دوشنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۳:۴۱
برنامه‌هاي كتابي به مناسبت عصر مطهري و بيداري اسلامي

رييس ستاد بزرگداشت علامه مطهري در نشستي كه صبح امروز(29 فروردين ماه) در سالن بنياد علمي ـ فرهنگي شهيد علامه مطهري برگزار شد، از آرا و آثار اين متفكر اسلامي به عنوان يكي از انديشه‌هاي بنيادي در پيروزي انقلاب اسلامي ياد كرد و با اشاره به برنامه‌هاي فرهنگي متعددي كه براي هفته معلم در نظر گرفته شده‌اند، از عصر ترويج آراي اين استاد بزرگ به عنوان «عصر مطهري و بيداري اسلامي» ياد كرد.

به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، در اين نشست كه با حضور نمايندگان رسانه‌ها شكل گرفت، رييس و دبير ستاد بزرگداشت علامه شهيد مطهري برخي از برنامه‌هاي داخلي و برون‌مرزي كه به مناسبت ايام شهادت آيت‌الله مطهري طرح‌ريزي شده‌اند را بيان كردند و جشنواره حكمت مطهر و اهداي جوايز برتر از سوي رييس جمهور به برگزيدگان اين جشنواره را مهمترين رخداد اين ايام خواندند.

در ابتداي اين برنامه بهروز اثباتي، دبير ستاد بزرگداشت علامه مطهري، اين جلسه را محملي براي معرفي بنياد علمي و فرهنگي استاد شهيد علامه مرتضي مطهري و توسعه تعامل با رسانه‌هاي گوناگون خواند.

در ادامه برنامه محمدرضا جعفري‌جلوه، رييس ستاد بزرگداشت علامه مطهري، با اشاره به نقش آثار و آراي علامه در بيداري ديني كه منجر به انقلابي بزرگ در تاريخ معاصر شد، انديشه‌هاي او را در شمار بنيان‌هاي فكري انقلاب اسلامي برشمرد و گفت: اكنون وظيفه ماست كه سهمي را كه در قبال چنين شخصيتي داريم، به ويژه در شرايطي كه جهان اسلام تجربه بيداري را طي مي‌كند، بشناسيم و اداي دين كنيم. 

وي مطهري را فردي خواند كه دهه‌هاي جلوتر را مي‌ديد و اظهار داشت: او همچنين توجه فراواني به شخصيت‌هاي بزرگ و بيدارگر تاريخ نظير سيدجمال‌الدين اسدآبادي داشت؛ به‌گونه‌اي كه كتابي با عنوان «نهضت‌های اسلامی در صد ساله اخیر» را درباره وي نوشت.

جعفري‌جلوه با تاكيد بر نگاهي كه علامه مطهري بر تصحيح نگاه ديني و بيداري جوامع به‌ويژه نخبگان جامعه براي حركتي مبتني بر نگاه ديني داشت، عنوان كرد: اكنون بايد براي اداي دين، سهمي را كه از اين جريان داريم، بشناسيم و آرا و افكار مطهري را بازشناسي كنيم و در صحنه عمل اين اداي دين را محقق سازيم.

سپس اثباتي، دبير ستاد بزرگداشت علامه مطهري، در معرفي ستاد برنامه‌هاي بزرگداشت شهيد مطهري، اين اقدام را حركتي انقلابي و مردمي خواند كه صورت ابلاغي ندارد و تمامي افراد، دستگاه‌هاي فرهنگي، هنري، مذهبي و ... بر اساس علاقه‌مندي خود به شكل مستقل يا همكاري با اين ستاد، برنامه‌هاي بزرگداشت شهادت استاد مطهري را برگزار مي‌كنند.

وي اجراي برنامه در دو سطح ملي و بين‌المللي را از جمله تقسيمات اجرايي اين ستاد خواند و گفت: مراكز فرهنگي حدود 31 كشور در برنامه‌هاي ايام شهادت استاد در سال 90 همكاري دارند و برنامه‌هايي نظير سخنراني و برپايي نمايشگاه‌هاي گوناگون كتاب را در معرفي آرا و افكار استاد مطهري اجرا خواهند كرد. از جمله اين كشورها مي‌توان هندوستان، اندونزي و بخش‌هايي از كشورهاي آفريقايي را نام برد.

دبير ستاد بزرگداشت علامه مطهري برگزاري جشنواره حكمت مطهر از سوي كميته‌هاي دانشجويي را كه از يك سال پيش فراخوان آن اعلام شده بود، در شمار بزرگترين برنامه‌هاي اين ايام خواند و توضيح داد: اين جشنواره در روز يازدهم يا دوازدهم ارديبهشت ماه با اهداي جوايز برتر به 15 نفر از برگزيدگان مقالات و پژوهش‌هاي برتر توسط رييس جمهور برگزار خواهد شد. انتشار دست‌كم دو جلد كتاب از مقالات استادان و دانشجويان، از جمله اقدامات اين بخش به شمار مي‌آيد. همچنين جايزه شهيد مطهري نيز به عده‌اي از شخصيت‌هاي فرهنگي كه راه استاد را ادامه داده‌اند، تعلق خواهد گرفت.

در ادامه نشست جعفري‌جلوه در پاسخ به خبرنگار خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) درباره برنامه‌هاي حوزه كتاب اعم از بازچاپ، باتوليد و برپايي نمايشگاه‌هاي كتابي كه براي اين ايام در نظر گرفته شده‌اند، گفت: به همت انتشارات صدرا و خانواده شهيد مطهري، آثار اين انديشمند به شكل وسيعي كه بيش از 200 جلد كتاب تخمين زده مي‌شود، چاپ و منتشر شده‌اند. همچنين مدتي است جريان ترجمه اين آثار به صورت فردي يا سازماني و نشر آنها در سرزمين‌هاي ديگر آغاز شده و اين بنياد در حال گردآوري اين آثار در آرشيو خود است و تصميم دارد با بازنگري اين ترجمه‌ها، آثاري را كه احتمال دارد ترجمه مناسبي نشده باشند، از چرخه نشر و توزيع خارج و بازگردان‌هاي مناسبي را جايگزين آنها كند.

وي از تشكيل معاونت ترجمه آثار شهيد مطهري در بنياد علمي و فرهنگي اين علامه خبر داد و از حضور در فضاي مجازي به عنوان يكي از برنامه‌هاي در دست اقدام اين مركز ياد كرد و گفت: معاونت فرهنگي اين بنياد در نظر دارد تمامي آثار علامه مطهري را به شكل ديجيتالي در فضاي اينترنت قرار دهد و مطالب اين پايگاه را به شش زبان پر مخاطب دنيا ترجمه كند. از اين ميان مي‌توان به زبان‌هاي انگليسي، اسپانيولي، فرانسوي، عربي، مالايو و اردو اشاره كرد.

نشست رسانه‌اي سي و دومين سالگرد يادبود و بزرگداشت علامه شهيد مطهري با مروري بر برنامه‌هاي گوناگوني كه براي هريك از ايام هفته معلم در نظر گرفته شده است، پايان يافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط