به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حوزه هنری، این کارگاههای آموزشی با حضور عبدالحی شماسی از نمایشنامهنویسان تئاتر ایران، یکشنبهها و سهشنبهها از ساعت 16 تا 18 در سالن کنفرانس مرکز هنرهای نمایشی حوز هنری برپا خواهد شد.
حوزه هنری از علاقهمندان به شرکت در این کارگاههای آموزشی خواسته است با شماره تلفن 88804072 تماس بگیرند.
عبدالحی شماسی سال 1333 در شیراز متولد شد، وی مدرک کارشناسی ادبیات نمایشی خود را سال 1365 از دانشگاه هنر دریافت کرد.
«حكايت شهر سنگي»، «لكوموتيوران»، «خوشههاي خاكستري»، «گوهر پنهان»، «صبر زرد»، «فكاهي نامه گمشدگان»، «شناسنامه»، «زكرياي رازي»، «آژير چهارگوشي» و «شب» از جمله آثار این نمایشنامهنویساند. مجموعه «گلبانگ انگارهها» شامل ۱۸ نمايشنامه از وي به وسيله انتشارت كتاب نيستان منتشر شده است.
برگزیده
-
کارنامه ادبی صادق چوبک، در گفتوگوی ایبنا با حسن میرعابدینی؛
صادق چوبک؛ ناتورالیستِ تندرو یا راوی رنجهای فراموششدگان؟
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با محمد حسینی؛
پشت سر مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
-
تخریب منزل پدر علم حقوق ایران در حملات اخیر؛
در سوگ خانهای که چراغ عدالت در آن روشن بود…
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
-
نوشتن تجربه جنگ به مثابه تراپی؛
ناب، نایاب و داغ و زنده
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
-
بازخوانی گفتوگو با کاوه فرخ پژوهشگر تاریخ جنگ؛
تاریخ ثابت کرده ایرانی به هر نحوی از خاک دفاع میکند
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
-
فواد نظیری در گفتوگو با ایبنا:
هیچ عقل سلیمی جنگافروزی را نمیپذیرد / ادبیات، بازتاب احوال انسانها در التهاب جنگ است
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با آذردخت بهرامی؛
سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
-
نویسندگی بهعنوان شغل، در گفتوگوی ایبنا با منیرالدین بیروتی:
حرفهای نوشتن بدون دانش ادبی، بازار کتاب را مبتذل میکند
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
-
نگاهی به رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو؛
هیچ فاجعهای در کار نیست، اما همهچیز آرامآرام فرو میپاشد
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
-
مصاحبه با نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025؛
نویسنده باید جرأت پرتاب سنگ به دریاچههای راکد داشته باشد
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
-
هوش مصنوعی، بحران هویت نقد ادبی و آینده آموزش ادبیات
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
-
میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها»-۱
فلوشیپ نشر تهران اردوی تدارکاتی بود/آمادگی برای ورود به بازار جهانی
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
-
به همت خردسرای فردوسی مشهد؛
دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» منتشر شد
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
-
مروری بر کتاب «هایدگر و نازیسم» نوشته ویکتور فاریاس؛
فیلسوف نازی
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
-
راهاندازی ایستگاه دیجیتال نسخ خطی گنجینه رضوی در کتابخانه ملی ازبکستان
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
-
مروری بر «شر در اندیشه مدرن؛ تاریخ فلسفه از چشماندازی متفاوت»؛
زمینلرزه در ارکان آگاهی بشر
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
-
بازار داغ کتابهای فلسفی در گفتوگو با حسین شیخرضایی؛
فلسفهخوانی در زمانه بحران معنا
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
-
درباره کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی»؛
برای پیشگیری از «انحطاط تمدن»
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
-
گفتوگو با علیرضا بهشتی به مناسبت درگذشت السدیر مکاینتایر ؛
فضیلتگرای ارسطویی
به نظر میرسد تفسیری که مکاینتایر از نظریه بحران معرفتشناختی ارائه میدهد، ما را در فهم تحولات فکری تاریخ ایران بسیار کمک میکند.
-
رئیس بنیاد ایرانشناسی در روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی:
شاهنامه کاخ بلند فرهنگ ایرانی است
علی اکبر صالحی: «حکیم ابوالقاسم فردوسی تنها یک شاعر نبود، بلکه معمار زبان فارسی و پاسدار هویت ملی ایران بود. شاهنامه او نه فقط یک اثر ادبی، بلکه شناسنامه فرهنگی ملت ایران است.»
تازهها
-
«شبیه رنگ پرواز کبوتر» منتشر شد
سیستان و بلوچستان- مجموعه شعر محمد فاطمیمنش با عنوان «شبیه رنگ پرواز کبوتر» در زاهدان منتشر شد.
-
استاندار کرمانشاه:
پیگیری تکمیل کتابخانه مرکزی شهر کرمانشاه/ کتابخانههای مناطق زلزلهزده بازسازی میشوند
کرمانشاه- استاندار کرمانشاه از پیگیری تکمیل کتابخانه مرکزی شهر کرمانشاه از محل اعتبارات سفر رئیس جمهور خبر داد و گفت: مسیر توسعه از کتاب و کتابخوانی میگذرد و با توجه به اهمیت ویژه کتاب، باید زمینه انس آحاد مختلف مردم به ویژه کودکان و نوجوانان با کتاب را فراهم کنیم.
-
مجموعه «سیری در ادبیات غرب» عرضه شد؛
گامی برای شناخت احوال انسان غربی از دریچه ادبیات
جلد اول و دوم مجموعه «سیری در ادبیات غرب» اثر شهریار زرشناس منتشر شد.
-
به همت نویسنده پیشکسوت اسفراینی؛
کتاب «پیمان عشق با خدا» با موضوع محرم در روستای روئین رونمایی شد
خراسان شمالی- آیین رونمایی از کتاب «پیمان عشق با خدا»، اثر مسلم غلامیان، شاعر آیینی و فرهنگی پیشکسوت روستای روئین از توابع شهرستان اسفراین برگزار شد.
-
خاطرات یک افسر عملیات سازمان سیا توسط تداعی منتشر شد؛
پرهیاهوی پنهان
توماس آهرن افسر عملیاتی سازمان سیا در ایران از جمله آمریکاییهایی بوده است که در سفارت به گروگان گرفته شده و تمام ۴۴۴ روز را در اسارت سپری کرده بدون اینکه هویت او افشا شود
-
در سه ماهه اول سال جاری
۸۲۶ هنرمند به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شدند
معاون صندوق اعتباری هنر از معرفی ۸۲۶ نفر از فعالان فرهنگی، هنری و قرآنی در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ به سازمان تأمین اجتماعی خبر داد.
-
با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛
سرپرست مرکز نشر دانشگاهی منصوب شد
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، امیرمسعود شهرامنیا را به عنوان سرپرست مرکز نشر دانشگاهی منصوب کرد.
-
درباره کتاب «مطالعه تطبیقی انقلابهای اجتماعی» ؛
از نیکاراگوئه تا ایران
این کتاب با رویکردی چندبعدی و مبتنی بر دادههای گسترده، تجربه انقلابهای ایران، نیکاراگوئه و فیلیپین را در بازه ۱۹۷۹ تا ۱۹۸۶ تحلیل میکند و چارچوبی نوین برای فهم علل، فرایندها و پیامدهای انقلابها ارائه میدهد
-
دبیرخانه اعلام کرد؛
مهلت شرکت در دومین دوره جایزه داستان کوتاه گارنت تمدید شد
مهلت ارسال آثار برای شرکت در دومین دوره جایزه بینالمللی داستان کوتاه گارنت تا پایان تیرماه تمدید شده است.
-
با حکم حدادعادل؛
مریم حسینی، مدیر گروه پژوهشهای زبانی و ادبی فرهنگستان شد
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در حکمی مریم حسینی، استاد زبان و ادبیات فارسی، را به عنوان مدیر گروه پژوهشهای زبانی و ادبی فرهنگستان منصوب کرد.
-
نمایشنامه «دیوار» منتشر شد
نمایشنامه دیوار نوشته متین نظری توسط انتشارات کتابرانه منتشر شد.
-
با حضور شاعران طنزپرداز کشور؛
همایش ملی شعر طنز «ایلخند» به میزبانی فسا برگزار شد
فارس- همایش ملی طنز «ایلخند» با حضور شاعران طنزپرداز و ادبای مطرح کشور بویژه از ایلات، اقوام و عشایر ایران در پردیس سینمایی یاس فسا برگزار شد.
-
مدیر انتشارات مقسم خبر داد؛
۲ کتاب «نوکیان» و «ضربالمثلهای کتولی» به بازار نشر آمد
گلستان- مدیر نشر مقسم اعلام کرد: کتاب نوکیان و ضربالمثلهای کتولی که به همت اسماعیل مزیدی، شاعر پیشکسوت علیآبادی قلمی شده، توسط انتشارات مقسم روی پیشخان کتابفروشیها قرار گرفت.
-
داستاننویس خراسانی در میان پنج اثر برتر پویش ملی «جای خالی رئیسی» قرار گرفت
خراسان شمالی- رئیس حوزه هنری گفت: روایت «از وقتی رئیسی آمده» اثر داستان نویس اهل آشخانه در خراسان شمالی در میان پنج اثر برتر پویش ملی «جای خالی رئیسی» قرار گرفت.
-
کتاب «ماکیاولی و صیانت از جمهوری» نقد و بررسی شد؛
ماکیاولی چگونه تغییر چهره داد؟
ناصر مطلبزاده با اشاره به تغییر چهره ماکیاولی در نظرگاه برخی مفسران و شارحان معاصر گفت که چگونه انبوهی از اهالی علم و عموم مردم جهان سالها نگاهی منفی به آرای ماکیاولی داشتهاند و این نگاه چگونه در دههها و سالهای گذشته با تغییراتی مواجه شده و اینک در برابر ماکیاولی شرور و فریبکار با چهرهی جدیدی از ماکیاولیِ جمهوریخواه روبرو هستیم.
-
در مرکز اسناد سپاه منتشر میشود؛
تاریخ شفاهی غلامعلی رشید تا پایان آزادسازی خرمشهر
مسئول تاریخ شفاهی مرکز اسناد، تحقیقات و نشر معارف دفاع مقدس و مجاهدتهای سپاه گفت: کتاب تاریخ شفاهی سردار غلامعلی رشید تا پایان آزادسازی خرمشهر منتشر خواهد شد.
-
در سفر با یک منتقد فرهنگی؛
«صدکتاب ماندگار قرن» به «نقد و سیاحت» اثر فاطمه سیاح رسید
مجموعهای از سفرنامهها، تأملات فرهنگی و اجتماعی و تحلیلهایی از یک زن روشنفکر ایرانی به عنوان یک منتقد فرهنگی در سیوسومین نشست از سلسله رویدادهای «صد کتاب ماندگار قرن» کتاب «نقد و سیاحت» در کتابخانه ملی به بوته نقد گذاشته میشود.
-
از سوی خانه اندیشمندان علوم انسانی؛
آیین یادبود دکتر علیرضا ازغندی برگزار میشود
گروه جامعه پژوهی انجمن علمی مطالعات صلح ایران با همکاری انجمن ایرانی مطالعات غرب آسیا و انجمن علوم سیاسی ایران و خانه اندیشمندان علوم انسانی آیین یادبود دکتر علیرضا ازغندی را با عنوان «جایگاه دکتر علیرضا ازغندی در جامعه شناسی سیاسی ایران» برگزار میکند.
-
نگاهی به یک مجله تازه تاسیس دانشگاهی؛
«مدرسه حقوق عمومی» منتشر شد
فصلنامه علمی-خبری مدرسۀ حقوق عمومی، به تازگی شماره اول خود را در بهار ۱۴۰۴ منتشر کرده است. صاحب امتیاز این مجله گروه حقوق عمومی و حقوق اقتصادی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی است
-
نگاهی به «سنت علیه تجدد؛ عثمانی و مصر در نیمه نخست قرن بیستم»
از غربگرایی به سوی غربزدگی
رویارویی دو گفتمان سنتگرایی و تجددخواهی، پیامدهای عمیقی به دنبال داشته است. این مواجهه سخت، منتهی به شکلگیری رویکردهای مختلف در مواجهه با تجدد شد. برخی آن را نفی کردند، عدهای با آغوش باز از آن استقبال کردند و گروهی هم دستاویز تلفیق شدند.
نظر شما