با حضور جمعی از شاعران حوزه ایران فرهنگی، نشست ادبی مجازی با نام «حکمت دیدار» برگزار میشود.
این نشست شامگاه جمعه هفتم مهر ساعت 21 به وقت تهران و 23 به وقت دهلی نو برگزار میشود.
برای نجات آثار تاریخی، دهها هزار جلد کتاب چندصدساله از قفسههای یک صومعه قرونوسطایی در مجارستان جمعآوری میشود تا آنها را از هجوم سوسکهایی که میتوانند بخشی از تاریخ را نابود کنند، حفظ کنند.
اصفهان – نشر «اقنوم» کتاب «تماشای ایران» را که شامل منتخب عکسهای مرتضی بخردی از سرتاسر ایران است، به انتخاب حامد قصری منتشر کرد.
نویسنده کتاب «همهچیز فرو میپاشد: زندگی و آثار صادق چوبک» گفت: از منظر مضمونی، چوبک معمولاً به بخشهایی از جامعه میپردازد که کمتر دیده شدهاند؛ او از لایههای پایین و فراموششده جامعه مینویسد و آنچنان به این طبقات نزدیک میشود که گاه تصمیمات و رفتار شخصیتهایش حیرتانگیز و گاه هولناک به نظر میرسد.
محمد حسینی، نویسنده، گفت: در پشت سر اسمهایی چون مارکز و همینگوی، لشکر انبوه شکستخوردهها قرار دارند و میتوان گفت اگر کسی در عالم نویسندگی دارای توانمندی زیادی باشد و به شهرت برسد میتواند عایدی خوبی نیز برای تأمین یک زندگی مرفه داشته باشد؛ ولی همه هری پاتر نویس نیستند.
این خانه، صرفاً چهاردیواریای ساده نیست؛ بلکه آستانهای است که هزاران جوان ایرانی در آن تربیت شدند، حق آموختند، اخلاق ورزیدند و افتخار آفریدند.
ثبت مکتوب تجربیات جنگ در همان زمان وقوع یا لااقل در زمانی نزدیک به آن، ضمن آنکه روایتی دست اول از آن رویداد و از منظری متفاوت از گزارشهای رسمی ارائه میکند، همچنین میتواند حال و هوای انسانی را منتقل کند که آن واقعه را از نزدیک و به صورت زنده تجربه کرده و هنوز به اصطلاح داغ است و حس و احساساتی زنده دارد.
کاوه فرخ: ایرانی خواه نیروی نظامی داشته باشد و یا نداشته باشد، از زمان اسکندر تا به امروز از خاک خودش دفاع میکند به هر نحوی.بحث ژنتیک نیست اما به لحاظ فرهنگی شاهد یک نوع ایراندوستی در ایرانیان هستیم که به سادگی از بین نمیرود.
فواد نظیری، شاعر و مترجم ایرانی، گفت: ادبیات در مقطع تاریخی وقوع یک جنگ، عصاره این رخداد را میپروراند و تأثیر آن را بر عواطف انسانی و مسائل درونی بازگو میکند.
آذردخت بهرامی، داستاننویس، گفت: سفارشی نوشتن با ذات ادبیات همخوانی ندارد و شاید فقط بتوان فیلمنامه را سفارشی نوشت که آن هم میتوان گفت جزو ادبیات نیست.
منیرالدین بیروتی، داستاننویس ایرانی، گفت: حتی اگر یک نویسنده حرفهای باشد و تماموقت بنویسد اما دانش ادبی کافی نداشته باشد، نه تنها سودی برای فرهنگ و ادبیات ندارد بلکه بازار کتاب را مبتذل میکند و سطح سلیقه جامعه را نیز پایین میآورد.
مجله نیشن در مقالهای به تحلیل و بررسی رمان کمال نوشته ونیچنزو لاترونیکو نویسنده معاصر کشور ایتالیا با موضوع فرهنگ مصرف گرایی در دنیای مدرن میپردازد که امسال توانسته به فهرست نهایی جایزه بوکر راه یابد.
محمد سمیر ندا، نویسنده مصری برنده بوکر عربی 2025 در گفتوگویی صمیمانه از تجربه زیسته، زخمهای تاریخ و مسئولیت نوشتن در برابر حافظه جمعی سخن میگوید
اگر هوش مصنوعی بتواند به اندازهی دانشجویان کارشناسی ارشد آثار ادبی مانند هملت را تحلیل کند، آیا هنوز نیاز به نقد ادبی انسانی و آموزش آن وجود دارد؟
کارشناسان، میزگرد «نخستین فلوشیپ نشر تهران؛ چالشها و دستاوردها» درباره محدودیتها، مباحث اجرایی، چالشهای زیرساختی نشر کتاب کودک و نابلدی و بیتوجهی ناشران به کسب آمادگی برای حضور در بازارهای جهانی با توجه به قابلیتهای ادبیات کودک و نوجوان گفتند.
خراسانرضوی - دفتر چهارم «شاهنامهپژوهی» به همت خردسرای فردوسی مشهد و با نظارت محمدجعفر یاحقی منتشر شد.
برخلاف روایتهای رسمی که پیوند هایدگر با نازیسم را امری گذرا، سیاسی و بیارتباط با تفکر فلسفی او معرفی میکنند، فاریاس با تکیه بر اسناد تاریخی و شواهد مکتوب، نشان میدهد که این ارتباط نهتنها عمیق و ایدئولوژیک، بلکه تا پایان عمر هایدگر نیز استمرار داشته است.
خراسان رضوی - نخستین ایستگاه دیجیتال دسترسی به نسخ خطی و دریافت منابع چاپی گنجینه رضوی در محل کتابخانه ملی ازبکستان در تاشکند راهاندازی شد.
«نیمن» دست به نگارش تاریخ فلسفه، با محوریت موضوع «شر»،پرداخته است. او در مطالعه خود نشان میدهد تغییرات دیدگان انسان، بهخصوص انسان غربی، در رابطه با مفهوم شر، منجر به تحولاتی بنیادین شده که در عموم تاریخنگاریهای فلسفه، نادیده گرفته شدهاست
حسین شیخ رضایی معتقد است: توجه روزافزون مردم به فلسفه، نشانگر جستجوی آنها برای معنا و راهکارهای عملی در زندگی است، نه صرفاً مباحث انتزاعی. او تأکید میکند که «فلسفههایی برای زندگی» به دلیل پرداختن به همین دغدغههای انضمامی و نیاز به معنایابی در جامعه، با استقبال چشمگیر مواجه شده و به پناهگاهی فکری بدل گشتهاند.
مطالعه دیستوپیا در اندیشه کلیز در کتاب «دیستوپیا: تاریخی طبیعی» از مرزهای نقد ادبی فراتر رفته و به یک ابزار مفهومی در علوم انسانی، تاریخ اندیشه، و تحلیل ایدئولوژی بدل میشود. این یادداشت در پی آن است که ظرفیت دیستوپیا را برای بازاندیشی در باب تمدن، سیاست، و انسانِ معاصر، از رهگذر بازخوانی پروژه کلیز، بهمثابه یک امکان نظری جدید برجسته سازد.
در سیوچهارمین قسمت از برنامه «اکنون» با اجرای سروش صحت، دکتر حامد وحدتینسب، انسانشناس و استاد دانشگاه، درباره تاریخ تابآوری انسان در مواجهه با بحرانهای طبیعی و اقلیمی صحبت کرد.
در سالهای اخیر، بسیاری از مؤلفان و پژوهشگران استانی ترجیح دادهاند آثارشان را نه در شهر خود، بلکه به ناشران مستقر در تهران بسپارند. این پدیده که بهظاهر نشانی از تمایل به کیفیت بالاتر یا دیدهشدن بیشتر است، در لایههای عمیقتر خود حامل پیامهایی از تمرکزگرایی مزمن در حوزه کتاب است.
در ادامه، هر آنچه باید درباره خرید سرویس خواب عروس، مدلها، متریال، قیمت، و نکات مهم بدانید، به صورت جامع برای شما توضیح دادهایم.
همدان - در سالروز عملیات رمضان، محمد فتحی یکی از فرماندهان دفاع مقدس به معرفی کتاب «ده متری چشمان کمین» در کتابخانه علامه مجلسی ملایر پرداخت.
در این مقاله قصد داریم به بررسی چهار برند معتبر ایرانی یعنی بهران، نفت پارس، ایرانول و اسپیدی بپردازیم و به شما بگوییم برای خودروهای سواری و خودروهای سنگین مانند کامیون و اتوبوس، کدام روغنها بهترین انتخاب هستند و چه مزایایی به همراه دارند تا با خیال راحت و اطمینان خاطر، روغن موتور مناسب خودروی خود را خریداری کنید.
خرید ملک در دبی در سال ۲۰۲۵ فرصتی بینظیر برای سرمایهگذاری، اخذ اقامت امارات و حفظ ارزش سرمایه است. دبی با زیرساختهای مدرن، رشد اقتصادی پایدار، امنیت بالا و قوانین حمایتی، یکی از جذابترین بازارهای املاک جهان محسوب میشود.
نشست بررسی رمان نوجوان «وقت قصه مرا صدا کن» محمدرضا یوسفی با حضور نویسنده اثر، تیمور آقامحمدی به عنوان میزبان و دکتر مریم جلالی به عنوان کارشناس برگزار میشود.
در دهه ۷۰، دانشگاه علامه طباطبایی شاهد حضور دو استاد برجسته ادبیات فارسی، دکتر سیروس شمیسا و دکتر سعید حمیدیان بود که با تدریس پرشور و آثار ماندگارشان، نسلی از ادبدوستان را تربیت کردند. تصویری قدیمی از آن دوران طلایی را ببینید و سفری به دانشگاه علامه آن روزها داشته باشید.
در یکی از داستانهای مجموعه «سواد مالی» کودک یاد میگیرد همیشه نباید به خانواده وابسته باشد و میتواند در همین دوران کودکی برای برخی از نیازها روی پای خودش بایستد. همچنین با اهمیت کار گروهی و مراحل تولید و فروش محصولات در قالب یک داستان آشنا میشود.
کتاب «مدیریت پروژه فرهنگی» با محوریت هنرهای نمایشی نوشته مهرداد صادقی، مریم سلیمی و اصغر خلیلی منتشر شد.
مهدی یزدانیخرم با پیشنهاد حسین پارسایی نگارش نمایشنامهای درباره کوروش را آغاز کرد.
فارس- پژوهشگر و استاد دانشگاه شیراز گفت: شاعران معاصر باید از چارچوبهای ذهنی سنتی عبور کنند.
هرمزگان - آئین رونمایی از کتاب «پشت این در» از سوی ادارهکل کتابخانههای عمومی هرمزگان در بندرعباس برگزار شد.
سیمون وی در این کتاب، استعمار را نهفقط از منظر سیاسی، بلکه بهمثابه بحرانی معنوی، فرهنگی و روانی تحلیل میکند. او با شجاعتی کمنظیر، غرب را به تامل در گذشته استعماری و ساختارهای کنونی سلطهاش فرامیخواند
من با سید محمود دعایی یعنی با صدای خوش آهنگ پر طنینش از رادیو یک نفره صدای روحانیت مبارز از نوجوانی آشنا بودم. این اشنایی در مجلس اول از سال ۱۳۶۰ تبدیل به رفاقت و صمیمت و همکاری با روزنامه اطلاعات شد تا واپسین روزهای عمر ایشان با هم ارتباط داشتیم.
رمان «کاماندان» اثر مصطفی جمشیدی که در حوزه جنگ ایران و عراق نوشته شده است، به کوشش انتشارات سوره مهر منتشر شد.
در حالیکه صنعت نشر آلمان در سال ۲۰۲۴ با کاهش فروش کتاب و افزایش فشارهای اقتصادی مواجه بود، گزارش سالانه اتحادیه ناشران این کشور از رشد جزئی درآمد در بازار خبر میدهد؛ رشدی که بیش از آنکه ناشی از افزایش تقاضا باشد، نتیجه بالا رفتن قیمت کتابهاست.
خراسانرضوی - کتاب تازه منتشر شده «از روزگارِ خُسروان: دَوازدَه جُستار در شاهنامهشناسی» اثر زاگرس زند، مجموعهای از تأملات انتقادی است که به تحلیل بنیانهای مفهومی و ساختاری شاهنامه فردوسی میپردازد.
آرش آذرپناه میگوید که آثار ادگار آلن پو و صادق هدایت باعث شدهاند که به نویسندگی فکر کند و نخستین داستانهای کوتاه نوجوانی خود را تحتتاثیر این دو نویسنده نوشته است. «سه قطره خون» و «سایهروشن» از صادق هدایت و داستانهای کوتاه «گربه سیاه» و «ویلیام ویلسون» از ادگار آلن پو آثاری هستند که جرقههای نوشتن را در ذهن او روشن کردهاند.
نشست علمی «هویت ایرانی خلیج فارس» به همت معاونت پژوهش کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی برگزار میشود.
نظر شما