یکشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۰
نگاهي به نخستين حكومت شيعي ايراني

علویان طبرستان موفق شدند نخستين حكومت ايراني را پس از اين كه عرب‌هاي مسلمان ايران را فتح كردند، در منطقه طبرستان ايجاد كنند. كتاب «تاریخ علویان طبرستان» با بررسي اين مساله و تحليل نخستين حكومت مستقل ايرانيان، نقد و داوري رخ‌دادهاي آن دوره را بر عهده دارد.\

حجت‌الاسلام سيدتقي واردي، نويسنده اين كتاب در گفت‌وگو با خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، با اعلام انتشار اين اثر از سوي انتشارات دليل‌ما، توضيحاتي را درباره شكل‌گيري حكومت علويان طبرستان عنوان كرد و اين اثر را حاوي نكاتي خواندني براي عمومي علاقه‌مندان برشمرد.

وي افزود: در نيمه دوم قرن سوم و مقداري از نيمه اول قرن چهارم هجري قمري، عده‌اي از سادات حسني و حسيني بر اثر ظلم و ستم عباسيان از مدينه، كوفه و شهرهاي ديگر عربستان و عراق رانده شده و به ايران پناه آوردند و در شهرهاي مانند ري ساكن شدند. زماني كه مردم طبرستان از ظلم و زور طاهريان در رنج فراواني به سر مي‌بردند، از اين سادات طلب ياري كردند، ساداتي كه بعدها به علويان طبرستان شهرت يافتند به ياري مردم مازندران آمدند و با پيروزي بر دستگان حاكم، حكومت علويان را برپا كردند.

نويسنده كتاب با اشاره به اين كه اين حكومت دو ويژگي مهم داشت، درباره ساير مضامين اثر تحقيقي‌اش گفت: ويژگي اول اين است كه اين حكومت، نخستين حكومت مستقل ايرانيان پس از تصرف ايران از سوي اعراب مسلمان بود(چرا كه تا آن زمان هيچ حكومت مستقلي به دست ايرانان ايجاد نشده بود) و دوم آن كه حكومتي ديني بر اساس مذهب اهل‌بيت(ع) بود كه بر پايه مذهب تشيع شكل مي‌گرفت.

واردي يادآور شد: از اين رو اين دو ويژگي مرا بر انگيخت تا مسايل اين بخش از تاريخ مذهبي ايران را تحقيق و بررسي كنم و نقد و داوري‌هايي را در اختيار دانش‌پژوهان قرار دهم.

نخستين چاپ كتاب «تاریخ علویان طبرستان» را انتشارات دليل ما در قم با شمارگان 1000 نسخه و بهاي 45000 ريال روانه بازار نشر كرده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط