دوشنبه ۴ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۲:۱۳
مجموعه‌ داستان «همیشه پشت چراغ قرمز» روانه بازار نشر شد

فارس- مجموعه‌داستان «همیشه پشت چراغ قرمز» نوشته محمدمتین ایزدپناه با ویراستاری کرامت یزدانی توسط انتشارات نویسندگان پارس منتشر شد.

کرامت یزدانی(اشک)، ویراستار و ناشر این کتاب در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز درباره این اثر گفت: داستان در معنای بنیادی خود ابزاری برای فهم تجربه انسانی است. روایت به ما امکان می‌دهد وقایع پراکنده زندگی را در چارچوبی معنادار ببینیم و لحظه‌هایی را که در شتاب زیست روزمره نادیده می‌مانند، دوباره کشف کنیم. از این منظر، داستان نه صرفاً سرگرمی است و نه بازآفرینی ساده واقعیت، بلکه فرصتی برای مکث، بازنگری و تأمل است.

او افزود: مجموعه «همیشه پشت چراغ قرمز» نیز در چنین چارچوبی شکل گرفته است. داستان‌های این کتاب بر موقعیت‌هایی تمرکز دارند که در آن‌ها توقف، تعلیق یا تعویق قضاوت اهمیت پیدا می‌کند. چراغ قرمز در این مجموعه بیش از آنکه نشانه‌ای شهری باشد، مفهومی روایی است؛ نشانه لحظه‌هایی که عبور ممکن است اما ایستادن ضرورت پیدا می‌کند.

یزدانی ادامه داد: این داستان‌ها در مرزی سنجیده میان واقعیت اجتماعی و عناصر خیال‌پردازانه شکل گرفته‌اند. بهره‌گیری از خیال در این مجموعه نه برای فاصله گرفتن از واقعیت، بلکه برای برجسته‌ کردن لایه‌های پنهان آن است. روایت‌ها با قرار دادن شخصیت‌ها در موقعیت‌هایی آشنا اما مسئله‌مند، امکان خوانشی تأملی‌تر از زمان، تاریخ و زیست فردی و جمعی را فراهم می‌کنند.

مجموعه‌ داستان «همیشه پشت چراغ قرمز» روانه بازار نشر شد

محمدمتین ایزدپناه، نویسنده کتاب «همیشه پشت چراغ قرمز» نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا درباره فضای این مجموعه گفت: همیشه تصور می‌کردم زندگی با حرکت معنا پیدا می‌کند؛ با جلو رفتن و عبور کردن؛ اما بعدها فهمیدم بخش مهمی از زندگی در لحظه‌هایی رخ می‌دهد که ایستاده‌ایم؛ لحظه‌هایی شبیه چراغ قرمز، جایی که می‌توان عبور کرد اما دل یا عقل می‌گوید هنوز نه.

او ادامه داد: چراغ قرمز برای من فقط یک نشانه شهری نیست؛ حالتی از بودن است، لحظه‌ای که انسان ناچار می‌شود عجله‌اش را مهار کند و پیش از قضاوت، کمی بیشتر ببیند. داستان‌های این مجموعه از دل تجربه‌های روزمره و موقعیت‌های آشنای انسانی بیرون آمده‌اند؛ از خاطره‌ها، شنیده‌ها و لحظه‌هایی که شاید به‌سادگی از کنارشان عبور کنیم.

ایزدپناه گفت: شخصیت‌های این داستان‌ها آدم‌هایی معمولی‌اند؛ یکی پشت چراغ قرمز می‌ایستد، یکی در اتاق رادیولوژی منتظر نتیجه‌ای است که شاید همه‌چیز را تغییر دهد، یکی مسافر تاکسی‌ای است که مسیرش از مقصد مهم‌تر می‌شود و دیگری ناگهان خود را در دل تاریخ و در برابر «قبله عالم» می‌بیند.

او افزود: در این داستان‌ها، خیال برای فرار از واقعیت به کار نرفته است؛ بلکه راهی است برای نزدیک‌تر شدن به حقیقت. گاهی واقعیت آن‌قدر عادی می‌شود که تنها با کمک خیال می‌توان دوباره آن را دید و درباره‌اش تأمل کرد.

مجموعه‌ داستان «همیشه پشت چراغ قرمز» نوشته محمدمتین ایزدپناه با ویراستاری کرامت یزدانی(اشک) در قطع رقعی، ۱۲۰ صفحه و با کاغذ بالک، اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۵ از سوی انتشارات نویسندگان پارس در شیراز منتشر شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

پربازدیدترین

تازه‌ها

پربازدیدها