پنجشنبه ۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۱
لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ هزار میلیارد یارانه برای کتاب دارد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ هزار میلیارد یارانه برای کتاب در نظر گرفته شده است که امیدوارم در مجلس تصویب شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، دیدار صمیمانه اصحاب نشر با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با عنوان «ضیافت هفته کتاب» شامگاه دوشنبه (بیست‌ونهم آبان‌ماه ۱۴۰۲) برگزار شد.

در این نشست محمدمهدی اسماعیلی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند؛ معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرشاد مهدی‌پور؛ معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود اسلامی، معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی رمضانی؛ دبیر سی‌ویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران و مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، محمدعلی مرادیان؛ مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اصحاب و اعضای صنعت نشر ایران حضور داشتند.

آزادی قدس را شاهد خواهیم بود

یاسر احمدوند در ابتدای این آیین گفت: توفیقی است که میزبان شما بزرگواران هستیم. از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جناب دکتر اسماعیلی بابت حضور در این جمع تشکر می‌کنم. از دیگر مسئولان حاضر در این مراسم هم کمال قدردانی را دارم.

او در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به عملیات مقتدرانه طوفان الاقصی عنوان کرد: امیدوارم ظلمی که از طرف جنایتکاران صهیونیست صورت می‌گیرد هرچه سریع‌تر پایان گیرد و شاهد آزادی قدس عزیز باشیم.

وظیفه دولت جبران کاستی‌های حوزه فرهنگ است

محمدمهدی اسماعیلی در این نشست گفت: به واسطه اندوه بزرگ غزه، روزهای دشواری را پشت سر می‌گذاریم. به ارواح شهدای غزه درود و سلام می‌فرستیم و نهایت خشم و انزجار خود را از این رژیم کودک‌کش و نژادپرست اعلام می‌کنیم. از اصحاب فرهنگ و نشر تشکر می‌کنم که در ابراز همدردی با مردم مسلمان فلسطین پیشگام بودند. در طول تاریخ حضور صهیونیست‌ها در منطقه، هیچگاه افکار عمومی دنیا این‌چنین مسنجم علیه این رژیم پلید متحد نشده بود. اکنون ذات پلید صهیونیست‌های خون‌آشام برای همه دنیا فاش شده است. امیدوارم به زودی با اضمحلال این غده سرطانی، نماز وحدت را در مسجدالاقصی با حضور رهبر انقلاب (مدظله العالی) برپا کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دولت خود را موظف به جبران کاستی‌های گذشته در حوزه فرهنگ جبران می‌داند، گفت: این سیاست قطعی دولت است. شخص رئیس جمهور محترم و همکاران من خود را متعهد به حل مسائل فرهنگ می‌دانند. در پیشگاه شما اهالی فرهنگ و کتاب و نشر عرض می‌کنم که در مدت فعالیت دولت سیزدهم، هیچ درخواستی از رئیس جمهور و همکاران نداشتم مگر اینکه اجابت شود. اگر نقص و ایرادی وجود دارد، به من بازمی‌گردد که نتوانستم دغدغه‌های شما را منتقل کنم. درحالی که شخص رئیس جمهور با همه اشتغال و گرفتاری‌هایی که در حوزه اقتصاد و معیشت کشور دارد، با تمام وجود پای کار فرهنگ ایستاده است. به آقای احمدوند و سایر مدیران فرهنگی گفته‌ام و می‌گویم که همه مسائل و دغدغه‌ها را به من منتقل کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تشکیل کارگروه کاغذ و نشر در سطح عالی دولت اشاره کرد و افزود: روزی که دولت را تحویل گرفتیم، تولید کاغذ ایرانی در کشور پنج تا ۱۰ هزار تن بود؛ اما این روزها در آستانه تولید ۸۰ هزار تن قرار گرفته است. همه مسائل نشر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل پیگیری است و قطعاً حل خواهند شد. آقای احمدوند راهبردی را تدوین کرده‌اند که می‌تواند راهنما و سند حل مشکلات حوزه نشر باشد.

وی همچنین به لایحه مالیات که برای قانون شدن به مجلس شورای اسلامی فرستاده شده اشاره کرد و ادامه داد: پیشنهاد ما در دولت توسط وزیر اقتصاد مورد پذیرش قرار گرفت. اشکالی در متن این لایحه وجود داشت که در صحبت‌های کارشناسی با همکارانم اصلاح شد. در حوزه لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ نیز گام مهمی برداشته شده است؛ در این لایحه هزار میلیارد یارانه برای کتاب در نظر گرفته شده که امیدوارم در مجلس تصویب شود. به هرحال هیچ راهی در این حوزه مسدود نیست و این بخش‌ها را ادامه خواهیم داد.

اسماعیلی اضافه کرد: ما هیچوقت نگفتیم همه نیازهای کاغذ را در داخل حل می‌کنیم. حتماً تا روزی که به هر دلیلی کاغذ باکیفیت در داخل نداشته باشیم از راه حل‌های مختلف برای تامین آن بهره خواهیم برد.

وی جامعه ایران را فرهنگی خواند و ادامه داد: خانواده‌های ایرانی دغدغه تهیه کتاب برای فرزندان خود را همیشه داشته‌اند. من از تک تک شما اصحاب نشر تشکر می‌کنم. عشق و علاقه شما را در این صحنه نگاه داشته و باعث تلاش مجاهدانه‌تان برای اعتلای فرهنگ ایران شده است. همکارانم اهتمام جدی برای پیگیری مطالبات شما دارند و حتماً همه موارد صنفی را به آنها بازگو کنید.

محمدمهدی اسماعیلی در پایان سخنان خود گفت: همه ما در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حل مشکلات و بهبود امور اشتیاق داریم و امیدواریم که لبخند بر لبان شما اصحاب کتاب و نشر بنشانیم. ان‌شاءالله که مسیر خدمتگزاری را در محضر شما با قوت دنبال کنیم.

از معافیت مالیاتی تا آموزش برای ناشران

فتح‌الله فروغی نیز ضمن تشکر از سیاستگذاران فرهنگیِ میزبان این برنامه، گفت: معافیت مالیاتی ناشران که با فراز و فرود زیادی به مجلس شورای اسلامی رفت، در نهایت به صورت قانون درآمد و ناشران خرسند شدند. خواهش دارم نسبت به معافیت‌های فرهنگی که در قانون توسعه ششم به آن اشاره شده، اما در برخورداری از آن محروم هستیم سرعت ببخشند. چون برنامه هفتم به زودی تصویب خواهد شد اگر نتوانیم این موضوع را محقق کنیم از مزایایش محروم می‌شویم.

او با اشاره به تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کاغذ بیان کرد: کاغذهای ایرانی فارغ از کیفیت خوبش به لحاظ رنگین بودن و… مشکلاتی دارد. کارخانه زواره اردستان تولید مقوایی را بر عهده دارد که به‌کار ناشران کودک و نوجوان می‌آید، اما در بازار خبری از آن نیست.

رئیس هیات‌مدیره انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان به آموزش‌های ضمن انجام فعالیت برای ناشران اشاره کرد و ادامه داد: اگر این آموزش‌ها در دستور کار برنامه‌ریزی قرار گیرد، می‌توانیم وضعیت بهتری را شاهد باشیم. درباره صندوق هنر هم باید بگویم که هرچند این صندوق همکاران بسیاری را پوشش می‌دهد، اما خواستار توسعه آن هستم.

اوج توسعه فرهنگی با کتاب

مریم سادات ظهوریان نیز در این نشست گفت: کتاب اوج توسعه فرهنگی کشور است. زمانی بود که زنان ناشر تقاضای دیده شدن و مساعدت داشتند؛ الحمدالله با تلاش‌های آنها اکنون وضعیت خوبی را شاهد هستیم. هرچه بیشتر پیش می‌رویم در عرصه‌های مختلف نیازهای بیشتری حس می‌کنیم و طبیعتاً نیاز به حمایت بیشتر هم داریم.

خبرهای خوش حوزه چاپ

جلال ذکایی در بخش دیگر این نشست با اشاره به اینکه بسیاری از چاپخانه‌ها در کشور به دلیل شرایط حاکم بر حوزه چاپ، صلاح را در این می‌بینند که به دنبال اخذ مجوز نباشند، گفت: اجازه تاسیس موسسات تکثیر و چاپخانه برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. بخش قابل اعتنایی از قاچاق کتاب در این حوزه رخ می‌دهد و این قوانین باید به‌روز باشد.

وی ادامه داد: سال ۶۱ مجلس شورای اسلامی مصوبه‌ای داشت که بسیاری از رسته‌ها از معافیت مالیاتی تامین اجتماعی استفاده می‌کردند. از آن زمان بخشی از رسته‌ها از بین رفتند اما رسته جدیدی به‌عنوان چاپ دیجیتال ایجاد شد و اکنون سازمان تامین اجتماعی این امر را نمی‌پذیرد و رسماً اعلام کرده است که باید ۳۰ درصد پرداخت شود. به اعتقاد من لازم است این لطف را به چاپخانه دیجیتال داشته باشید و این موضوع را پیگیری کنید.

ذکایی در بخش دیگری از سخنان خود به بومی‌سازی بخشی از محصولات چاپ اشاره کرد و گفت: به دوستان فضای چاپ و نشر این نوید را می‌دهم که با همکاری یک شرکت دانش‌بنیان چهار محصول در حوزه چاپ دیجیتال را بومی‌سازی می‌کنیم. به امید حق آزمون آزمایشگاهی این چهار مدل طی شده و تا آخر سال از وابستگی به خارج کشور به صورت صد در صد خارج خواهیم شد. در سایر حوزه‌ها هم در آینده نزدیک خبرهای خوشی داریم.

ارز؛ مشکلات چاپخانه و تولیدکنندگان کاغذ

غلامرضا شجاع با بیان اینکه مشکلات چاپ و نشر جدا شدنی نیست و به هم گره خورده است، اولین مشکل را موضوع کاغذ دانست و مطرح کرد: بعد از جلسه‌ای که با شما داشتیم دو ناشر عمده مشکلات را با شما در میان گذاشتند. من وظیفه دارم سپاسگزاری کنم که چهار روز بعد از آن، در جلسه‌ای با آقای مخبر حمایت‌های لازم را انجام دادید. اما اخیراً با اقدام بانک مرکزیگشایشات برای ما و تولیدکنندگان کاغذ با مشکل مواجه شده است. من درخواست دارم آقای وزیر یک بسته حمایتی کاغذ برای ما درنظر بگیرند. با زحماتی که تشکل‌ها کشیدند، لیتوگرافی و چاپ را از مالیات معاف کردیم اما سازمان امور مالیاتی کشور مقاومت می‌کند.

لزوم شفافیت در حوزه تخصیص کاغذ

محمدرضا کریمی نیز در این نشست به مشکلات حوزه کاغذ اشاره کرد و با طرح این نکته که تخصیص کاغذ باید با عنایت و دقت بیشتری پیگیری و گزارش آن به صورت شفاف ارائه شود، گفت: در چند ماه اخیر عده‌ای از ناشران از صدور مجوز گله‌مند بودند؛ فکر می‌کنم هرچقدر کتاب‌ها راحت‌تر مجوز بگیرند، کتاب‌های غیرمجاز و قاچاق کمتر می‌شود. امیدوارم با کارگروهی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحت عنوان «سامان‌دهی بازار کتاب» اجرایی شد این موضوع به مرحله عملیاتی برسد. نکنه دیگر مسئله معافیت مالیاتی ناشران است که به صورت قانون تصویب شد، اما سازمان امور مالیاتی این معافیت را از ناشران دریغ می‌کند و به عناوین گوناگون آن را لغو کرده است.

لزوم حمایت از نوقلمان

در بخش دیگر این نشست راضیه تجار ضمن تبریک هفته کتاب، برای مبارزان عرصه مقاومت در غزه آرزوی پیروزی نهایی کرد و درباره معضلات نویسندگی، تهدیدات و فرصت‌های آن‌ها مطرح کرد: نویسنده امروز باید ایده‌پرداز، حساس، اهل رصد و صید سوژه و اهل نگارش باشد. ضمن آنکه بسیاری از مسائل را درونی کرده و بعدِ صرف وقت و تامل آن‌ها را به نگارش درآورد. نویسنده باید اهل مطالعه سفر و کسب تجربه و معاشرت با مردم باشد. از برج عاج نشینی و گسست رابطه پرهیز کند. اما مسئولان فرهنگی باید برای دیدن این طیف تلاش کنند؛ چون اگر حال دل خوب باشد قلم می‌چرخد.

او با اشاره به اینکه نویسندگان حرف خود را از طریق کتاب می‌زنند، عنوان کرد: باید زمینه کار را برای آنان فراهم کرد؛ ایجاد زمینه صرفاً مادی نیست و کسی که می‌خواهد خلق کند باید آرامش فکری داشته باشد. نباید بندهای مادی دور دست و پا و اندیشه او باشد. اگر کاری خلق کرد با ترافیک چاپ، شمارگان حداقلی و توزیع بد اثر مواجه نشود؛ با حق‌الزحمه کم زندگی نمی‌چرخد و نویسنده مجبور به انجام کارهای یکبار مصرف می‌شود یا وقت خود را وقت کارهای غیر نوشتاری می‌کند. همچنین اگر به نوقلمان توجه کنیم آثار ارزشمندی را می‌بینیم.

وی با تاکید بر توجه به موضوع کاغذ جهت رونق چاپ کتاب به بحث مجوز اشاره و اضافه کرد: حمایت از انجمن‌های نویسندگی می‌تواند تا حدودی از مسئولیت وزیر بکاهد و واسطه‌ای بین اهل قلم و وزارتخانه باشد. کارهای خوبی در این انجمن‌ها می‌شود که می‌تواند دل اعضا را قوت ببخشد و در راستای اهداف کارهای فرهنگی کشور صورت بگیرد. اما برخی کارها فقط از مقام بالادست صورت می‌گیرد.

عدم نشر کتاب؛ لطمه‌ای به فرهنگ

عبدالکریم جربزه‌دار ضمن تشکر از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مسئولان فرهنگی کشور برای برگزاری این گردهمایی جهت تبادل افکار ناشران و مسئولان فرهنگی عنوان کرد: جناب آقای دکتر اسماعیلی تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل. تا به حال نقش ناشران در این مقال به درستی شناخته نشده است؛ بسیاری از خوانندگان نمی‌دانند بیش از سه چهارم کتب اساسی سفارش ناشر است. اگر سفارش ناشر نبود بسیاری از امهات کتب مرجع همچون تاریخ کامل ابن اثیر، تاریخ تمدن ویل دورانت، بحار الانوار و… منتشر نمی‌شد.

وی با اشاره به اینکه چاپ کتاب توجیه اقتصادی ندارد، گفت: در سال‌های اخیر ناشران بسیاری به دلیل تورم، سرمایه خود را از دست دادند. اما چرا ادامه می‌دهند؟ به این دلیل که ناشران عاشق کتاب هستند و بهای عاشقی را می‌پردازند و بدون مزد و منت هر عنوان کتاب را جگرگوشه و فرزند خود می‌دانند. اما این ناشران در عین حال حساس نیز هستند و باید مواظب بود که اگر آزرده شوند دل ابداع را از دست می‌دهند و این امر برای فرهنگ این کشور لطمه است. یکی از از وظایف مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که متولی نشر و اشاعه فرهنگ و تمدن این خاک پاک است، این است که با امکانات خود ناشران را تقویت می‌کند؛ و واجب عینی است که مواظب باشد و حرمت آنها را نگه دارد و نگذارد در این وانفسای رکود تورمی از پای درآیند که کتاب از پای درمی‌آید.

ضرورت جلوگیری از آسیب‌های صنعت نشر

در بخش دیگر این نشست محمد طوسی با بیان اینکه حوزه نشر با آسیب‌های زیادی مواجه بوده و خوب است که توسط تشکل‌ها از آن جلوگیری کنیم، عنوان کرد: ابعاد توسعه بازار هر کالایی، توسعه تقاضا است. اگر در دوره وزارت شما کارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای افزایش فرهنگ مطالعه کاری انجام شود اتفاق خوب رقم می‌خورد.

وی به توسعه وضعیت نشر کشور در قالب تولید و توزیع کلان و خرد اشاره و تاکید کرد: خوشبختانه امروز چرخه تولید پذیرفته که تولید از توزیع کلان صورت می‌گیرد. روزهایی موزعین جایگاهی نداشتند و دیده نمی‌شدند و حتی در عضویت اتحادیه نبودند. من تصور می‌کنم اگر این سه بخش را به رسمیت بشناسیم رو به جلو حرکت کردیم.

پیشرفت حوزه نشر

محسن پرویز دیگر سخنران این آیین با اشاره به جنایات بی‌رحمانه صهیونیست‌ها در حق مردم فلسطین عنوان کرد: این جنایات نشان می‌دهد که افسانه هولوکاست را درجهت تقویت سلطه خود بر جهان ساختند. امیدوارم ظلمی که به مردم مظلوم فلسطین می‌رود، برچیده شود.

وی عشق و علاقه ناشران و فعالان حوزه نشر و کتاب را عامل ماندگاری آن‌ها در این عرصه عنوان کرد و گفت: من به عنوان کسی که دانشگاه را خواستگاه اصلی خود می‌دانم، گواهی می‌دهم دوستانی که اکنون در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مشغولند، دلسوزانه در جهت حل مشکلات حرکت می‌کنند. آقای محمدعلی مرادیان در دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی اهتمام به حل مشکلات دارند و اگر مشکلی که در این عرصه وجود دارد درست منتقل شود، حل می‌شود. در دو هیئت نظارت بر نشر کودک و نوجوان و بزرگسال افراد شناخته شده فرهنگی حضور دارند و در کنار قوانین سلبی در پی موارد ایجابی هم هستیم. به نظرم اگر عزیزان ارتباط مستمر و قوی با وزارتخانه داشته باشند مشکلات زودتر حل می‌شود.

او خطاب به مسئولان و مدیران وزارتخانه بیان کرد: بسیاری از عزیزانی که در حوزه نشر کار می‌کنند و آنها را می‌شناسم، افراد دلسوزی هستند. اگر گاهی اختلاف دیدگاه و نگاه داریم در اصل در پی اعتلای ظرفیت‌های جمهوری اسلامی هستیم. اگر نشست‌هایی مثل این نشست با ظرفیت کوچکتری برگزار شود و مشکلات مطرح شود، به‌طور همدلانه می‌توانیم بسیاری از مشکلات را حل کنیم. پیشرفت حوزه نشر تا به حال خوب بوده است.

این عضو هیئت نظارت بر نشر در پایان سخنان خود گفت: کاهش شمارگان کتاب به معنای این نیست که مطالعه در جامعه ما ضعیف شده است و امیدوارم که شاهد گسترش حوزه صنعت نشر و اقتصاد آن باشیم.

ضرورت وجود سند راهبردی در حوزه نشر

مهدی فقیهی‌نژاد نیز ضمن زنده نگاه داشتن شهدای انقلاب اسلامی و شهدای امنیت مطرح کرد: فرهنگ مثل هوا است و به نظرم از امنیت مهمتر است. ما سختی و پیچیدگی کار حکمرانی را هم می‌دانیم؛ اما این را هم می‌دانیم که فرصت خدمتگزاری محدود است. اگر یک دال مرکزی را پیش روی دوستان بگذارم که مایه همدلی ما باشد، پیشرفت کشور مبتنی بر اسلام و ایران است.

وی کتابفروشی را نقطه تلاقی قسمت زیادی از صنعت نشر دانست و اضافه کرد: کتابفروشی محیطی است که فصل فرهنگی مصرف جامعه را تعیین می‌کند. به نظرم برای اینکه شأن اهالی کتاب حفظ شود باید به بالادستی‌ها رجوع کرد. سعی کردیم با اجزایی که در سطح کلان در حوزه کتاب فعال هستند گفت‌وگو کنیم. به نظرم باید یک سند راهبردی در حوزه نشر و کتاب داشته باشیم. این روزها بحث برنامه هفتم توسعه مطرح است و در این خصوص انجمن خوشه در تعامل با موثرین این برنامه رفت و آمدهایی دارد. بسیاری از مولفه‌هایی که داریم باید در سطح کلان و با نگاه دقیق بررسی و تبیین شود تا در میدان امکان عمل بیشتری داشته باشیم. در تعاملی که با معاونت فرهنگی داشتیم از طرف انجمن پیشنهادی دادیم که کتابفروشان وارد صندوق هنر شوند و این درخواست به نتیجه رسید. پیشنهادی هم دارم که کتابفروشان در صحنه سیاستگذاری‌های کلان صنعت نشر حضور داشته باشند.

اهمیت توزیع کتاب در فضای بین‌المللی

در بخش دیگر این نشست میثم نیلی ضمن تبریک هفته کتاب به اهالی قلم و نشر و خداقوت به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاران او گفت: فرهنگ در ذات ناشران نمایان است. من از دولت بابت جریان کاغذ تشکر می‌کنم. وزارت آموزش و پرورش و نهادهای فرهنگی دیگر، استفاده از کاغذ خارجی را ممنوع کردند و از کاغذ ایرانی در کتاب‌های درسی استفاده کردند. ناشران هم از کاغذ ایرانی بهره بردند. اکنون خودکفایی در زمینه کاغذ نداریم اما باید در این مسیر حرکت کنیم. تشکر بعدی در زمینه جمع شدن بساط توزیع ناعادلانه کاغذ است. این موضوع همه را آزار می‌داد. امروز به آرامش رسیدیم.

مدیرعامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی حساسیت بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور محتوایی را مهم دانست و بیان کرد: در این دوره حساسیت‌های محتوایی، ولنگاری‌ها اصلاح شد و هنوز هم جای اصلاح و تقویت دارد.

وی به فراهم شدن امکان عضویت کتابفروشان در صندوق هنر اشاره کرد و با بیان اینکه در دوره خیلی خاصی قرار داریم، عنوان کرد: دوره‌ای که دنیا بحران بزرگی را طی می‌کند و همه از وضع اکنون جهان منزجر هستند. اگر این جنایات رژیم صهیونیستی ادامه پیدا کند میلیون‌ها معترض به میلیاردها معترض تبدیل خواهد شد. مردم کشورهایی که خود بانی تاسیس این غده سرطانی بودند نیز بیدار شده و حرکت کردند. برای ما که چهل و چند سال پیش امام (ره) فرمودند اسراییل غده سرطانی است و باید محو شود که این مهم در حال تحقق است.

میثم نیلی در پایان گفت: دنیا به واسطه اهانتی که به کتاب خدا شد، دوره جدیدی از علاقه‌مندی به معارف و قرآن را تجربه کرد. اتفاقی که افتاد روی آوردن به سمت قرآن است. در این سرگشتگی و این حیرتکده جهانی چیزی که جا دارد در چنین شبی در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و نخبگان فرهنگی با هم عهد ببندیم این است که از امام زمان (عج) بگوییم و عالم را نسبت به مولای خود آگاه کنیم. این کار می‌تواند نجات بخش جهان باشد. با مترجمان قوی ارتباط بگیریم تا معارف مهدوی و انقلاب اسلامی را ترویج کنیم. ما در امر توزیع کتاب در فضای بین‌المللی ضعیف هستیم و از فعالان بین‌المللی و وزارت امور خارجه کمک می‌خواهیم.

اعطای نشان درجه یک هنری

در بخش پایانی «ضیافت هفته کتاب» نشان درجه یک هنری در چند رشته توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهدا شد.

محمدعلی گودینی، نشان درجه یک هنری در رشته داستان‌نویسی، محمود اکرامی‌فر، نشان درجه یک هنری در رشته شعر، مجید ملامحمدی، نشان درجه یک هنری در رشته ادبیات داستانی، محمدمهدی رسولی، نشان درجه یک هنری در رشته ادبیات داستانی و نغمه مستشار نظامی، نشان درجه یک هنری در رشته شعر دریافت کردند.

سی‌ویکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «آینده خواندنی است» از بیست‌وسوم آبان‌ماه آغاز به کار کرد و تا سی‌ام آبان‌ماه ۱۴۰۲ به کار خود ادامه می‌دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها