چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۰
ضرورت تعامل ناشران ایرانی و جهان عرب برای گسترش فرهنگ اسلامی

جمعی از فعالان خارجی حوزه کتاب و کتابخوانی جاضر در هشتمین نمایشگاه کتاب لبنان در گفت‌وگو با شبکه کتاب بر ضرورت تعامل ناشران ایرانی و جهان عرب تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مصطفی بیرم، وزیر کار لبنان در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار شبکه کتاب در سخنانی گفت: افتتاحیه نمایشگاه کتاب لبنان به خوبی انجام شد و کشورهای زیادی ازجمله ایران در آن با آثار متعددی حضور دارند.

وی ادامه داد: غرفه ایران من را شگفت‌زده کرد زیرا در آن کتاب‌های بسیاری با موضوعات مختلف وجود دارد که همین موجب تفاوت غرفه ایران با دیگر غرفه‌های این نمایشگاه است. این غرفه با برپایی رونمایی کتاب، محافل شعر و نقد ادبی و برنامه‌های جذابش بسیار مورد توجه حاضرین در نمایشگاه واقع شده است. از مردم ایران می‌خواهم که فرهنگ کشور خود را رواج دهند به این دلیل که بیان فرهنگ ایرانی در کشورهای دیگر امر بسیار مهمی است.

همچنین بلال عمیص، مدیر انتشارات دارالحضاره با بیان اینکه از حضور ایران در هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب لبنان خوشحال هستم، گفت: ایران از لحاظ تاریخی و فرهنگی تمدن بسیار قوی دارد و هر جا که صحبت از فرهنگ است ایران در آنجا حضور دارد. وجود ایران بسیار مؤثر و ارزشمند است.

وی تاکید کرد: در مرکز «دارالحضاره» بسیاری از کتاب‌هایی که فرهنگی و اسلامی است از فارسی به عربی ترجمه می‌شوند. به غیر از موسسه ما، مؤسسات دیگری هم هستند که کتاب‌های فارسی را به عربی ترجمه می‌کنند و در اختیار مردم قرار می‌دهند. این تعامل در ایران وجود دارد و بسیاری از کتاب‌ها به عربی ترجمه می‌شوند که همین تعامل بسیار بین ناشران ایرانی و ناشران جهان عرب به خصوص ناشران لبنانی را نشان می‌دهد.

در ادامه نیز هیثم موفق حافظ، رئیس اتحادیه ناشران سوریه در سخنانی گفت: با صراحت و بدون هیچ تعارفی از وقتی که وارد غرفه ایران شدم بسیار خوشحال هستم چون علاوه بر اینکه عناوین کتاب‌ها نظر من را به خودش جلب کرد بلکه نوع چینش و انتخاب کتاب‌ها برای من جذاب بود؛ زیرا ذات و روح انسانی را جلا می‌دهد.

وی ادامه داد: در سوریه تمام تلاشمان این است که این تعامل به بهترین نحو انجام شود و تاکنون هم توانسته‌ایم با کشورهای اسلامی تعامل خوبی داشته باشیم. نه‌تنها ناشران جهان عرب، بلکه ناشران مسلمان در هر کجای این جهان هستند حتی اگر در قلب اروپا باشند باید با هم تعامل داشته باشند و فرهنگ اسلامی را رواج دهند. به رشد انسانی کمک کنند و در جهان صلح و آرامش و فرهنگ صحیح انسانی را به نمایش بگذارند.

وی با اشاره به فعالیت‌های شبکه تخصصی کتاب در ایران و این دوره از نمایشگاه، تاکید کرد: بسیار خوشحالم که شبکه‌ای به اسم «شبکه کتاب» با موضوع کتاب وجود دارد که فرهنگ کتابخوانی را رواج می‌دهد. این شبکه بستر مناسبی برای تعامل هر چه بهتر ناشران و نویسندگان ایرانی است و خرسندم از اینکه با آن آشنا شده‌ام.

رئیس اتحادیه ناشران سوریه تصریح کرد: علاقه دارم که تعامل ناشران سوری و ایرانی بیشتر شود زیرا همانطور که از لحاظ سیاسی در کنار هم هستیم باید از نظر فرهنگی هم در کنار هم باشیم و به پیشرفت هم کمک کنیم. چرا که این دو ملت نزدیک هم هستند و رؤیای مشترک هر دوی آنها این است که هر چه زودتر تمامی ناشران به خصوص ناشران ایرانی و سوری کنار هم برای رواج فرهنگ های مشترک گرد هم بیایند.

به گزارش ایبنا؛ به نقل از شبکه کتاب، هشتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب لبنان از ۲۱ الی ۳۰ مهرماه ۱۴۰۲ آغاز به کار کرده است. در این نمایشگاه، علاوه بر عرضه هزار و ۲۰۰ جلد کتاب در غرفه جمهوری اسلامی ایران، پوشش کاملی از اخبار نمایشگاه، گفت‌وگو با شخصیت‌های علمی و فرهنگی، ناشران و نویسندگان حاضر در این دوره از شبکه کتاب به آدرس ketab.tv زنده پخش می‌شود.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها