محسن تاجآباد، نویسنده این اثر، که در نشست حضور داشت، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در اراک درباره کتابش گفت: حرفهای کوتاهی که در حکمتانه آمده، میتوانستند مفصلتر بیان شوند. نکاتی که برخیشان همچون جنینی، قابلیت رشد و گسترش دارند، اما آگاهانه کوشیدهام این ایدهها را در قالبی کوتاه عرضه کنم؛ چرا که جهان امروز، جهان شتاب است. مجموعهای از انرژیهای پیرامونی ما را به پیش میبرد. خواسته یا ناخواسته، دیگر جایی برای گامهای آهسته و تأمل طولانی باقی نمانده است.
وی افزود: انسان امروز، شتاب را با تمام وجود احساس میکند؛ شتابی آمیخته با هراس، بیآنکه بداند سرچشمه یا مقصد آن کجاست. فرصتها کم، مجالها اندک و حوصلهها تنگ شدهاند. ما در معابری باریک، با کوچکترین برخوردی به راه میافتیم، مبادا زیر دستوپا بمانیم. همچون برههایی هراسان از گرگهای نامرئی، به دهان شیرهایی فرو میرویم که ذوق و عشق را میبلعند. این، تصویر انسان امروز است.
تاجآبادی با اشاره به تغییر سبک زندگی معاصر ادامه داد: دوره ما، دوره کوتاه شدنهاست؛ از سفرههای پدرسالار که بوی سبزی تازه و نان خشخاش میداد، فقط لقمهای باقی مانده است. در چنین فضایی، فقط باید نشانهها را دریافت و با شتاب از ف به فرحزاد رسید.
وی با اشاره به منبع الهام این نوشتهها گفت: بیشتر این گفتارها، حاصل تعاملاتم با دانشجویان و مخاطبان کلاسهای درس است. سخنانی که در حاشیه مباحث درسی بیان و بعدتر یادداشت شدهاند تا اکنون در قالب کتاب عرضه شوند. اگر گاه لحن کتاب، خطابی یا پندآمیز به نظر میرسد، به هیچوجه قصد تحکم یا نصیحت نداشتهام، زیرا مخاطب امروز با حجم بالای اطلاعات دریافتی از رسانهها، چند گام جلوتر از هر توصیه و اندرز ایستاده است.
به گزارش ایبنا، کتاب «حکمتانه» در ۷۲ صفحه، با قطع رقعی و شمارگان ۱۰۰۰ نسخه توسط انتشارات «پیام دیگر» منتشر شده است.
نظر شما