یکشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۳
تعامل باشگاه بانوی فرهنگ و پژوهشکده زن و خانواده در راستای حمایت از  نوقلمان

مدیر باشگاه ادبی بانوی فرهنگ گفت: با تعامل بین باشگاه بانوی فرهنگ و پژوهشکده زن و خانواده، اعضای باشگاه می‌توانند از پژوهش‌های این پژوهشکده برای تولید محتوا و سوژه‌های موردنیاز کتاب‌های خود استفاده کنند.

سرویس ادبیات خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، سارا عرفانی، مدیر باشگاه ادبی بانوی فرهنگ درباره مهم‌ترین برنامه های این باشگاه ادبی در سال جاری به ایبنا گفت: مهم‌ترین هدف ما تربیت نویسنده و تولید آثار فاخر است و برنامه‌های ما در این جهت پیش می‌رود.  با برگزاری کلاس و کارگاه در طول سال تلاش می‌کنیم که هر آنچه مورد نیاز نویسنده است از تکنیک تا محتوا، در اختیار علاقه‌مندان به نویسندگی بگذاریم.
 
عرفانی ادامه داد: سعی ما بر این است که افرادی که به باشگاه ادبی بانوی فرهنگ پیوستند،ب توانند در یک بازه زمانی دو یا سه ساله بنویسند و تولید اثر داشته باشند. در حین کار نویسندگان و راهبرانی هم هستند که به این افراد کمک کنند. از طرفی ما با ناشران در ارتباط هستیم و اگر آثار اعضا کیفیت خوبی داشته باشد، خودمان برای چاپ کتاب با ناشر وارد گفت‌وگو می‌شویم.
 
وی در مورد کتاب‌هایی که تا کنون به همت باشگاه ادبی بانوی فرهنگ به چاپ رسیده است، عنوان کرد: باشگاه ادبی بانوی فرهنگ چند سال اول سازمان یافته نبود با این وجود در سال‌های ابتدایی پنج کتاب از اعضای آموزش‌دیده را چاپ کردیم و اکنون هشت کتاب از افراد نوقلم و کسانی که کتاب دوم یا سومشان بود، منتشر شده است. هفت کتاب هم در دست ناشر است و با رایزنی‌های انجام شده با ناشر به‌زودی منتشر خواهند شد.
 
مدیر باشگاه ادبی بانوی فرهنگ با اشاره به اینکه در این باشگاه دو گروه آموزش می‌بینند، بیان کرد: ما یک گروه بزرگسال و یک گروه نوجوان داریم و دختران نوجوان ما یک گروه ۱۰۰ نفره هستند که تعدادی از آنها در تهران زندگی می‌کنند و بخشی از آنها هم در شهرستان هستند که این گروه از کلاس‌های مجازی ما استفاده می‌کنند. ۳۰۰ نفر هم عضو گروه بزرگسال باشگاه ادبی بانوی فرهنگ هستند.
 
این مدرس داستان‌نویسی در مورد نحوه آموزش در باشگاه ادبی بانوی فرهنگ تصریح کرد: افراد در دوره اول عناصر مقدماتی داستان را می‌گذرانند؛ یک سری کارگاه‌ها برای آنها برگزار می‌شود که داستان بنویسند و داستان‌هایشان نقد و بررسی شود. سپس افراد دوره پیشرفته را می‌گذرانند. در همین حین اگر طرح خوبی بنویسند و قلم خوبی داشته باشند، راهبر در اختیارشان قرار می‌دهیم تا بتوانند داستان و یا رمانشان را بنویسند. حتی به این افراد پروژه‌هایی که هست را پیشنهاد می‌دهیم تا داستان کودک یا بزرگسال بنویسند.
 
بخش ناداستان افزوده شد
این نویسنده با اشاره به اینکه بخش ناداستان را به بخش‌های باشگاه ادبی بانوی فرهنگ اضافه کردیم، افزود: در کنار داستان و رمان، بخش ناداستان داریم و برای افرادی که به روایت و ناداستان علاقه‌مند هستند، کلاس‌هایی در نظر گرفتیم. گاهی خودمان پیشنهاداتی داریم که آنها را به افرادی که قلم بهتر و جدیت بیشتر دارند، می‌دهیم. هدف ما این است که از ابتدا تا انتها همراه اعضا باشیم نه اینکه فقط به برگزاری کلاس و کارگاه اکتفا کنیم و سپس افراد را رها کنیم.
 
عرفانی در مورد تغییراتی که به مرور زمان در باشگاه ادبی بانوی فرهنگ رخ داده است، گفت: در ابتدا کار را با پنج نفر شروع کردیم فقط محفلی داشتیم که در مورد کتاب‌ها گپ و گفت می‌کردیم و به این تعداد کنونی کلاس و کارگاه و اعضا نداشتیم .کم کم افراد به ۱۵ نفر رسیدند و برنامه‌ها جدی‌تر شد.  بعد از دو تا سه سال برنامه‌ها منظم و جدی شد و کلاس و کارگاه برگزار کردیم و مستقل کار را جلو بردیم. حوزه هنری وقتی دید ما جدی هستیم پای کار آمد و از ما حمایت کرد.
 
نویسنده کتاب‌های «پنج‌شنبه فیروزه‌ای»،«قاف»، «از جنس خدا» و« دختر ماه» با بیان اینکه عضوگیری باشگاه ادبی بانوی فرهنگ آخر سال است، افزود: عضوگیری ما هر سال همزمان با سالروز تاسیس باشگاه یعنی آخر سال است؛ علاوه بر این با افرادی که در کلاس‌ها و کارگاه‌های ما شرکت می‌کنند نیز در تعامل هستیم.
 
وی عنوان کرد: ما در باشگاه بانوی فرهنگ هدفی جز تربیت نویسندگان و تولید آثار خوب نداریم و می‌خواهیم کمک کنیم که علاقه‌مندان به نویسندگی آموزش ببینند، کتاب‌هایشان چاپ شود، دیده و خوانده شود و در این عرصه پیشرفت کنند .خیلی از علاقه‌مندان به نویسندگی در خارج از تهران هستند و ما برای آنها فرصت شرکت در کلاس‌ها را فراهم کردیم. کلاس‌های ما با شیوع کرونا به صورت مجازی برگزار شد و همین بهانه‌ای برای استمرار این نوع آموزش شد. اکنون کلاس‌های باشگاه بانوی فرهنگ به شکل حضوری، آنلاین و آفلاین برگزار می‌شود.
 
مدیر باشگاه ادبی بانوی فرهنگ در پاسخ به این سؤال که آیا سوژه‌هایی با محوریت مشکلات و دغدغه بانوان به اعضا پیشنهاد می‌دهید؟ گفت: ما با پژوهشکده زن و خانواده در تعامل هستیم. اگر نیاز باشد اعضای باشگاه بانوی فرهنگ می‌توانند از پژوهش‌های پژوهشکده زن و خانواده استفاده کنند. قرار است با مسئولان این پژوهشکده جلسات بیشتری داشته باشیم و به یک سری سوژه‌های مورد‌نیاز جامعه بپردازیم. تعامل باشگاه بانوی فرهنگ با پژوهشکده زن و خانواده در آینده‌ای نزدیک جدی‌تر خواهد شد تا اعضای باشگاه جایی را داشته باشند که بتوانند از نظر محتوا از آنجا کمک بگيرند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها