سه‌شنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۹
مقایسه جامعه‌شناسانه رمان‌هایی از بلقیس سلیمانی و زویا پیرزاد

کتاب «چهار رمان در آینه جامعه‌شناسی» نوشته افخم‌السادات کیا، مقایسه‌ای جامعه‌شناسانه میان رمان‌هایی از بلقیس سلیمانی و زویا پیرزاد است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اخیراً کتاب «چهار رمان در آینه جامعه‌شناسی» تالیف افخم‌السادات کیا توسط انتشارات استاد شهریار منتشر شده که به مقایسه جامعه‌شناسانه دو رمان «چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم» و «عادت می‌کنیم» اثر زویا پیرزاد با دو رمان «تخم شر» و «آن مادران این دختران» اثر بلقیس سلیمانی اختصاص دارد. این کتاب برگزیده اولین جشنواره پایان‌نامه‌های برتر زبان و ادبیات فارسی کشور است.

در این کتاب، نشانه‌های جامعه‌شناسی شهری و روستایی در مقایسه‬ دو رمان «چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم» و «عادت می‌کنیم» اثر زویا پیرزاد با دو رمان «تخم شر» و «آن مادران این دختران» اثر بلقیس سلیمانی بررسی شده و یافته‌‏های پژوهش نشان داده که جلوه‌ها و نشانه‬‬‬‌های جامعه شهری و روستایی در موضوعات، اشکال و روابط شهر و روستا، معاشرت، اقتصاد و کسب و کار، سنت و مدرنیته، تعامل و تیپ‌های اجتماعی، ازدواج، زبان و لهجه، اهداف فردی و اجتماعی، روابط متقابل شهر و روستا، رفتارهای فردی و اجتماعی مردم، امکانات، فقر و مسائل خانوادگی در رمان‏‬ های «چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم» و «عادت می‌کنیم» اثر زویا پیرزاد و‬ رمان‌های «تخم شر» و «آن مادران این دختران» اثر بلقیس سلیمانی بارز است.

در جامعه‏ روستایی روابط فردی و تعامل برجسته است ولی در جامعه‏ شهری، مدرنیته و کسب و کار ویژگی‌های برجسته به شمار می‌آیند.

زویا پیرزاد به عنوان یک نویسنده‏ ارمنی با نگاهی شهری وقایع و ویژگی‌های جامعه‏ اقلیت خود را در آثارش منعکس کرده است. در رمان‌های «چراغ‌ها را من خاموش می‌کنم» و «عادت می‌کنیم» وضعیت زندگی شخصی و اجتماعی مدرن، صنعتی، فردگرا، بدون حاشیه‌ی فردی و اجتماعی، تقریباً متمول و در رفاه است ولی به افراد کمتری محدود شده است.

در رمان‎‌های «تخم شر» و «آن مادران این دختران» بلقیس سلیمانی وضعیت زندگی شخصی و اجتماعی سنتی، کهن‌گرا، پر از حاشیه‌های فردی و اجتماعی، تقریباً در فقر و همراه با کمبود امکانات است و چون متعلق به جامعه روستایی است عامه مردم را در برمی‌گیرد.

انتشارات استاد شهریار اخیراً این کتاب را در ۳۲۰ صفحه و با قیمت ۳۵۰ هزار تومان روانه بازار کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین