شنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۵
راهنمای گام به گام دستیابی به عشقی سازگارانه در روابط زناشویی چیست؟

آقا محمدی گفت: در این کتاب ضمن معرفی انواع عشق، ویژگی‌ها، عوامل مؤثر در شکل‌گیری، عوارض و پیامدهای آن‌ها و نقش عشق در شکل‌گیری و تداوم روابط نزدیک و مؤثر با دیگران، راهکارهایی نیز برای گذر از چالش‌ها در این روابط و رسیدن به عشقی جذاب، مثمر و پایدار ارائه ‌شده است.

سمیه آقامحمدی مؤلف کتاب «عشق شش دانگ: راهنمای گام به گام دستیابی به عشقی سازگارانه در روابط زناشویی» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره این اثر توضیح داد: هدف از نگارش این کتاب، ایجاد زمینه‌ای برای استفاده کاربردی از مفاهیم علمی در حوزه عشق برای کمک به افزایش سازگاری، رضایت و بهزیستی افراد در روابط نزدیک با دیگران است؛ بنابراین، در این کتاب ضمن معرفی انواع عشق، ویژگی‌ها، عوامل مؤثر در شکل‌گیری، عوارض و پیامدهای آن‌ها و نقش عشق در شکل‌گیری و تداوم روابط نزدیک و مؤثر با دیگران، راهکارهایی نیز برای گذر از چالش‌ها در این روابط و رسیدن به عشقی جذاب، مثمر و پایدار ارائه ‌شده است.
 
او افزود: کتاب حاضر با استفاده از نظریات و منابع علمی در حوزه انواع عشق، اما با زبانی ساده و روان (به طوری که نیازمند پیش نیاز خاصی برای درک مطالب کتاب نباشد) نگاشته شده است. بنابراین، طیف وسیعی از مخاطبان، به ویژه مخاطبان عام، می‌توانند از این کتاب بهره ببرند. از جمله گروه‌هایی که مطالب کتاب برای ایشان مفید واقع خواهد شد: افرادی که درگیر روابط عاطفی با دیگری شده‌اند، افرادی که قصد ازدواج دارند، در آستانه ازدواج‌اند یا تازه ازدواج‌ کرده‌اند؛ افرادی که در ارتباط با همسرشان به روزمرگی یا یکنواختی رسیده‌اند و قصد بهبود روابطشان را دارند؛ افرادی که دچار چالش‌های ارتباطی با همسرشان هستند و یا در آستانه طلاق‌اند؛ دانشجویان و متخصصان در حوزه روان­شناسی و مشاوره زوجی و والدینی که فرزندانشان درگیر روابط عاطفی هستند

او ادامه داد: امیدوارم سطح درک و نوع نگاه مخاطبان به روابط عاطفی و زناشویی تغییر کند و از این طریق نوعی ایمن سازی در برابر هجوم اطلاعات غیرعلمی که سوی رسانه‌های مختلف ارائه می‌شود، در مخاطبان ایجاد شود.

آقا محمدی بیان کرد: دغدغه اصلی مؤلفان، اطلاعات وجود اطلاعات ضد و نقیض در زمینه انواع عشق و انواع پیامدهای آن در سطح جامعه عمومی بود. شناخت و آگاهی نسبت به اینکه چه نوع عشقی می‌تواند مخرب و ناسازگارانه باشد و چه نوع عشقی می تواند سازنده و مولد باشد و نیازهای مختلف زوجین را به خوبی برطرف کند، می‌تواند به بهبود معضلات و مشکلات در زمینه روابط زوجی کمک کند. همچنین، نیاز جامعه دانشگاهی به منابع علمی معتبر و نوین در خصوص تبیین و بهبود روابط زوجی ضرورت دیگر تدوین این کتاب بود. البته به نظر ما، جامعه دانشگاهی و متخصصان در حوزه مشاوره و زوج درمانی می توانند معرفان خوبی برای کتاب به جامعه عمومی باشند.

او با بیان اینکه رشته روانشناسی در همه حوزه‌ها، برای اینکه بتواند برای جامعه اثربخش و راهگشا باشد، باید به زمینه فرهنگی جامعه توجه ویژه داشته باشد عنوان کرد:  رشته روانشناسی در جامعه و فرهنگ ما نیز از این قاعده مستثنا نیست. به ­ویژه در زمینه روابط بین فردی و روابط زوجی، جامعه ما فرهنگ منحصر به خود و با مختصاتی ویژه دارد. با این حال، متاسفانه عمده کتابها و منابعی که در این زمینه در اختیار آحاد جامعه قرار گرفته است، ترجمه کتبی با مولفان غیرایرانی و زمینه فرهنگی متفاوت است؛ برای مثال، بسیاری از افراد به ویژه افرادی که بهبود روابط یا ترمیم آن برایشان اهمیت دارد، کتاب های باربارا دی آنجلس و ... را با زمینه فرهنگ آمریکایی می خوانند و از آنها الگو می گیرند! این نشان از مشکل افراد جامعه نیست، بلکه این نقص جامعه علمی است که منبع معتبر و مبتنی بر فرهنگ ایرانی برای ارائه نداشته است.

کتاب «عشق شش دانگ: راهنمای گام به گام دستیابی به عشقی سازگارانه در روابط زناشویی» به قلم سمیه آقا محمدی و مصطفی خانزاده از سوی انتشارات ارجمند منتشر شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها