دوشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۴
داوری ۵۵۴ اثر ارسالی به سی‌امین جشنواره کتاب سال دانشجویی/ «خادم کتاب» معرفی می‌شود

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی درباره اهمیت برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی، از داوری ۵۵۴ اثر به دبیرخانه کتاب سال خبر داد و گفت، سیدمحمود مرعشی نجفی، به‌عنوان «خادم کتاب» معرفی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری سی‌امین جشنواره ملی کتاب سال دانشجویی با حضور علیرضا کلانتر مهرجردی، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و حامد علی‌اکبرزاده، رئیس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی ۲۲ آبان در خبرگزاری ایکنا برگزار شد.

علیرضا کلانتر مهرجردی در ابتدای این نشست گفت: قران کریم به‌عنوان بالاترین قله کتابت و حاوی سخنان خالق با مخلوق است و اعجاز پیامبر بزرگ اسلام (ص) برای هدایت و سعادت انسان نازل شده است، از ابتدا هرکس به این امر متوسل شد، راه سعادت را پیدا کرد. امیدواریم ادامه‌دهنده امر مهم هدایت در کشور باشیم. کتاب را در معرض زندگی زیسته دیگران قرار می‌دهد و در ابعاد مختلف امکان زیست چند باره را فراهم می‌کند از این بعد هم کتاب اهمیت دارد. کتاب به‌عنوان یک آزمایشگاه مکتوب، در حوادث سیاسی اجتماعی یکی از ابزارهای ثبت نقاط عطف تاریخی است.


وی افزود: جهاد دانشگاهی به‌عنوان یکی از نهادهای برخاسته از انقلاب اسلامی، ماموریت مهمی در ترویج امر مطالعه و نشر دارد. در سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی افتخار است که برگزارکننده سی‌امین دوره کتاب سال دانشجویی هستیم. یکی از مواردی که فلسفه حفظ این ماموریت را برای جهاد دانشگاهی برجسته کرده این است که دانشجویان از لحاظ فرهنگ دانشگاهی با امر کتابت و نحوه نگارش و ترویج مطالعه آشنا شوند؛ بنابراین این کار را در دستور کار سازمان ترویج و مطالعه و نشر دانشجویی قرار دادیم.

وی ادامه داد: در همه حوزه‌های تخصصی که سازمان و مراکز سازمان، فعال هستند، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را به‌عنوان یک رویکرد در حوزه فرهنگی انتخاب کردیم و براساس همین رویکرد بحث ماموریت جهاد دانشگاهی در مولفه‌ها و شاخص‌های فرهنگی، سند دانشگاه اسلامی و نقشه جامع علمی قرار دادیم و ترویج گفتمان علم را نیز در سالیان پیش‌رو شاهد خواهیم بود.

در اقدامات فرهنگی که با همکاری سازمان جهاد دانشگاهی برگزار می کنیم توسعه و ترویج نشر را برای دانشجویان جدیدالورود قرار دهیم و حتماً در کنار ترویج مطالعه، آموزش، لزوم آشناسازی دانشجویان با مهارت‌های مطالعه هم آشنا کنیم. همکاران من این ابتکار عمل در سراسر کشور آغاز کرده‌اند و اقدامات مرتبط را دنبال میکنند.

جشنواره کتاب سال دانشجویی قدیمی‌ترین رویداد فرهنگی در حوزه دانشگاه‌ها است

در ادامه این نشست، علی‌اکبرزاده با بیان اینکه رمز موفقیت جشنواره کتاب سال دانشجویی، استمرار آن است، گفت: برنامه اصلی جهاد دانشگاهی در هفته کتاب، جشنواره کتاب سال دانشجویی است. امسال سی‌امین دوره جشنواره کتاب سال دانشجویی را ۲۹ آبان از ۹ تا ۱۲ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار خواهیم کرد. این جشنواره قدیمی‌ترین برنامه فرهنگی جهاد دانشگاهی است. دستاوردهای خوبی داشته که نخستین آن، فعالیت مشارکت‌کننده‌های سال‌های قبل در جایگاه استادان دانشگاه‌های برتر کشور یا حضور در بخش‌های مختلف جهاد دانشگاهی است.

وی ادامه داد: امسال ۲۸ گروه علمی و بیش از ۶۰ داور، آثار دانشجویان را بررسی کردند. در کنار بخش علمی هم بخش اجرایی و دبیرخانه جشنواره مثل هر سال، کار را پیش می‌برد. در این جشنواره جهاد دانشگاهی و موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌عنوان حامی، در برگزاری این مشارکت دارند.

علی اکبرزاده با اشاره به فراخوان و بخش‌های مختلف جشنواره، افزود: امسال جشنواره در دو بخش اصلی با ۶ گروه و یک بخش ویژه برگزار می‌شود. در بخش اصلی آثار در گروه‌های علوم پایه، علوم کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و معماری، فنی و مهندسی، علوم پزشکی و دامپزشکی و علوم انسان. بررسی شدند. در گروه علوم انسانی به‌دلیل تنوع، شاخه‌های زیادی داشتیم مانند زبان و ادبیات فارسی، روانشناسی، حقوق، تاریخ و مدیریت.

رئیس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی گفت: بخش ویژه با توجه به مسائل اصلی کشور و معطوف به شعار سال کشور طراحی می‌شد، دو شاخه «ادبیات پیشرفت» شامل آثار روایت‌کننده پیشرفت در حوزه‌های مختلف است. شاخه‌ای هم مربوط به «اقتصاد دانش‌بنیان» و «تولید ملی» است که رهبر معظم انقلاب اعلام می‌کردند و حداقل کاری سازمان، شناسایی و تجلیل از نویسندگان آثار بود. از اسفندماه کار پذیرش آثار شروع شد و علاوه بر دانشجویان، برخی ناشران از قبیل انتشارات دانشگاه امام صادق (ع)، «رویان‌پژوه»، «ارسباران»، «ادیان و مذاهب» «آرتین طب»، «اندیشه رفیع»، «ابن‌سینا»، «ارجمند»، «جامع‌نگر»، «سوره مهر»، «به‌نشر» به سازمان کمک کردند. در اختتامیه نیز سه ناشری که در انتشار آثار دانشجویان اهتمام داشتند معرفی و تجلیل می‌شوند.

وی با اشاره به مراسم اختتامیه و جزئیات آن توضیح داد: امسال هم تقدیر از استاد «خادم کتاب» را خواهیم داشت، و طبق هر سال از استادانی که نقش ویژه‌ای در کشور دارند، تجلیل می‌شود که امسال به پاس خدمات و آثار شایسته و کتابخانه مرحوم مرعشی، از سیدمحمود مرعشی نجفی، به‌عنوان «خادم کتاب» تجلیل می‌شود.
 

همزمان با هفته کتاب، پویش «رستا» در مناطق محروم برگزار می‌شود

رئیس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی ضمن اشاره به آمار این دوره از جشنواره عنوان کرد: امسال ۵۵۴ اثر دریافت کردیم که علوم انسانی و مهندس، دو گروه موضوعی هستند که بیشترین آثار را به خود اختصاص داده‌اند. از بین آثار، ۵۳ درصد تالیف و ۴۷ درصد ترجمه هستند. ۶۳ درصد مشارکت‌کننده‌ها دانشجوی دانشگاه دولتی، ۲ درصد دانشجوی دانشگاه آزاد و بقیه از سایر دانشگاه‌ها هستند. از آمار یاد شده، ۶۹ درصد آقایان هستند. از لحاظ مقاطع تحصیلی ۶۹ درصد کارشناسی ،۲۳ درصد کارشناسی‌ارشد و بقیه دکترا هستند.

علی‌اکبرزاده افزود: درحاشیه کتاب سال امسال، از مولفان فعال مجموعه نشر جهاد دانشگاهی، تجلیل خواهد شد؛ همچنین در اختتامیه میزبان تعدادی دانشجو از سراسر کشور هستیم. پویش «رستا» نیز همزمان با آغاز هفته کتاب آغاز به کار کرده و قرار است با مشارکت دانشجویان، دانش‌آموزان و نهادها به مناطق محروم کتاب‌هایی ارسال شود، از این رو بیش از ۱۰ هزار کتاب جمع‌آوری شد که در استان لرستان، مراسم آن برگزار خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها