چهارشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۰
ترجمه ۲ عنوان کتاب از ادبیات فرانسه توسط ناشر گیلانی

گیلان - نشر فرهنگ ایلیا دو کتاب با عناوین «ادبیات به مثابه گاوکشی» و «اونوره دو بالزاک» را با ترجمه ناصر قاسم‌نژاد منتشر کرده و در اختیار علاقمندان ادبیات فرانسه قرار داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در رشت، کتاب «اونوره دو بالزاک» نوشته تئوفیل گوتیه است که ناصر قاسم نژاد آن را در ۱۱۸ صفحه و در قطع رقعی ترجمه کرده و نشر فرهنگ ایلیا کتاب را با قیمت ۱۵۰ هزار تومان روانه بازار کرده است. تئوفیل گوتیه شاعر، رمان نویس و منتقد هنری فرانسوی است. او مکتب «هنر برای هنر» را برقرار ساخت و کتاب «اونوره دو بالزاک» یکی از نوشته های اوست.

اونوره دو بالزاک، نویسنده، مورخ و جامعه‌شناس مطرح فرانسوی، در ۱۸ آگوست سال ۱۸۵۰ از دنیا رفت؛ نویسنده‌ای که با آثارش بر بسیاری از بزرگان ادبیات مانند چارلز دیکنز، ادگار آلن‌پو، داستایوفسکی، ویلیام فاکنر و گوستاو فلوبر تاثیر گذاشت. بالزاک در سال ۱۷۹۹ میلادی در یکی از شهرهای غربی فرانسه به دنیا آمد و در ۵۱ سالگی از دنیا رفت. او که به دلیل به دنیا آمدن در روز عید «سنت اونوره»، اونوره نام گرفت، امروز به عنوان پیشوای مکتب رئالیسم اجتماعی در ادبیات شناخته می‌شود. این نویسنده پر کار از سال ۱۸۲۲ تا ۱۸۲۵ بیش ۱۰ رمان نوشت و آن‌ها را با نام‌های مستعار منتشر کرد. سال ۱۸۳۱ سرآغاز خوبی برای بالزاک بود. رمان «چرم ساغری» وی با استقبال مواجه شد و انگیزه نوشتن را در او تقویت کرد. این‌گونه بود که وی «بابا گوریو» را در سال ۱۸۳۵ با قلمی تاثیرگذارتر خلق کرد و نامش در تاریخ ادبیات جهان جاودانه شد. از بالزاک بیش از ۹۰ رمان و داستان کوتاه به جای مانده و خود او نام «کمدی انسانی» را برای مجموعه آثارش برگزیده است.

کتاب «ادبیات به مثابه گاوکشی» نوشته میشل لریس است که قاسم نژاد آن را در ۱۵۸ صفحه ترجمه و نشر فرهنگ ایلیا با قیمت ۲۵۰ هزار تومان و در قطع رقعی روانه بازار کرده است. این کتاب مجموعه مقالاتی در هنر و ادبیات است. لریس در این کتاب از زبان و سبک خاص خود برای بیان تجربیات شخصی استفاده و از مرزهای بین واقعیت و خیال عبور می‌کند؛ این کتاب به عنوان یکی از مهم‌ترین آثار لریس و همچنین یکی از آثار برجسته ادبیات قرن بیستم شناخته می‌شود.

ژولین میشل لریس در ۲۰ آوریل ۱۹۰۱ در پاریس به دنیا آمد. با وجود علاقه به شیمی و تحصیل در این رشته، طولی نکشید که تمایلش به ادبیات، او را به شعر علاقمند کرد و پس از پیوستن به حزب کمونیست، اولین اثر سوررئالیست خود را منتشر می‌کند. او در سال ۱۹۴۰ نوشتن عظیم‌ترین اثر ادبی خود، قانون بازی را آغاز می کند؛ نگارش این اثر که متشکل از چهار جلد است، ۳۵ سال به طول انجامید. لریس نویسنده ادبی و محققی است که تحقیقات قوم‌نگاشتی در کارنامه خود دارد و از او به عنوان قوم‌نگار مردم‌شناس نیز یاد می شود. موضوعی که کارهای قوم‌نگاری لریس را از دیگران متمایز کرده، اینست که فن شعری، ادبیات و زبان شناختی او جایگاه خاصی برایش ایجاد کرده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

تازه‌ها

پربازدیدترین