتاب امروز، کاریکتابور با جادوی کلمات و طنز، یادآوری میکند، کتابخوانی میتواند هم سرگرمکننده و هم عمیق باشد.
-
با دبیری مصطفی رحماندوست؛
فراخوان پنجمین جشنواره ملی شعر کودک ایران منتشر شد
اصفهان- فراخوان پنجمین جشنواره ملی شعر کودک ایران با دبیری مصطفی رحماندوست شاعر پیشکسوت کودک و نوجوان از سوی دبیرخانه این جشنواره منتشر شد.
-
نشر ثالث برگزار میکند؛
بررسی آثار احمد محمود
در شب فرهنگی نشر ثالث با نام «زائری در باران» آثار احمد محمود، با حضور لیلی گلستان، سارک اعطا و مهدی یزدانی خرم، بررسی خواهد شد.
-
با همکاری چندین نهاد؛
همایش ادبی و هنری «از ایران بخوان» برگزار میشود
سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران انقلاب اسلامی، سازمان تبلیغات اسلامی، حوزه هنری، سازمان اوقاف و امور خیریه و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس همایش ادبی و هنری «از ایران بخوان» را برگزار میکند.
-
فرماندار رزن:
رزنیها کتابخوانترین مردم استان همدان هستند
همدان- فرماندار رزن گفت: مردم رزن در سطح استان رتبه برتر عضویت در کتابخانههای عمومی را نسبت به جمعیت این شهر کسب کردهاند.
-
خلاصهنویسی کلاسیکها برای کودکان، در گفتوگو با مینا حدادیان:
هیچ اثر کهن فارسی مانند شاهنامه مورد توجه کودکان قرار نگرفته است
مینا حدادیان، کارشناس و نویسنده کتاب کودک، گفت: بر اساس تجربه فردیام میتوانم بگویم هیچ اثر کهن فارسی مانند شاهنامه مورد توجه کودکان و نوجوانان قرار نگرفته و شاهنامه در بزنگاههای مهم تاریخی به ما کمک کرده تا هویت ملیمان را بازسازی کنیم و به ما اعتماد به نفس میدهد و یادآوری میکند که در چه سرزمینی زندگی میکنیم و لازم است از آن محافظت کنیم.
-
در نشست ادبی «آشنایی با ادبیات شفاهی آذربایجان» مطرح شد؛
ادبیات شفاهی در مقابل ادبیات رسمی و مکتوب قرار دارد
آذربایجانغربی- دبیر محفل ادبی هاتف ارومیه گفت: ادبیات شفاهی، فولکلور یا فرهنگ توده مردم، در مقابل ادبیات رسمی و مکتوب قرار دارد.
-
به علت ابتلا به سرطان؛
خالق کتاب «خورموج» درگذشت
بوشهر- حسن کلبعلی، نویسنده خورموجی پس از تحمل چندین ماه بیماری در پی ابتلا به سرطان حنجره شامگاه ۳۱ تیر در شیراز بدرود حیات گفت.
-
رونق کتاب در سائوپائولو؛
چهارمین دوره «نمایشگاه کتاب پاکائمبو» با رشد چشمگیر مخاطبان و تمرکز بر دیجیتالسازی
چهارمین دوره نمایشگاه کتاب پاکائمبو در سائوپائولو، با حضور ۸۰ هزار بازدیدکننده، رشد چشمگیری را نسبت به سال گذشته تجربه کرد.
-
درباره رمان «تَرکهمَرد» دشیل هَمِت؛
پایان یک نویسنده، آغاز یک الگو در ادبیات جنایی
در دل نیویورکِ پرزرقوبرق دهه ۳۰، مردی لاغر با گذشتهای تاریک و زبانی تیز، پرده از جنایتی میکشد که زیر لایهای از گفتوگوهای نیشدار و ظاهر آراسته، حقیقتی خونین را پنهان کرده است. «ترکهمرد» نهفقط یک رمان جناییست، بلکه تصویری زنده از جامعه آمریکا در عصر بحران اقتصادی و شاهکاری از نویسندهای است که ژانر جنایی تاریک یا همان نوآر را برای همیشه متحول کرد: دشیل همت.
-
در کرمان؛
کتاب و قصه، مهمان کودکان در میدان غذا میشود
کرمان- کتابخانه سیار کانون پرورش فکری استان کرمان با هدف تغذیه روح کودکان و نوجوانان، هر هفته چهارشنبه و پنجشنبه در میدان غذای کرمان مستقر میشود.
-
یک استاد دانشگاه مطرح کرد؛
وطن در شاهنامه به معنی مطالبه برای عدالت است
خراسانرضوی - یک استاد دانشگاه گفت: وطن در خیزش و کنشِ قهرمانان شاهنامه، به معنای «دولت» و مطالبه عدالت در مدیریت کلان و حکمرانی به کار رفته است.
نظر شما