میلاد محمدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب (ایبنا)، ضمن محکوم کردن حملات رژیم غاصب صهیونیستی به ایران، با اشاره به وضعیت کنونی فعالان حوزه چاپ و نشر گفت: سالها قبل عموی بنده علی محمدی اردهالی با بیان اینکه «تابوت کتاب را از دور میبینم» (مقالهای که در همین خبرگزاری به آن پرداخته شده) پیشبینی میکرد که سطح تابآوری این صنعت به قدری کاهش یافته که دیگر تحمل کوچکترین فشاری را نخواهد داشت.
وی ادامه داد: حال با وقوع جنگ تحمیلی دیگری به کشور عزیزمان، چرخه تولید و توزیع کالاهای غیراساسی به خصوص کتاب تقریباً متوقف شده است، با همکاران چاپخانهدار و ناشر زیادی صحبت کردم و تقریباً همگی برونرفت کوتاه مدت و حتی میان مدتی (حتی پس از اتمام ایام جنگ) برای این صنعت متصور نیستند.
محمدی همچنین عنوان کرد: در این شرایط که هر انسانی به فکر حفاظت از جان خویش و خویشاوندان و اطرافیانش است و اولویتی برای پرداخت دیون خود ندارد، بینیازی عوام مردم از کتاب باعث میشود انگیزهبخشی زیادی از زنجیره در تسویه حسابهای قبلی و خریدهای آتی از بین برود.
محمدی با طرح این موضوع که در چنین شرایطی زنجیره وجوه و اسناد مالی که بین کتابفروش، مرکز پخش، ناشر و چاپخانهدار و صحاف و لیتوگراف و … همچنین کارمندان این صنوف و پدیدآورندگان گسستهتر میشود، افزود: اگر از تحلیل وضعیت این روزها بگذریم سوال این است سرنوشت بازیگران این صنعت چه میشود؟ در این میان امیدوارم انجمنها و اتحادیهها و گروههای مختلف طی روزهای آینده با هماندیشی و جلسات حضوری و غیرحضوری بتوانند کمی از زهر این روزها را کاهش دهند.
وی با بیان اینکه جمع شدن هزینههای سربار در نتیجه چند ماه توقف هر کسب و کاری، عملاً باعث ورشکستگی آن میشود، توضیح داد: به طور مسلم از این به بعد این صنعت بدون حمایت دولت قطعاً قادر به سرپا ایستادن نخواهد بود، در این میان سعی میکنم به برخی ازحمایت های بالقوه دولت اشاره کنم و از همکارانم بخواهم این موارد را مطرح کرده و سپس در قالب کارگروهها، آنها را پیگیری و مطالبه کنند
محمدی با ارائه برخی از این پیشنهادها، توضیح داد: بنظرم بخشش تمام جرائم مربوط به بیمه کارمندان و حتی معافیت ۱۰۰ درصدی فهرست بیمهها بر اساس آخرین فهرست بیمه تا اتمام ایام جنگ، بخشش تمام جرائم مالیاتی اصناف مربوط به نشر و اعطای انواع وامهای کمبهره در قالب تبصره ۱۷ بند "و" به منطور حمایت از واحدهای آسیبدیده میتواند در این شرایط کمک کننده باشد.
به گفته وی، کمک به رونق زنجیره از طریق پرداخت بن در سامانههای نمایشگاه کتاب مجازی و کتابفروشان، اجرایی کامل و بی درنگ آیین نامه بند «ج» ماده ۹۲ قانون برنامه پنج ساله توسعه ششم افتصادی و همراهی تمام ارگان ها و سازمان های دولتی همچون وزارت نیرو و شهرداریها و امکان استقرار چند واحد کوچک در یک واحد مستقل و یا ارائه چند کد پستی برای یک ملک برای کاهش هزینههای واحدهای کوچکتر نیز از جمله این پیشنهادات است.
محمدی با طرح این موضوع که بخشودگی جرائم اقساط و معوقات بانکی نیز یکی از این راههای پیشگیری است، گفت: جلوگیری از جعل کتاب از طریق افزایش مجازات جاعلان و کاهش هزینههای پیگیری ناشر اصلی از طریق رایزنی با مجلس به عنوان قانون گذار و قوه قضائیه به عنوان مجری و بازگرداندن توزیع کتابهای درسی به کتابفروشان ازجمله دیگر راههاست.
وی افزود: پیش از این در مصاحبهای در ایبنا بر لزوم اصلاح زنجیره معیوب توزیع کتاب و حذف تخفیفهای بیمعنی از طریق ایجاد مرکز پخش تخصصی و بهروز اشاره کرده بودم که فکر میکنم در این حوزه موثر باشد.
به گفته محمدی، با تمام این اوصاف بعید میدانم همکاری به فکر امرار معاش و نقد کردن سرمایه اش در نشر نباشد، هرچند همدلی و وفاق در این وضعیت ضروری است تا بتوانیم به زودی از این حوادث عبور کنیم.